زنگ خطر برای کشور‌های عربی حاشیه خلیج‌فارس جمهوری اسلامی ایران در نشست فوق العاده دوحه شرکت خواهد کرد هاکان فیدان: نظام جهانی شکست خورده است، راه‌حل باید از منطقه آغاز شود وزیر نفت: بدهی بابک زنجانی به وزارت نفت در مرحله تسویه است معاون قضایی قوه قضاییه: جرایم کلان اقتصادی مشمول عفو نمی‌شود برگزاری رزمایش بزرگ اهدای ۵۷ هزار بسته تحصیلی و ۱۵ سری جهیزیه در مشهد | آیت‌الله علم‌الهدی: انفاق در راه خداوند، ثواب و برکتی ۷۰۰ برابری دارد نشست فوق‌العاده سران عربی- اسلامی برای بررسی ابعاد تجاوز صهیونیست‌ها به قطر در دوحه برگزار می‌شود هشدار وزیر امور خارجه چین به آمریکا در رابطه با تایوان | آمریکا باید محتاط باشد ارزیابی نماینده ایران در آژانس از توافق قاهره | هرگونه اقدام خصمانه‌ای وضعیت را بر می‌گرداند نخست‌وزیر قطر: این یک ترور دولتی بوده و به ما خیانت شده است وزیر کشور انسداد مرز‌ها به‌صورت فیزیکی و الکترونیکی را دستور کار دولت عنوان کرد سخنگوی سپاه: تلاش دشمن تضعیف امید در جامعه است ماکرون با امیر قطر در پی اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی گفت‌وگوی تلفنی انجام داد رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی: توافق ایران و آژانس فی‌نفسه مثبت و رو به جلو است پزشکیان: نقد دوستانه باید جایگزین تخریب شود | تاکید رئیس جمهور بر ارتقای کیفیت آموزشی چارلی کرک، فعال سیاسی نزدیک به ترامپ کیست؟ چارلی کرک، فعال سیاسی حامی ترامپ در جریان تیراندازی جان باخت آیت‌الله علم‌الهدی: تقارن ولادت پیامبر (ص) و امام صادق (ع) پیام‌آور تغییرات اساسی در تاریخ است تیراندازی به چارلی کرک، از چهره‌ های نزدیک به ترامپ حین سخنرانی در دانشگاه یوتا ولی + فیلم(۱۹ شهریور ۱۴۰۴) سازمان همکاری اسلامی حمله اسرائیل به قطر را قویا محکوم کرد نگرانی ترکیه از تکرار حمله مشابه به دوحه در خاک این کشور عراقچی: مقابله با رژیم صهیونیستی نیازمند تصمیم جمعی در منطقه است واکنش حزب الله لبنان به حمله خونین رژیم صهیونیستی به یمن (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) قطر: نتانیاهو باید به دست عدالت سپرده شود وزارت خارجه تجاوز رژیم صهیونیستی به یمن و کشتار خبرنگاران را به شدت محکوم کرد رسانه عبری: نتانیاهو ترکیه را هم رسما به حمله نظامی تهدید کرد سخنگوی پنتاگون: آمریکا به دنبال درگیری با چین نیست
سرخط خبرها

بخشنامه وزارت علوم برای احیای کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها

  • کد خبر: ۱۲۸۹۹۹
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰
بخشنامه وزارت علوم برای احیای کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها
مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: با توجه به اهمیت کرسی‌های آزاداندیشی در مبحث گفتگو و تضارب اندیشه‌ها با یکدیگر، بخشنامه احیای کرسی‌های آزاداندیشی به دانشگاه‌ها ابلاغ شد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدمهدی ذوالفقار‌زاده در نشست مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های سطح یک کشور، گفت: هدفگذاری ما این است که در سه ماهه پاییز سال جاری، حداقل ۳ کرسی آزاد اندیشی در هر دانشگاه برگزار شود.

وی افزود: پس از پایان فصل جاری، نسبت به اشکالات شکل کنونی کرسی‌های آزاد اندیشی بررسی کارشناسی صورت خواهد گرفت و با استفاده از نظرات معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها برای برگزاری طولانی مدت آن تصمیم گیری خواهد شد.

ذوالفقارزاده گفتگو را یکی از ضروریات محیط دانشگاه دانست و گفت: باید اشکال محتلف گفتگوی اساتید و دانشجویان در محیط دانشگاهی وجود داشته باشد. معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها باید ارتباط جدی‌تری با بدنه دانشجویی برقرار کنند و برای موفقیت این ارتباط به تغییرات نسلی و ذائقه‌های نسل جدید توجه کنند. نیاز است برخی از اساتید دانشگاه‌ها و نخبگان که در سطح کشور قدرت جریان‌سازی فکری دارند را دعوت کرده و به آنان جهت عرصه‌های گفتمانی میدان داده شود.

در ادامه این نشست، محمدعلی اسلامی، مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اظهار داشت: برای شناخت درست فضای فکری و اجتماعی دانشگاه امروز باید جریان مستمر رصد داشته باشیم و سپس برنامه ریزی کنیم.

وی با حمایت از آزاداندیشی در محیط دانشگاه‌ها افزود: اسناد بالادستی و فرمایشات مقام معظم رهبری، دانشگاه‌های ما مرجع آزاداندیشی در کشور هستند. تقریباً دو دهه از تصویب و ابلاغ آیین‌نامه کرسی‌های آزاد اندیشی می‌گذرد، توجه به این مهم همواره در بیانات مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی همواره جاری و ساری است، اما در راه‌اندازی و اجرای آن ضعف جدی داشته‌ایم.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: اپیدمی ویروس کرونا و زیست مجازی در دو سال گذشته سبب شد دانشجویان با زیست دانشجویی و فرهنگ نهاد دانشگاه فاصله داشته باشند که برای پر کردن این خلا باید برنامه‌ریزی کنیم.

اسلامی با استقبال از طرح نظرات مختلف و انتقادی در محیط دانشگاه افزود: ما طرفدار آن هستیم که در دانشگاه‌ها دیدگاه‌های مختلف بیان شود، اما دانشگاه در عین آنکه مرجع آزاداندیشی است مرجع ارائه روایت صحیح نیز است.

وی تداوم برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه را یک اصل دانست و گفت: اگر ما در حوزه فرهنگی نگاهمان آن باشد که مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی حل شود سپس کار فرهنگی کنیم، این امر خطای استراتژیک است.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها، نقش پشتیبانی و حمایتگری دارند، افزود: تلاش برای نشان دادن روایت‌های صحیح، پیشرفت‌ها و موفقیت‌ها و برنامه‌هایی که در دانشگاه اتفاق می‌افتد نیز امری مهم است.

اسلامی افزود: نقش معاونت فرهنگی در راهبری کلان فضای سیاسی و اجتماعی دانشگاه‌ها بسیار مهم است و نگاه ما آن است که اشراف حداکثری از نگاه فرهنگی در مدیریت‌های فرهنگی و اجتماعی داشته باشیم تا بتوانیم به فرایند تصمیم‌سازی کمک کنیم.

در ادامه این برنامه مهدی عباسی‌مهر مدیر سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، تحلیل جامعه شناختی و سیاسی خود را از وقایع اخیر در سطح جامعه و دانشگاه‌ها ارائه کرد و مدیران فرهنگی حاضر در نشست نیز به روش‌های حضوری و ارتباط مجازی، نظرات خود را بیان کردند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->