تمجدید روحانی اهل‌سنت افغانستان از موشک خیبر + فیلم پرچم افغانستان زیر گنبد نجف | روایتی از روح‌الله صالحی، زائر افغانستانی‌تبار مقیم ایران قیمت امروز دینار عراق به افغانی (پنجشنبه، ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) سفارت ایران در کابل شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای زائران افغانستانی اربعین را برداشت مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری می‌توانند برای پیاده‌روی اربعین به عراق بروند (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم فیلم | تب والیبال در ولایت میدان وردک افغانستان شرایط ثبت نام دانش آموزان اتباع در مدارس تهران اعلام شد (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز افغانی به دینار عراق (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مشکلات زائران افغانستانی اربعین برای سفر به ایران و رسیدن به عراق استقبال طالبان از راه‌اندازی دفتر «توسعه پایدار» سازمان ملل در آسیای مرکزی آمریکا اجازه سفر امیرخان متقی به اسلام‌آباد را نداد قیمت امروز افغانی افغانستان (سه‌شنبه، ۱۴ مرداد ۱۴۰۴) بقائی: تصمیم‌گیری درباره به رسمیت شناختن طالبان براساس «منافع ملی» خواهد بود نماینده مردم مشهد در مجلس: تعارض منافع سبب عدم رسیدگی به موضوع اتباع شده است طالبان قراردادی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار برای تامین برق با یک شرکت خصوصی منعقد کرد ۱۰۰ هزار تُن کالا از طریق راه‌آهن افغانستان در هفته گذشته جابه‌جا شده است دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: دشمن در تلاش برای ایجاد تصویر منفی بین ایرانی‌ها و افغانستانی‌ها است گوترش با اشاره به بحران انسانی در افغانستان خواستار اقدام فوری جامعه جهانی شد برنامه جهانی غذا: برای کمک به نیازمندان افغانستان ۵۳۹ میلیون دلار نیاز است
سرخط خبرها

نمایشگاه آثار خوشنویسی هنرمندان افغانستان و ایران در هرات

  • کد خبر: ۱۲۹۲۲۹
  • ۲۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۳
نمایشگاه آثار خوشنویسی هنرمندان افغانستان و ایران در هرات
یک نمایشگاه مشترک سه روزه برای نمایش اثرهای هنری خوشنویسان از افغانستان و ایران امروز دوشنبه در شهر هرات آغاز شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این نمایشگاه ۳۱ اثر از نُه هنرمند از افغانستان و یک خوشنویس از ایران به نمایش گذاشته شده اند. این نمایشگاه به مناسبت میلاد پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) برگزار شده است.

نمایشگاه آثار خوشنویسی هنرمندان افغانستان و ایران در هرات

ایران آماده همکاری در رشته‌های مختلف هنری با افغانستان است

محمد صدیقی‌فر، سرکنسول ایران در هرات در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: «ما آمادگی داریم تا در تمام حوزه‌های هنری کارهای مشترک و موثری را در ماه‌های آینده انجام دهیم. همچنین کارگاه‌های هنری از سوی اساتید ایران در هرات داشته برگزار کنیم و زمینه حضور هنرمندان افغانستان را در ایران فراهم سازیم تا هنرمندان دو کشور از تجارب خود استفاده کنند.»

او افزود: «برگزاری این برنامه‌ها سبب نزدیک شدن هنرمندان دو کشور خواهد شد.»

خوشنویسی در هرات سابقه زیادی دارد و این شهر هنرمندان خوشنویس زیادی را به جامعه هنری فارسی زبانان معرفی کرده است.

نمایشگاه آثار خوشنویسی هنرمندان افغانستان و ایران در هرات

مهدی همت یک تن از خوشنویسان هرات که آثاری از او در این نمایشگاه به نمایش درآمده است گفت: «خوشنویسی در افغانستان به ویژه در هرات از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. در زمان تیموریان به این هنر زیاد توجه شد و اکنون در کشورهای فارسی زبان از جمله ایران و تاجیکستان به این هنر توجه می‌شود.»

محمد پارسیان هنرمند خویشنویس ایرانی که در این نمایشگاه اشتراک کرده است، می‌گوید: «هدف اساسی برگزاری این نمایشگاه علاقمندی بسیار زیبا و والای جوانان و هنرمندان هرات به هنر بود. در گذشته هم چنین نمایشگاه‌هایی در هرات برگزار شده بود،‌ و این علاقمندی باعث شد با اتفاق ۹ تن از خویشنویسان هرات این نمایشگاه را برگزار کنیم.»

هنرمندان خوشنویسی می‌گویند که هم‌اکنون بیش از ۶۰ نوع خط در خوشنویسی زبان فارسی وجود دارد و هنرمندان سرشناس زیادی در هنر کهن خوشنویسی آثار فاخری را خلق کرده‌اند.

انجمن خطاطان و خوشنویسان هرات ۳۰ سال پیش کار خود را آغاز کرد و استادان زیادی برای اینکه این هنر به باد فراموشی سپرده نشود به خلق اثر و آموزش هنرجو پرداختند. هنرمندانی که هیچ حمایتی از آنها نشده است.

نمایشگاه آثار خوشنویسی هنرمندان افغانستان و ایران در هرات

شماری از باشندگان شهر هرات که برای تماشای آثار ارائه شده در این نمایشگاه به محل برگزاری آن آمده‌اند با قدردانی از برگزار کنندگان خواستار افزایش برنامه های این چنینی در شهر باستانی هرات شدند.

سکینه حسینی باشنده شهر هرات می‌گوید: «تابلوهایی که در این نمایشگاه دیدیم آثار خیلی زیبابی هستند هرکدام شان مفهوم مخصوص به خود را داشتند. من امیدوارم که از این پس شاهد برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی باشیم.»

هر چند در طول چهار دهه گذشته جنگ و ناامنی به هنرمندان کشور اجازه نداده که بر روی تولید آثار و آموزش هنر در زمینه‌های مختلف کار کنند با این حال هرات هنرمندان برجسته‌ای را در خود جای داده است.

کتیبه‌های خوشنویسی موجود در بناهای تاریخی که از زمان حکومت سلجوقیان، غزنویان، غوریان و تیموریان برجای مانده نشان میدهد که هرات در طول سالیان دراز همواره مورد توجه ادیبان و هنرمندان بوده و حالا این گنجینه های ارزشمند به ما رسیده است.

منبع: تلویزیون آمو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->