ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) نقش والدین در استفاده صحیح فرزندان از گوشی‌های همراه چیست؟ | نشانه‌های اعتیاد به اینترنت در نوجوانان + راهکار‌ها ۸۳۰ تن انواع فرآورده خام دامی غیربهداشتی در خراسان رضوی توقیف شد (۷ آبان ۱۴۰۴) هشدار درباره تخلفات مالی در بیمارستان‌ها | پورسانت‌گیری و درآمدهای صوری در مراکز درمانی باید متوقف شود مأموریت موفق اورژانس ۱۱۵ فریمان در تسهیل زایمان مادر باردار داخل آمبولانس (۷ آبان ۱۴۰۴) چطور یک آلرژی خطرناک در کودکان را کاهش دهیم؟ دارو‌های امپرازول و پنتوپرازول را خودسرانه مصرف نکنید کشف ۱۲ تن برنج ایرانی احتکارشده در یکی از شهرستان‌های خراسان رضوی (۷ آبان ۱۴۰۴) خودمراقبتی، کلید سالمندی سالم و پویاست معاون پلیس آگاهی فراجا: از اردیبهشت تاکنون، بیش از ۶ هزار و ۳۰۰ حساب بانکی کلاهبرداران مسدود شده است (۷ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا در بیماری های ویروسی، باید خوددرمانی کنیم؟

  • کد خبر: ۱۳۰۱۶۷
  • ۲۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۲
آیا در بیماری های ویروسی، باید خوددرمانی کنیم؟
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: معمولا در خوددرمانی بیماری‌های ویروسی، افراد از داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنند که ما مصرف آن‌ها را تایید نمی‌کنیم؛ زیرا این داروها برای بیماری‌های باکتریایی مناسب بوده و طول درمان را نیز افزایش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، ناصر امینی در خصوص بیماری آنفلوآنزا اظهار کرد: آنفلوآنزا، بیماری دستگاه تنفسی فوقانی بوده که عامل آن نیز ویروسی شبیه بیماری کرونا است. این بیماری از طریق هوا انتقال پیدا می‌کند و احتمال سرایت آن به دیگران زیاد است. کودکان، افراد کهنسال و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای مانند گوارشی، دیابت، قلب و عروق، سل و... ‌دارند نسبت به قشر جوان و میانسال سیستم ایمنی‌ ضعیف‌تری دارند و سطح بیماری این افراد شدیدتر است.

وی درمورد اثربخشی واکسن آنفلوآنزا بیان کرد: طبق تحقیقات انجام شده اثربخشی واکسن حدود ۴۰ الی ۶۰ درصد تخمین زده شده که آمار مطلوبی است؛ یعنی حدود ۴۰ الی ۶۰ درصد کسانی که واکسن دریافت می‌کنند به این بیماری مبتلا نمی‌شوند اگر هم مبتلا شوند به صورت خفیف است. واکسن آنفولانزا حدود ۳۱ درصد مرگ‌ومیر را کاهش می‌دهد.

 امینی با اشاره به بیمارهایی که در نیم سال دوم میان مردم رایج است، تصریح کرد: در نیمه دوم سال بیماری‌های ویروسی همچون آنفلوآنزای انسانی، کرونا و سرماخوردگی میان مردم رایج است. پیش‌بینی می‌شود آنفلوآنزای پرندگان نیز شیوع پیدا کند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص تفاوت‌های بین بیماری سرماخوردگی و آنفلوآنزا خاطرنشان کرد: سرماخوردگی مانند آنفلوآنزا بیماری ویروسی بوده که دستگاه تنفسی را درگیر ویروس می‌کند، اما آنفلوآنزا بیماری حاد و ناگهانی‌ و  همراه با علائم و تب شدیدتری است. در سرماخوردگی فرد در چند روز اول دارای خستگی و ضعف بدنی بوده و بعد علائمی مثل تب خفیف، سرفه و.. شروع می‌شود.  تشخیص این دو بیماری از هم با پزشک متخصص است.

امینی با اشاره به ممنوعیت درمان خانگی هنگام ابتلا به بیماری‌های ویروسی عنوان کرد: به طور کلی توصیه برای بیماری‌های ویروسی، درمان‌های نگهدارنده است. در مرحله اول باید تب فرد مبتلا کنترل شود، سپس با مشورت پزشک داروی مناسب برای کنترل سرفه، ضعف بدن، گرفتگی گلو و التهاب بینی تجویز و مصرف شود.

وی با اشاره به تبعات خود درمانی و مصرف خود سرانه دارو ادامه داد: در خود درمانی افراد از داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنند که ما مصرف آن‌ها را تایید نمی‌کنیم؛ زیرا این داروها برای  بیماری‌های باکتریایی مناسب بوده و طول درمان را نیز افزایش می‌دهد. همچنین مقاومت میکروبی نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها بالا می‌رود؛ به عنوان مثال اگر شخصی به بیماری باکتریایی مبتلا شود و بخواهد آنتی بیوتیک مصرف کند دیگر تاثیر مثبتی ندارد و پزشک مجبور می‌شود به سراغ آنتی‌بیوتیک‌هایی که عوارض بیشتری دارند برود؛ بنابراین آنتی‌بیوتیک‌ها باید در زمان و دوز مناسب مصرف شود. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->