به گزارش شهرآرانیوز؛ تاکنون ۳۲۴ مورد آسیب حاد کلیوی در اندونزی ثبت شده است که از این تعداد ۲۷ کودک همچنان در بیمارستان بستری هستند.
اندونزی از ماه اوت شاهد افزایش شمار موارد اختلالات حاد کلیوی در کودکان بود که این موضوع باعث شد تا مقامهای بهداشتی این کشور، تجویز هر گونه داروی مایع یا شربت را تا زمان پایان یافتن تحقیقات و بررسیها به طور موقت متوقف کنند.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت اندونزی، بیشتر این بیماران زیر پنج سال دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت اندونزی در یک نشست خبری گفت آزمایشها نشان میدهند این شربتهای دارویی که بیشتر برای کودکان تجویز میشوند، حاوی مقادیر زیادی از دو ماده شیمیایی "اتیلن گلیکول" و "دیاتیلن گلیکول" بودند. دو ماده شیمیایی که کاربردهای صنعتی دارند و از آنها به عنوان ضد یخ هم استفاده میشود.
مقامهای بهداشتی اندونزی تاکنون ۲۴۶ ویال ضد سم را برای بیماران وارد کردهاند که بیشتر آنها توسط سنگاپور و استرالیا تهیه شده است. سازمان ناظر غذا و داروی اندونزی پس از آنکه در ماه اکتبر پنج شربت دارویی را حاوی مواد مضر تشخیص داد، دستور جمعآوری آنها را از بازار صادر کرد تا معدوم شوند.
این سازمان با اعلام نام ۱۵۶ شربت دارویی قابل استفاده، از والدین و کادر درمانی خواست که از شربتهای دارویی خارج از این فهرست استفاده نکنند.
پلیس اندونزی تحقیقات خود را در این زمینه از سه شرکت داروسازی محلی آغاز کرده است. در حال حاضر مجوز دو شرکت از این سه شرکت داروسازی تحت تعقیب به صورت موقت لغو شده است.اندونزی موضوع افزایش موارد مرگ و میر ناشی از اختلالات حاد کلیوی را اندکی پس از یک فاجعه مشابه در گامبیا در غرب آفریقا اعلام کرد. دولت گامبیا پس از ثبت ۶۶ مورد مرگ ناشی از آسیبهای حاد کلیوی در میان کودکان، اعلام کرد که ارتباط این موضوع را با مصرف شربتهای دارویی وارداتی بررسی میکند.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) در اوایل ماه اکتبر اعلام کرد که در چهار شربت دارویی تولید شده در هند، «مقدار غیرقابل قبول» از دو ماده شیمیایی دیاتیلن گلیکول و اتیلن گلیکول یافت شده است که در جان باختن کودکان گامبیایی نقش داشتهاند.
منبع: ایسنا