مدارس مشهد و خراسان رضوی آماده اسکان اضطراری در شرایط بحرانی هستند توصیه های حیاتی برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی نشانه‌ها و امید‌ها سرنوشت صدور شناسنامه ویژه برای مادران دارای سه فرزند و  بیشتر چه شد؟ | سرنوشت نامعلوم امتیاز‌های مادری تولد اولین بره آهو در سال ۱۴۰۴ در دشت مغان کمک قارچ‌های ناشناخته زیرزمینی به حفظ اکوسیستم‌ها وعده بانک مرکزی برای تخصیص ارز به واردات دارو و تجهیزات پزشکی افزایش خطر شیوع بیماری سالک در فصول گرم سال بیماری خطرناکی که ممکن است حجاج ناقل آن باشند جزئیات استرداد هزینه بلیت پروازهای لغوشده گلایه مردم مشهد از گرانی انشعاب برق، نبود شفافیت در خرید کنتور و بلاتکلیفی در جبران خسارات نوسانات برقی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش، امروز (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) + جزئیات سرقت‌های سریالی با  خودرو‌های سرقتی آسیب به بیمارستان فارابی کرمانشاه در حمله رژیم صهیونیستی (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) سامانه ۱۱۰ فعال است | درخواست سخنگوی فراجا از مردم برای اعلام فعالیت‌های مشکوک دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی بر تشدید رصد و نظارت بر فضای مجازی تأکید کرد توصیه‌های طب سنتی به سالمندان در شرایط جنگی لغو موقت امتحانات پایان ترم در دانشگاه ملی مهارت خراسان رضوی وضعیت ذخایر خونی در کشور مطلوب است آیا زمان مصرف مکمل ویتامین دی مهم است؟ حدود ۴۰ درصد از سیگاری‌ها دچار ناتوانی هستند ساعت کار متروی تهران تغییر کرد (۲۶ خرداد ۱۴۰۴) موج انفجار‌ها چه عوارضی برای سلامت دارد؟ ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی به اندازه نیاز کشور تأمین شده است فعالیت مدارس مشهد و تبادکان امروز (دوشنبه، ۲۶ خرداد ۱۴۰۴) با ۵۰ درصد عوامل اجرایی انجام می‌شود  اسماعیل فکری، جاسوس موساد، به دار مجازات آویخته شد | ضربه مهم اطلاعاتی به شبکه جاسوسی صهیونیست‌ها در داخل تأمین اجتماعی به جای دو سال آخر، مزد و حق بیمه پرداختی ۵ سال آخر را ملاک مستمری قرار می‌دهد!  
سرخط خبرها

۲۳ درصد متقاضیان طلاق در مشهد به زندگی مشترک بازگشتند

  • کد خبر: ۱۳۶۳۸۹
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۱
۲۳ درصد متقاضیان طلاق در مشهد به زندگی مشترک بازگشتند
۱۷ هزار؛ این رقم شمار همه زوج‌های خراسان‌رضوی است که در نیمه نخست امسال تصمیم گرفتند به زندگی مشترکشان پایان دهند، اما با مشاوره‌هایی که از سال ۱۳۹۵ به ابتکار اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی و با راه‌اندازی سامانه «تصمیم» ارائه می‌شود، ۲۳ درصد از این ۱۷ هزار زوج تصمیم به سازگاری و بازگشت به زندگی مشترک گرفته‌اند.

آرزو مستأجرحقیقی | شهرآرانیوز؛  ۱۷ هزار؛ این رقم شمار همه زوج‌های خراسان‌رضوی است که در نیمه نخست امسال تصمیم گرفتند به زندگی مشترکشان پایان دهند، اما با مشاوره‌هایی که از سال ۱۳۹۵ به ابتکار اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی و با راه‌اندازی سامانه «تصمیم» ارائه می‌شود، ۲۳ درصد از این ۱۷ هزار زوج تصمیم به سازگاری و بازگشت به زندگی مشترک گرفته‌اند. این رقم از میانگین ۱۸ درصدی کشوری، ۵ درصد بیشتر است. این داده‌ها را معاون امور توسعه پیشگیری اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی در گفتگو با شهرآرا اعلام می‌کند و درباره جزئیات بیشتر آن می‌گوید: از مجموع این ۱۷ هزار زوج، پرونده ۱۰ هزارو ۷۰۰ زوج مربوط به مشهد بوده است.

غلامحسین دلبری با بیان اینکه میزان سازش در مشهد و استان در نیمه نخست امسال یک‌درصد از مدت مشابه پارسال بیشتر شده است، اضافه می‌کند: در شش‌ماه ابتدای امسال سیصد پرونده ثبت‌شده خراسان‌رضوی در این سامانه به‌دلیل وضعیت ویژه به‌طور مستقیم به مراجع قضایی ارجاع داده شد و صد زوج نیز پیش از انجام ارزیابی اولیه، از طلاق انصراف دادند؛ بنابراین در این مدت حدود ۱۶ هزارو ۵۰۰ پرونده برای ارزیابی به مراکز مشاوره بهزیستی استان ارجاع داده شده است.

در صورت صلح و سازش زوجین، تکلیف پرونده آن‌ها چه می‌شود؟ دلبری به این پرسش چنین پاسخ می‌دهد: در این‌صورت پرونده بایگانی می‌شود، اما در صورت سازش‌نکردن، پرونده به پیشخوان دفاتر قوه‌قضائیه ارجاع می‌شود.

سازوکار تصمیم

معاون امور توسعه پیشگیری اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی با اشاره به هدف راه‌اندازی سامانه «تصمیم» مبنی بر ارائه خدمات مشاوره‌های روان‌شناختی پیش از وقوع طلاق توافقی یا طلاق یک‌طرفه به درخواست زوج یا زوجه با همکاری سازمان بهزیستی کشور و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌قضائیه در سال ۱۳۹۵، اظهار می‌کند: متقاضیان طلاق ابتدا باید در سامانه نوبت‌دهی به نشانی zaman.behzisti.net نام‌نویسی کنند تا زمان و مکان ارزیابی اولیه برای آن‌ها در محل سکونتشان تعیین شود.

«این خدمات مشاوره در پنج جلسه شامل سه جلسه مشاوره روان‌شناسی، یک جلسه مشاوره حقوقی و مذهبی و یک جلسه مشاوره مددکاری، در طول ۴۵ روز در مراکز مشاوره یا کلینیک‌های مددکاری بهزیستی ارائه می‌شود.» دلبری با بیان این مطلب، ادامه می‌دهد: سن بیش از هفتاد سال، مقیم‌بودن خارج از کشور، اختلالات روان‌پزشکی و احتمال خطر جانی برای زوج یا زوجه، جزو موارد خاص تلقی می‌شود و این پرونده‌ها پس از ارزیابی اولیه، بدون طی پنج جلسه مشاوره، به‌طور مستقیم به دفاتر قضایی ارجاع می‌شود.

مشاوره رایگان برای محرومان

دلبری هزینه پنج جلسه مشاوره در سامانه تصمیم را برای متقاضیان مشهدی درمجموع ۴۰۰ هزار تومان اعلام می‌کند و این را هم می‌گوید که این رقم نسبت به هزینه مشاوره در دفاتر خصوصی بسیار کمتر است. او صحبتش را با یک «البته» ادامه می‌دهد: پس از سازش، دوسوم هزینه این جلسات مشاوره را اداره کل بهزیستی استان می‌پردازد.

۴۰۰ هزار تومان برای برخی زوج‌ها باز هم رقم زیادی است. بهزیستی برای ارائه مشاوره به این زوجین چه تدبیری اندیشیده است؟ دلبری در پاسخ به این پرسش اظهار می‌کند: این خدمات مشاوره به متقاضیان زیرپوشش بهزیستی، کمیته امداد و همچنین متقاضیان با تمکن پایین به تشخیص مددکار مرکز، به‌صورت رایگان ارائه می‌شود؛ بنابراین نداشتن تمکن مالی مانعی برای استفاده از این خدمات برای اقشار محروم ایجاد نمی‌کند، چنان‌که حدود ۳ هزار نفر در شش‌ماه نخست امسال در استان به‌صورت رایگان در سامانه تصمیم خدمات مشاوره‌ای دریافت کرده‌اند.

معاون امور توسعه پیشگیری اداره‌کل بهزیستی خراسان‌رضوی از فعالیت ۷۶ مرکز در طرح سامانه تصمیم در استان خبر می‌دهد و بیان می‌کند: در شهر‌هایی با جمعیت کمتر از ۵۰ هزار نفر، این خدمات در صورت نبود مرکز مشاوره یا کلینیک مددکاری از سوی واحد پیشگیری اداره بهزیستی آن شهرستان ارائه می‌شود؛ بنابراین همه شهرستان‌های استان زیرپوشش سامانه تصمیم قرار دارند.

در پی سازش پایدار

«رسیدن به سازش پایدار»؛ این هم چشم‌اندازی است که برای زوجینی که در سامانه تصمیم به سازش رسیده‌اند، دنبال می‌شود. از چه طریق؟ پاسخ دلبری این است: با بهره‌گیری از بسته‌های آموزشی پس از سازش و شرکت در جلسات مشاوره تکمیلی.
دلبری با تأکید بر لزوم استفاده از ظرفیت همه دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط برای کاهش نرخ طلاق در جامعه، می‌گوید: دو طرح باسابقه «مشاوره قبل از ازدواج»، ویژه مجرد‌های بین پانزده تا سی سال و «آموزش، زندگی و خانواده»، ویژه زوجین در پنج سال نخست زندگی مشترک، در کشور در حال اجراست و امیدواریم با مشارکت بیشتر جوانان در این طرح‌های پیشگیرانه، شاهد کاهش چشمگیر نرخ طلاق در جامعه باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->