جایگزینی کارت سوخت با کارت بانکی از مرداد۱۴۰۴ آغاز می‌شود؟ قیمت امروز خودروهای داخلی و مونتاژی (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | حاشیه سود ۵۰۰ میلیون تومانی در بازار خودرو یارانه نقدی تیرماه ۱۴۰۴ برای دهک‌های اول تا سوم چه زمانی واریز می‌شود؟ آخرین وضعیت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی ویژه دهک‌های ۴ تا ۷ | خانوار‌ها همچنان در انتظارند (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) تعداد قطار‌های اربعین از مشهد به مرز‌های غربی افزایش می‌یابد بررسی قیمت امروز موبایل در مشهد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | آیفون ۱۶ چند؟ قیمت دینار عراق رشد کرد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) + جدول لیست کامل نرخ بلیت اتوبوس در ایام اربعین ۱۴۰۴ منتشر شد + جدول قیمت‌ها قبض‌های برق اصلاح می‌شود افت تولید فولاد و خودرو و جهش تولید لوازم خانگی در سال ۱۴۰۳ هشدار‌های مهم در خصوص تراکنش‌های سامانه‌های پایا، ساتنا و پل بورس برای سومین روز متوالی مثبت شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار به خریداران طلای آنلاین: طلا‌های تقلبی در کمین شما هستند معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: لزوم بازنگری در قیمت‌گذاری دستوری و تقویت نظارت اتحادیه‌ها در استان شرایط فروش فوق‌العاده ۶ محصول ایران خودرو ویژه منتخبین ششمین دوره ثبت‌نام اعلام شد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) صعود طلای جهانی به اوج سه هفته‌ای در پی تهدید تعرفه‌ای ترامپ (۲۳ تیرماه ۱۴۰۴) کریدور‌های ترانزیتی ایران، فرصت‌سازی در خراسان رضوی وقت خرید ملک است | کاهش ۵۰ درصدی قیمت مسکن یک تصور غیرواقعی است! طلا و سکه در مشهد گران شد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) جهش قیمت در بازار ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | دلار از مرز ۸۹ هزار تومان عبور کرد واردات موز به شرط صادرات سیب + جزئیات صادرات لبنیات ۳۰ درصد افزایش یافت بررسی قیمت جهانی نفت (۲۳ تیر ۱۴۰۴) تعدیل قیمت‌ها در بازار مسکن با کاهش تقاضا قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در تره‌بار مشهد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) | خربزه از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فرار مالیاتی ۱۲۷ شخص حقیقی و حقوقی به مبلغ ۱۰۶ همت در خراسان رضوی کشف و شناسایی شد بررسی وضعیت بازار حبوبات در مشهد و خراسان رضوی | آش گرانی برای نخود و لوبیا وزیر جهاد کشاورزی: هدف‌گذاری برای خودکفایی در گوشت قرمز تا پایان دولت نرخ بلیت اتوبوس اربعین ۱۴۰۴ از تهران به مرز‌های غربی اعلام شد
سرخط خبرها

رئیس اتاق ایران: کالاهایی تولید می‌کنیم که به‌زودی از بازار جهانی و داخلی حذف می‌شود!| ارزبری صنعت بیشتر از ارز‌آوری آن است

  • کد خبر: ۱۳۸۹۰۶
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۴
رئیس اتاق ایران: کالاهایی تولید می‌کنیم که به‌زودی از بازار جهانی و داخلی حذف می‌شود!| ارزبری صنعت بیشتر از ارز‌آوری آن است
رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: مسائل و‌مشکلاتی که امروز مطرح می‌شود ۱۰سال پیش هم همین مشکلات بوده است و این نشان دهنده اینکه تغییرات بنیادی در بخش صنعت و تولید رخ نداده است.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، امروز ۱۵ آذرماه، نشست تخصصی بخش خصوصی با رییس و اعضای کمیسیون صنعت و معدن مجلس در اتاق بازرگانی مشهد برگزارشد. در این جلسه بخش خصوصی و رئسای کمیسیون اتاق استان به بیان مشکلات خود پرداختند. کمبود تقدینگی و عدم وجود سرمایه گردش، عدم پرداخت به موقع مطالبات از سوی سازمان دولتی به پیمانکاران، بحران تامین مواد اولیه در بورس کالا، هزینه بالای ورود مواد اولیه و مشتقات، نوسانات ارزی از جمله دغدغه‌هایی که بخش خصوصی در کنار توجه به پتانسیل‌های شرق کشور مطرح شد.

شافعی رییس اتاق بازرگانی ایران در این نشست گفت: مسائل و‌مشکلاتی که امروز مطرح می‌شود ۱۰سال پیش هم همین مشکلات بوده است و این نشان دهنده اینکه تغییرات بنیادی در بخش صنعت و تولید دیده نشده است. ما در وضعیتی هستیم  که نرخ استهلاک از نرخ سرمایه گذاری در ماشین الات بالاتر رفته و این یعنی فاجعه، وقتی سیاست‌های کلی را می‌بینید در بخش صنعت میزان ارز بری بیشتر از ارز آوری است و سیاست در این حوزه  نتوانسته موفق باشد.

این فعال بخش خصوصی گفت: شکاف تکنولوژی در بخش صنعت با رقبای  ما هروز بیشتر می‌شود. ما اکنون در حال تولید کالا‌هایی هستیم که بزودی بازار جهانی و حتی بازار داخلی حذف می‌شود، اما باز هم به این‌واحد‌ها کمک می‌کنیم و این یعنی اتلاف منابع. در صنعت تکثر گرایی نشانه توسعه  شده که این مقبولیت ندارد. اینکه فرض شود در سال گذشته پروانهبهره برداری نسبت به ماه قبل بیشتر شده  نشانه توسعه نیست. اگر مقایسه با کشور‌های توسعه یافته داشته باشیم با تعداد محدود پروانه صحنه رقابت را در دست گرفته اند.

رییس اتاق ایران به ابن موضوع اشاره کرد که مشکلات اصلی در صنعت، عدم سرمایه گذاری‌های بزرگ و  عدم ورود تکنولوژی‌های جدید به صنایع و بخش تولبد است. روشن نبودن سیاست‌های دولت و مجلس در حوزه اقتصاد باعث شده ورود سرمایه گذار به بخش اقتصادی با ریسک باشد. متاسفانه سیطره دولت در حوزه صنعت روز به روز بیشتر می‌شود  و سهم بخش خصوصی کمتر. سیاست‌ها در بخش صنعت با مزیت‌های نسبی ما سازگار نبوده و الگوبرداری از  مراحل پایانی تولید در صنایع کشور‌های پیشرفته نتیجه‌ای در بر ندارد. اگر قرار است  کار بنیادی در بخش صنعت شود، استفاده از نظرات بخش خصوصی در تدوین استراتژی‌ها باید سهیم باشد.

مصطفی طاهری، رییس کمیسیون معادن مجلس با حضور در این جلسه گفت: توجه به نظرات و انتقادات بخش صنایع و بخش خصوصی روشنگر راه مااست. اما نباید داشته هایمان را هم کم ببینیم.  مسلما ضعف‌هایی دربرنامه ریزی‌ها وجود دارد که برگزاری این جلسه‌ها با بخش خصوصی کمک درجهت رفع موانع تولید‌ می‌کند. در بحث تولید هفت قانونی داریم که یکی رفع موانع تولید است از جمله در بحث انرژی که باید صنعت درالویت باشد،  اما متاسفانه  قانون  در برخی جا‌ها به درستی انجام نشده است وما در صدد هستیم در بخش‌هایی از  صنعت  از خام فروشی خارج شویم و این را در الویت برنامه‌ها قرار دادیم.

عنابستانی، نماینده مردم سبزوار در مجلس با حضور در این جلسه با اشاره به پتانسیل‌ها در شرق کشور گفت: اگر از زاویه شرق کشور نگاه کنیم  در این نقطه ظرفیت‌های زیادی وجود دارد که  بالقوه ه مانده است و بر خلاف شعار‌ها توجه زیادی به آن  نشده است.  مابه ظرفیت‌های معدنی و خطوط مرزی در شرق کشور سالهاست توجه نکردیم. آمار‌های توسعه زیر ساختی در نیمه غربی و‌شرقی به درستی تقسیم نشده است. ما سال‌ها است ریل زاهدان به چابهار که رهبری  هم تاکید داشتند بلاتکلیف قرار دادیم و هیچ اعتباریت خصیص پیدا نکرده است.

احمد رضا صفار طبسی، رییس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت بخش معدن بخش مظلومی است. نوع تعریف ونگاه به این بخش باید فرق کند، هیچکس ریسک بخش خصوص در این حوزه را نمی‌بیند. در بخش معدن سه نوع معدن کوچک مقیاس، متوسط مقیاس و بزرگ مقیاس داریم. در استان تمرکز بروی معادن کوچک مقیاس به دلیل تاثیر در اشتغالزایی در مناطق بیشتر توجه می‌شود. متاسفانه در بخش تصمیم گیری‌ها هیچ توجهی به سرمایه گذاری دربخش معدن در استان نشده است و هیچکس به دنبال بزرگ کردن معدن نیست، چون میداند آن را از دست می‌دهد.

علی شریعتی مقدم، رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق مشهد تاکید کرد: آب دغدغه ما است؛ باید در حوزه تصمیم گیری‌ها توسعه صنایع اب در مناطق خشک استان که پتانسیل‌های بالایی در ولید دارد توجه شود. استان خراسان با توجه به پتانسیل‌هایی که دارد موانع تولید باعث شده جایگاه واقعی در بخش تولید را از دست بدهد. مشکلات صادرات از سال۹۷ در بحث تعهدات ارزی به وجود آورده شرایط را تا به این لحظه سخت کرده است. تقاضای حذف تعهد ارزی ومشوق‌های صادراتی در بخش خصوصی هستیم به خصوص در بخش کشاورزی و زعفران که محصول استراتژیک این منطقه است. عوارض آب مجازی ازگیاهی که کمترین مصرف آب دارد گرفته می‌شود که منصفانه نیست.

غلامعلی رخصت، رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی مشهد گفت: با توجه به تحریم‌ها که چند سالی شدت گرفته، سخت گیری دوایر دولتی هم به همان نسبت بیشتر می‌شود درحالیکه این باید برعکس باشد و شرایط برای صنعت گر راحت‌تر شود. واردات مواد اولیه در اختیارصنعتگران نیست و درگیر پروسه‌های صرافی و بانک مرکزی می‌شود و برای صنعتگر کار سخت است. گمرک هم که مشکلات خاص خودش را برای وارد کننده دارد. هزینه‌های اضافه صرافی کمر تولید را شکسته است. 
به گفته وی، در صنعت نساجی کشور‌های چین وهند سرامد تولید هستند. واحد‌های تولیدی در حوزه نساجی ۱۰۰برابر ما بود در نتیجه قیمت تمام شده برای آن‌ها پایین است و همین امر بازار رقابتی ما را گرفتند و همین زمینه برای صادرات را کمرنگ می‌کند. در گفتمان، در پیمان‌های منطقه‌ای حضور داریم، اما عملا به دلیل تحریم‌ها حضورمان بی تاثیر است. برگشت ارز از سوی بخش خصوصی که بسیار محدود است. ما نیاز به بازسازی ونوسازی ماشین الات داریم که در تولید با کیفیت تاثیر گذار باشد. در استان خراسان زمین کم داریم و تغییرکاربری منجر به محدودیت توسعه صنایع شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->