آیت‌الله علم‌الهدی: نصب پنل خورشیدی برای مراکز پرمصرف ضروری است | اولویت با تامین برق ضروریات مردم است نه مراکز تفریحی پر مصرف موافقت رئیس‌جمهور با تفویض تمام اختیارات برای رفع ناترازی انرژی در خراسان رضوی شمار تلفات تروریست‌ها در درگیری با ارتش پاکستان به ۴۷ کشته رسید (۱۸ مرداد ۱۴۰۴) دستور قوه قضاییه به دادگستری استان‌های مرزی برای فراهم‌کردن تسهیلات به زائران سردار رادان: استفاده از گذرنامه غیر در مرز پیگرد قانونی دارد ویدئو | توضیحات سخنگوی قوه‌قضائیه از آخرین وضعیت پرونده حادثه تروریستی دادگستری زاهدان زنگنه: آنچه در پشت‌پرده مذاکرات در جریان است، کاملاً به‌نفع ایران است مهاجرانی: مسئولان از سؤالات خبرنگاران فرار نکنند لایحه مبارزه با قاچاق انسان و اعضای بدن در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد روزنامه سعودی الریاض: اسرائیل نمی‌تواند به اهداف خود در جنگ غزه دست یابد مذاکرات ترامپ-پوتین و طرحی برای برقراری آتش‌بس میان مسکو-کی‌یف بیانیه وزارت خارجه در خصوص تحولات منطقه قفقاز | ابراز نگرانی از هرگونه مداخله خارجی در نزدیکی مرزهای مشترک با ایران جریمه یک میلیارد دلاری دانشگاه کالیفرنیا بابت حمایت از غزه رئیس کمیسیون قضایی مجلس: خلاء قانونی در بکارگیری سلاح توسط محیط بانان به پایان می‌رسد استاندار خراسان رضوی مطرح کرد: احتمال انتقال آب به مشهد از خارج حوزه برای تامین نیاز شهروندان ردپای سلاح‌های شکارچیان متخلف در اغتشاشات| اصلاح قانون حمل سلاح محیط‌بانان در دستور کار مجلس است محمد رعد: تحویل سلاح یعنی خودکشی برای لبنان| شرافتمان را نمی‌فروشیم پزشکیان: در دنیا برخی از خود فروخته‌ها اخبار را بر اساس نیت‌های شوم استعمارگران و متجاوزان مدیریت می‌کنند ارتش پاکستان: ۳۳ تروریست را در خط مرزی با افغانستان کشتیم نتانیاهو تعلیق صادرات سلاح و تجهیزات نظامی به اسرائیل از سوی آلمان را پاداشی برای حماس دانست سندرز: در جنگ غزه بایدن خطا کرد و ترامپ این اشتباه را بدتر ادامه داد آلاسکا میزبان ترامپ و پوتین مواضع مشترک وزرای خارجه ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه آنکارا از توافق صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان ابراز رضایت کرد توافق آذربایجان و ارمنستان برای واگذاری زنگزور به آمریکا مذاکرات ایران و FATF کلید خورد حملات پهپادی موفقیت آمیز انصارالله به سرزمین‌های اشغالی (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

انتشار مدارکی جدید که حضور القاعده در افغانستان را تایید می‌کند

  • کد خبر: ۱۳۹۳۹۶
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۲
انتشار مدارکی جدید که حضور القاعده در افغانستان را تایید می‌کند
در نشریه «لانگ وار ژورنال» بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها آمده است که طی دوازده سال گذشته ۴۳ رهبر القاعده، ازجمله ایمن الظواهری، در افغانستان کشته شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ درحالی‌که طالبان همواره حضور شبکه تروریستی القاعده در افغانستان را انکار می‌کنند، اندیشکده آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها»، فهرست کاملی از ۴۳ رهبر ارشد این شبکه را منتشر کرده است که طی دوازده سال گذشته در استان‌های مختلف افغانستان کشته شده‌اند. این فهرست که جزئیات زمان و مکان رخدادها در آن ثبت شده است، نشان می‌دهد القاعده به‌طور پیوسته در افغانستان حضور داشته و طی بیست سال گذشته، در مناطق تحت نفوذ طالبان فعالیت می‌کرده است.

به نوشته ایندیپندنت، بر اساس این فهرست که بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها (اف‌.د.د) در وب‌سایت «لانگ‌وار ژورنال» (Long War Journal) منتشر کرده است، بیشترین رهبران ارشد، فرماندهان جنگی، رهبران محلی و تسهیل‌کنندگان فعالیت شبکه القاعده در دوازده سال گذشته در استان کنر، واقع‌در شرق افغانستان، حضور داشته‌اند. هلمند، پکتیکا و غزنی هم از لحاظ میزان حضور افراد مهم القاعده به‌ترتیب در ردیف‌های دوم، سوم و چهارم قرار دارند. براساس این فهرست، در هریک از استان‌های کابل، قندهار، زابل، ننگرهار و فراه در دوازه سال گذشته، فقط یک نفر از اعضای مهم القاعده شناسایی و کشته شده‌اند.

گروه طالبان، که حدود ۱۶ ماه پیش قدرت را در افغانستان به‌دست گرفتند، در توافقنامه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، که توافق دوحه نامیده می‌شود، به آمریکا و جامعه جهانی تعهد داده بودند که هرگونه ارتباطشان با القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی بین‌المللی را قطع می‌کنند و اجازه نمی‌دهند از خاک افغانستان برای رشد و تقویت گروه‌های تروریستی استفاده شود.

با این حال، در ژوئیه ۲۰۲۲، در آستانه یک‌سالگی به‌قدرت‌رسیدن طالبان در افغانستان، هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی، به خانه‌ای در منطقه دیپلمات‌نشین شهر کابل حمله کرد. دولت آمریکا مدعی شد که در این حمله، ایمن الظواهری، رهبر شبکه القاعده، را از بین برده است. اما رهبری طالبان همچنان این ادعا را تکذیب می‌کنند و می‌گویند هیچ مدرکی برای اینکه ایمن الظواهری در این خانه حضور داشته و کشته شده باشد، وجود ندارد. این گروه هنوز ادعاها درمورد ارتباط مستقیمشان با شبکه القاعده را رد می‌کنند.

در همین حال، وب‌سایت خبری «لانگ‌وار ژورنال»، وابسته به بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، فهرست مفصلی از ۴۳ رهبر و فرمانده جنگی شبکه القاعده منتشر کرد که بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ در افغانستان کشته شده‌اند. از این میان، ایمن الظواهری و عمرخالد خراسانی، از جمله رهبران ارشدند که در سال ۲۰۲۲ در افغانستان به قتل رسیده‌اند.

در این فهرست نام دست‌کم ۱۲ نفر از رهبران ارشد شبکه القاعده آمده است که بیشترشان در استان‌های کنر و هلمند کشته شده‌اند؛ همچنین، در آن به ۸ فرمانده عملیاتی، ۸ تن از رهبران محلی، ۹ نفر تسهیل‌کننده و دست‌کم شش بمب‌گذار داعش، با اسم، زمان، و محلی که هدف قرار گرفته‌اند، نیز اشاره شده است.

براساس این فهرست، بیشترین شمار این افراد در سال ۲۰۱۲ داخل افغانستان به قتل رسیده‌اند؛ یعنی درست پس از اعلام کشته‌شدن اسامه بن‌لادن، رهبر و بنیانگذار شبکه القاعده در ماه مه ۲۰۱۱ در ابیت‌آباد پاکستان، اتفاق افتاده است. در ادامه آن، به‌طور پیوسته تا سال ۲۰۲۲، رهبران و فرماندهان شبکه القاعده در داخل افغانستان شناسایی و کشته شده‌اند.

شبکه حقانی که رهبر کنونی آن سراج الدین حقانی، وزیر داخله (کشور) طالبان است، یکی از نزدیک‌ترین متحدان شبکه القاعده شناخته می‌شود و براساس اطلاعات منابع امنیتی آمریکا، جلال‌الدین حقانی، رهبر اصلی و بنیانگذار این شبکه، از  سال ۱۹۸۰ روابط نزدیکی با اسامه بن‌لادن، رهبر شبکه القاعده، داشت و نخستین حمله ارتش آمریکا با هدف کشتن اسامه بن‌لادن در پاکستان نیز خانه جلال‌الدین حقانی را به‌عنوان پناهگاه او، هدف قرار داد؛ اما بن‌لادن از این حادثه جان به‌در برد. جلال‌الدین حقانی و نیروهای او از پناه‌دهندگان و محافظت‌کنندگان ویژه اسامه بن‌لادن بودند که حاضر نشدند او را به دولت آمریکا تحویل دهند. 

با این اوصاف، مقام‌های امنیتی دولت پیشین افغانستان، و نیز گزارش‌های اندیشکده‌های امنیتی بین‌المللی، ادامه روابط نزدیک میان شبکه حقانی و شبکه القاعده را تایید می‌کنند. گزارش‌های آژانس‌های امنیتی روسیه و آمریکا، در بیشتر از یک سال گذشته پس از به‌قدرت‌رسیدن طالبان در افغانستان، نشان می‌دهند که القاعده پس از تسلط طالبان بر افغانستان، فضای بازی برای تجدید قوا و تقویت نیروهایش به‌دست آورده است و از این فرصت برای روی پا ایستادن مجدد تلاش می‌کند.

با توجه به جزئیات فهرست جدید «لانگ وار ژورنال»، حضور بیشترین تعداد افراد القاعده در استان‌های شرق افغانستان، همچون کنر و پکتیکا، خود دال بر رابطه نزدیک اعضای این گروه با شبکه حقانی است، زیرا این مناطق از مناطق به‌شدت تحت نفوذ حقانی‌ها به‌شمار می‌روند. 

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشست خبری روز چهارشنبه‌ در واشنگتن گفت که دولت آمریکا با دقت فعالیت‌های گروه‌های تروریستی بین‌المللی را در منطقه و افغانستان رصد می‌کند و درصورتی‌که مطمئن شود گروه‌های تروریستی در افغانستان دوباره درحال منسجم‌شدن‌اند، اقدام خواهد کرد. او به توانایی‌های آمریکا برای مهار تروریسم در افغانستان و منطقه تاکید کرد و قتل ایمن‌الظواهری در کابل را یکی از نشانه‌های توانایی آمریکا برای کنترل وضعیت از راه دور عنوان کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->