عراقچی: زمان و شرایط بازگشت به میز مذاکره را ایران تعیین می‌کند بهروزآذر: حضور زنان در مدیریت، تشریفاتی نیست؛ حاصل اعتماد و شایستگی است | دولت به دنبال توسعه انتصابات در حوزه زنان است مکزیک به تعرفه‌های ترامپ واکنش نشان داد کشف ریزتراشه جاسوسی از کفش بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی + فیلم دستور معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح نرخ پرواز‌های اربعین هیأت‌های سوری و اسرائیلی در باکو دیدار می‌کنند (۲۱ تیر ۱۴۰۴) وزارت ‌کشور: برگه‌های سرشماری اتباع خارجی دیگر اعتبار ندارد | طرد شدگان از خدمات کنسولی محروم می‌شوند ۴ نظامی صهیونیست در غزه زخمی شدند (۲۱ تیرماه ۱۴۰۴) المیادین: هیچ پیشنهادی از روسیه برای توقف غنی‌سازی به ایران نشده است زیرساخت‌های انرژی در دونتسک هدف حملات اوکراین ترامپ: مکزیک و اتحادیه اروپا منتظر تعرفه ۳۰ درصدی باشند علی‌اف با جولانی برای صادرات گاز به سوریه توافق کرد اسکندر مومنی به مجلس خواهد رفت + جزئیات دستورکار هفتگی مجلس ویدئو | رهبر شجاع، محبوب و کاریزماتیک ایران برگزاری نشست مشترک سران قوا به میزبانی دولت (۲۱ تیر ۱۴۰۴) عراقچی: اگر مذاکراتی شکل بگیرد موضوع مذاکره فقط هسته‌ای خواهد بود | ایران همواره عضو NPT خواهد ماند واکنش بقائی به اخبار منتشره درباره مذاکره مجدد: این حرف‌وحدیث‌ها همیشه شنیده می‌شود رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام: ⁧وحدت جامعه در برابر دشمن⁩، نه‌تنها یک توصیه، بلکه ضرورتی عقلی و شرعی است وزیر بهداشت: داوطلبان جوان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در مراکز درمانی عملکرد مطلوبی ارائه دادند جنگ هنوز تمام نشده است؛ پای کار ایران بمانیم! مکاتبه دبیر ستاد حقوق بشر با ۱۵۰ کشور درباره تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی شکستن اتحاد ملی در شرایط کنونی خیانت است نبش قبر و سرقت پیکر شهدا در خان‌یونس توسط رژیم اسرائیل گرسنگی فاجعه‌بار یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر در غزه سوءاستفاده مالکان سکو‌های تاکسی اینترنتی از خلأ قانون برای بیمه‌نکردن رانندگان ویدئو | تصاویری از نحوه دستگیری عامل وابسته به سرویس جاسوسی موساد در مازندران بازداشت یک شهروند ایرانی در آمریکا به اتهام نقض تحریم‌های ایالات متحده
سرخط خبرها

حسینی مزاری: جمهوری اسلامی ایران ظرفیت عظیمی برای امارت اسلامی است

  • کد خبر: ۱۴۰۷۴۹
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۳
حسینی مزاری: جمهوری اسلامی ایران ظرفیت عظیمی برای امارت اسلامی است
سیدعیسی حسینی مزاری معتقد است که جمهوری اسلامی ایران، این توان را دارد تا در قسمت هماهنگ کردن سایر کشورها؛ به ویژه همسایه‌های افغانستان و منطقه، اخصا چین و روسیه، به طور موثر عمل نموده و زمینه حمایت آنها را از امارت اسلامی فراهم کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدعیسی حسینی مزاری رئیس مرکز تبیان و خبرگزاری صدای افغان در یادداشتی تحلیلی نوشته است:

جمهوری اسلامی ایران ظرفیت عظیمی برای امارت اسلامی است. از یک طرف افغانستان نیاز به حمایت جدی خارجی دارد و از طرف دیگر حمایت کشورهای همسایه و منطقه از امارت اسلامی کاملا ضروری و نیز حیاتی به نظر می‌رسد و اگر اولویت‌بندی در نظر باشد که دستگاه دیپلماسی حکومت افغانستان اول‌تر باید حمایت چه قدرتی را جلب کند؛ قطعا کشورهای همسایه و منطقه در اولویت خواهند بود و افغانستان تا زمانی که توجه و حمایت این دسته از کشورها را جلب نکند، اگر پشتیبانی تمام دنیای غرب را هم به دست بیاورد، سودی برای تامین امنیت و ثبات در آن نخواهد داشت، چنانچه این ادعا در ۲۰ سال گذشته ثابت گردید.

جمهوری اسلامی ایران ظرفیت عظیمی برای امارت اسلامی است. چون از یک طرف ثابت کرده است که علاقه دارد در تمام عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی هوای افغانستان را داشته باشد و طی بیش از یک سال از شکست آمریکا و حضور ساختار جدید در کشور، این هدف را دنبال کرده، تا جایی که علاوه بر ارائه هرگونه کمک و پشتیبانی مادی و معنوی به ویژه در عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی امنیتی، حاضر نیست هیچ یک از مخالفین حقیقی و حقوقی حکومت افغانستان، حداقل در ایران، از اجازه فعالیت علیه امارت اسلامی برخوردار باشند و اگر احساسی در این حوزه برای مسئولین مختلف نهادهای متعدد ذیربط ایرانی پیدا شده، به سرعت وارد عمل گردیده و جلو آن را گرفته‌اند.

از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران، این توان را دارد تا در قسمت هماهنگ کردن سایر کشورها؛ به ویژه همسایه‌های افغانستان و منطقه، اخصا چین و روسیه، به طور موثر عمل نموده و زمینه حمایت آنها را از امارت اسلامی فراهم کرده حتی در خصوص به رسمیت شناختن نظام افغانستان از سوی خود و آنها نیز توفیق پیدا نماید.

از سوم سو در طول دهه‌های گذشته ثابت شده است که اگر جریان و یا کشوری دست طلب همکاری و هم‌یاری به سوی ایران دراز کند؛ تهران تا آخرین امکان در کنار آن جریان و کشور ایستاده و از ارائه هیچ کمکی دریغ نکرده است، چنانچه این ادعا در مورد سوریه بیش از همه جا صادق است. چه اینکه تمام دنیای کفر و الحاد و مزدوران منطقه‌ای آنها بسیج شدند تا سوریه را تکه پاره کرده و حتی از نقشه جغرافیا حذف و بشار اسد و تمام ساختار حکومتی آن را نابود کنند، اما حضرت امام خامنه‌ای حفظه الله تعالی گفت؛ بشار اسد می‌ماند و باید هم بماند و تا حالا مانده و روز به روز هم به اقتدار داخلی، منطقه‌ای و جهانی آن افزوده شده است.

چهارم سو از یک طرف افغانستان نیاز به حمایت جدی خارجی دارد و از طرف دیگر حمایت کشورهای همسایه و منطقه از امارت اسلامی کاملا ضروری و نیز حیاتی به نظر می‌رسد و اگر اولویت‌بندی در نظر باشد که دستگاه دیپلماسی حکومت افغانستان اول‌تر باید حمایت چه قدرتی را جلب کند؛ قطعا کشورهای همسایه و منطقه در اولویت خواهند بود و افغانستان تا زمانی که توجه و حمایت این دسته از کشورها را جلب نکند، اگر پشتیبانی تمام دنیای غرب را هم به دست بیاورد، سودی برای تامین امنیت و ثبات در آن نخواهد داشت، چنانچه این ادعا در ۲۰ سال گذشته ثابت گردید و مشاهده شد که با وصف حضور بیش از ۴۰ کشور عضو ناتو به رهبری آمریکا با تمام ساز و برگ نظامی، فرهنگی و رسانه‌ای آنها در کشور، نه تنها نتوانستند امنیت و ثبات را در افغانستان نهادینه کنند بلکه نفس حضورشان تحریک‌برانگیز گردید و زمینه‌های فروپاشی حکومتِ به اصطلاح جمهوریت را فراهم آوردند.
 
بنابراین پیشنهاد و توصیه من به دست‌اندرکاران ذی‌صلاح امارت اسلامی این است؛ تا فرصت از دست نرفته و مشکلات و معضلات گوناگون عمق و توسعه پیدا نکرده، از حضور سفیر جدید و قدرت‌مند جمهوری اسلامی یعنی دکتر کاظمی قمی و تیم همراهش و دولت متبوع وی و از ظرفیت‌های بسیار بالای معاون سفیر یعنی جناب سیدحسن مرتضوی و سیستم ایشان کمال بهره‌برداری را برده، در راستای کسب حمایت قاطع و فراگیر جمهوری اسلامی ایران همت گمارده، وارد اقدامات شفاف، جدی و قاطع شوند.
در غیر آن فردا دیر خواهد بود و دشمنان در کمین تضعیف امارت اسلامی و مردم افغانستان بوده، ممکن است به زودی آسیب‌های مختلف و فراگیر دیگری را دامن‌گیر حکومت، ملت و سرزمین افغانستان کنند.
 
به تصمیم‌گیرندگان جمهوری اسلامی نیز پیشنهاد می‌کنم که آنها نیز فرصت را از دست نداده، در حمایت عملی‌تر از امارت اسلامی افغانستان، اقدامات واضحی روی دست گرفته و اجازه ندهند که آمریکا و همپیالگی‌های منطقه‌ای آن، از خلاء موجود استفاده کرده، بار دیگر توطئه‌های شوم خود را در مورد حکومت و مردم افغانستان عملی کرده و به انحاء گوناگون انتقام شکست تاریخی خود را از مردم افغانستان بگیرند.
 
مسئولان جمهوری اسلامی مطمئن باشند؛ دشمن‌تر از مردم و ساختار جدید افغانستان نسبت به آمریکا و غرب در دنیا پیدا نخواهد شد و همین حقیقت کافی به نظر می‌رسد که تمام مبارزان ضد استکبار و استعمار به کمک افغانستان بشتابند؛ بخصوص جمهوری اسلامی ایران که علم‌دار اصلی و قدرتمند مبارزه و جهاد علیه استکبار آمریکایی و غربی بوده، است و خواهد بود.

منبع: صدای افغان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->