ویدئو | منافقین چگونه از شیوه تخلیه اطلاعات تلفنی استفاده می‌کنند؟ هشدار استاندار خراسان رضوی درباره سرانه درمانی مشهد | سفر رئیس‌جمهور به‌زودی انجام می‌شود پزشکیان: نباید هیچ تعللی در ترخیص پنل‌های خورشیدی از گمرک صورت گیرد یمن اسرائیل را تهدید کرد | می‌خواهید دوباره به پناهگاه‌ها بروید؟ مخالفت شاباک با آزادی ۱۰۰ اسیر فلسطینی سخنگوی دولت شنبه‌ها و دوشنبه‌ها با مردم از اقدامات دولت خواهد گفت هاشمی: رشد اقتصادی بدون استفاده از ظرفیت فناوری ممکن نیست مخالفت نماینده مردم کاشمر در مجلس با واگذاری نفت به بخش خصوصی شهادت ۲۰ فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته در پی حملات مجدد اسرائیل به غزه (۱۹ مهر ۱۴۰۴) دریادار بمانی: دیپلماسی دریایی و افزایش تعاملات ایران با جهان برای نیروی دریایی ارتش مهم است وزیر میراث فرهنگی: توسعه کشور از مسیر سرمایه‌گذاری و اعتماد ملی می‌گذرد معاون وزیر امور خارجه: دومین نشست دیپلماسی استانی، ۳۰ مهرماه به‌میزبانی مشهد برگزار می‌شود حز‌ب‌الله: پرچم مقاومت را تا تحقق پیروزی کامل به دوش خواهیم کشید تمدید تعطیلی ۲ ماهه دفتر شبکه الجزیره در تل‌آویو تداوم حملات اسرائیل به غزه با وجود اعلام آتش‌بس (۱۹ مهر ۱۴۰۴) انتقاد رئیس جمهور لبنان از حملات اسرائیل به جنوب لبنان پس از آتش‌بس غزه آیا رژیم صهیونیستی به آتش‌بس پایبند خواهد بود؟ کمیسیون امنیت ملی مجلس طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی را بررسی خواهد کرد یک هواپیمای سبک در استرالیا سقوط کرد (۱۹ مهر ۱۴۰۴) واکنش ترامپ به حمایت ایران از توافق آتش بس با حماس نگاه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به ایران پس از تهدید اسرائیل تحول خواهد یافت؟ رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌ها درباره برگزاری تناسبی انتخابات در تهران توضیح داد کاهش ساعات کاری در کمیسیون اجتماعی مجلس مجددا بررسی خواهد شد معاون حقوقی رئیس جمهور: جمهوری اسلامی ایران در آستانه ثبت دعوای حقوقی علیه اسرائیل و آمریکاست عالی‌ترین مرجع نظارتی کشور و ۲ مأموریت مهم آن | به مناسبت سالروز تأسیس سازمان بازرسی کل کشور رسانه‌های اسرائیلی: انتقال اسرا از ۵ زندان اسرائیل آغاز شد حضور وزیر امور خارجه در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس
سرخط خبرها

حسینی مزاری: جمهوری اسلامی ایران ظرفیت عظیمی برای امارت اسلامی است

  • کد خبر: ۱۴۰۷۴۹
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۳
حسینی مزاری: جمهوری اسلامی ایران ظرفیت عظیمی برای امارت اسلامی است
سیدعیسی حسینی مزاری معتقد است که جمهوری اسلامی ایران، این توان را دارد تا در قسمت هماهنگ کردن سایر کشورها؛ به ویژه همسایه‌های افغانستان و منطقه، اخصا چین و روسیه، به طور موثر عمل نموده و زمینه حمایت آنها را از امارت اسلامی فراهم کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدعیسی حسینی مزاری رئیس مرکز تبیان و خبرگزاری صدای افغان در یادداشتی تحلیلی نوشته است:

جمهوری اسلامی ایران ظرفیت عظیمی برای امارت اسلامی است. از یک طرف افغانستان نیاز به حمایت جدی خارجی دارد و از طرف دیگر حمایت کشورهای همسایه و منطقه از امارت اسلامی کاملا ضروری و نیز حیاتی به نظر می‌رسد و اگر اولویت‌بندی در نظر باشد که دستگاه دیپلماسی حکومت افغانستان اول‌تر باید حمایت چه قدرتی را جلب کند؛ قطعا کشورهای همسایه و منطقه در اولویت خواهند بود و افغانستان تا زمانی که توجه و حمایت این دسته از کشورها را جلب نکند، اگر پشتیبانی تمام دنیای غرب را هم به دست بیاورد، سودی برای تامین امنیت و ثبات در آن نخواهد داشت، چنانچه این ادعا در ۲۰ سال گذشته ثابت گردید.

جمهوری اسلامی ایران ظرفیت عظیمی برای امارت اسلامی است. چون از یک طرف ثابت کرده است که علاقه دارد در تمام عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی هوای افغانستان را داشته باشد و طی بیش از یک سال از شکست آمریکا و حضور ساختار جدید در کشور، این هدف را دنبال کرده، تا جایی که علاوه بر ارائه هرگونه کمک و پشتیبانی مادی و معنوی به ویژه در عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی امنیتی، حاضر نیست هیچ یک از مخالفین حقیقی و حقوقی حکومت افغانستان، حداقل در ایران، از اجازه فعالیت علیه امارت اسلامی برخوردار باشند و اگر احساسی در این حوزه برای مسئولین مختلف نهادهای متعدد ذیربط ایرانی پیدا شده، به سرعت وارد عمل گردیده و جلو آن را گرفته‌اند.

از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران، این توان را دارد تا در قسمت هماهنگ کردن سایر کشورها؛ به ویژه همسایه‌های افغانستان و منطقه، اخصا چین و روسیه، به طور موثر عمل نموده و زمینه حمایت آنها را از امارت اسلامی فراهم کرده حتی در خصوص به رسمیت شناختن نظام افغانستان از سوی خود و آنها نیز توفیق پیدا نماید.

از سوم سو در طول دهه‌های گذشته ثابت شده است که اگر جریان و یا کشوری دست طلب همکاری و هم‌یاری به سوی ایران دراز کند؛ تهران تا آخرین امکان در کنار آن جریان و کشور ایستاده و از ارائه هیچ کمکی دریغ نکرده است، چنانچه این ادعا در مورد سوریه بیش از همه جا صادق است. چه اینکه تمام دنیای کفر و الحاد و مزدوران منطقه‌ای آنها بسیج شدند تا سوریه را تکه پاره کرده و حتی از نقشه جغرافیا حذف و بشار اسد و تمام ساختار حکومتی آن را نابود کنند، اما حضرت امام خامنه‌ای حفظه الله تعالی گفت؛ بشار اسد می‌ماند و باید هم بماند و تا حالا مانده و روز به روز هم به اقتدار داخلی، منطقه‌ای و جهانی آن افزوده شده است.

چهارم سو از یک طرف افغانستان نیاز به حمایت جدی خارجی دارد و از طرف دیگر حمایت کشورهای همسایه و منطقه از امارت اسلامی کاملا ضروری و نیز حیاتی به نظر می‌رسد و اگر اولویت‌بندی در نظر باشد که دستگاه دیپلماسی حکومت افغانستان اول‌تر باید حمایت چه قدرتی را جلب کند؛ قطعا کشورهای همسایه و منطقه در اولویت خواهند بود و افغانستان تا زمانی که توجه و حمایت این دسته از کشورها را جلب نکند، اگر پشتیبانی تمام دنیای غرب را هم به دست بیاورد، سودی برای تامین امنیت و ثبات در آن نخواهد داشت، چنانچه این ادعا در ۲۰ سال گذشته ثابت گردید و مشاهده شد که با وصف حضور بیش از ۴۰ کشور عضو ناتو به رهبری آمریکا با تمام ساز و برگ نظامی، فرهنگی و رسانه‌ای آنها در کشور، نه تنها نتوانستند امنیت و ثبات را در افغانستان نهادینه کنند بلکه نفس حضورشان تحریک‌برانگیز گردید و زمینه‌های فروپاشی حکومتِ به اصطلاح جمهوریت را فراهم آوردند.
 
بنابراین پیشنهاد و توصیه من به دست‌اندرکاران ذی‌صلاح امارت اسلامی این است؛ تا فرصت از دست نرفته و مشکلات و معضلات گوناگون عمق و توسعه پیدا نکرده، از حضور سفیر جدید و قدرت‌مند جمهوری اسلامی یعنی دکتر کاظمی قمی و تیم همراهش و دولت متبوع وی و از ظرفیت‌های بسیار بالای معاون سفیر یعنی جناب سیدحسن مرتضوی و سیستم ایشان کمال بهره‌برداری را برده، در راستای کسب حمایت قاطع و فراگیر جمهوری اسلامی ایران همت گمارده، وارد اقدامات شفاف، جدی و قاطع شوند.
در غیر آن فردا دیر خواهد بود و دشمنان در کمین تضعیف امارت اسلامی و مردم افغانستان بوده، ممکن است به زودی آسیب‌های مختلف و فراگیر دیگری را دامن‌گیر حکومت، ملت و سرزمین افغانستان کنند.
 
به تصمیم‌گیرندگان جمهوری اسلامی نیز پیشنهاد می‌کنم که آنها نیز فرصت را از دست نداده، در حمایت عملی‌تر از امارت اسلامی افغانستان، اقدامات واضحی روی دست گرفته و اجازه ندهند که آمریکا و همپیالگی‌های منطقه‌ای آن، از خلاء موجود استفاده کرده، بار دیگر توطئه‌های شوم خود را در مورد حکومت و مردم افغانستان عملی کرده و به انحاء گوناگون انتقام شکست تاریخی خود را از مردم افغانستان بگیرند.
 
مسئولان جمهوری اسلامی مطمئن باشند؛ دشمن‌تر از مردم و ساختار جدید افغانستان نسبت به آمریکا و غرب در دنیا پیدا نخواهد شد و همین حقیقت کافی به نظر می‌رسد که تمام مبارزان ضد استکبار و استعمار به کمک افغانستان بشتابند؛ بخصوص جمهوری اسلامی ایران که علم‌دار اصلی و قدرتمند مبارزه و جهاد علیه استکبار آمریکایی و غربی بوده، است و خواهد بود.

منبع: صدای افغان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->