جاده چالوس یک‌طرفه شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) ابتلا به این بیماری‌ها می‌تواند خطر افسردگی را دو برابر کند پرهیز از ایجاد شوک دمایی در اولین لحظات گرمازدگی هشدار نارنجی هواشناسی برای سه استان کشور صادر شد (۱۵ تیر ۱۴۰۴) تکرار حماسه مدافعان سلامت در جنگ ۱۲ روزه | لزوم بازنگری در سرمایه انسانی حوزه بهداشت استخدام ۲۰۰ عضو هیئت علمی قراردادی در دانشگاه فرهنگیان تصویب شد اعلام جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۵ تیر ۱۴۰۴) | رگبار و رعدوبرق در شمال و شمال‌غرب کشور پرواز‌های «هما» از اهواز و شیراز به مقصد دبی برقرار شد هشدار سازمان هواپیمایی: فروش بلیت برای پرواز‌های ساعات شب جعلی و غیرمجاز است بازگشایی فرودگاه شهید مدنی تبریز | نخستین پرواز استانبول انجام شد (۱۴ تیر ۱۴۰۴) + فیلم تأمین قطار‌های فوق‌العاده برای ایام تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴ فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان برای دادن غذا و نوشیدنی نذری از این ظرف‌ها استفاده نکنید مراقب گرمازدگی در داخل خانه باشید آیا زیاد خوردن لبنیات، کابوس شبانه می‌آورد توصیه‌های تابستانی برای مادران باردار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) پروازهای شرکت‌های عربی به ایران از سر گرفته شد ۱۷ مصدوم در حادثه آتش‌سوزی مجتمع تجاری درگهان (۱۳ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران: آثار روانی و اجتماعی جنگ نیازمند توجه و سیاست‌گذاری فوری است ۲۵ استان با تنش آبی مواجه هستند استاد دانشگاه فردوسی مشهد: سران صهیونیستی و آمریکایی شمر و یزید زمان ما هستند تمدید مهلت ثبت اعتراض آزمون‌های نهایی پایه دوازدهم ویدئو | ازسرگیری پروازها در فرودگاه‌های اصفهان و تبریز ۱۱ کشته در حادثه ریزش ساختمانی در پاکستان نخستین پرواز خارجی در فرودگاه امام خمینی (ره) به زمین نشست (۱۳ تیر ۱۴۰۴) ۲۵ سال حبس در انتظار ارسال کنندگان فیلم و تصویر به شبکه‌های معاند
سرخط خبرها

نقد شویم و نقاد باشیم

  • کد خبر: ۱۵۱۱۷۶
  • ۰۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۸
نقد شویم و نقاد باشیم
تفکر نقادانه درواقع نوعی تفکر منطقی است که بیشتر برای انجام کار‌های مهم یا گرفتن تصمیم‌های اساسی کاربرد دارد.

حتما برای شما هم پیش آمده است که تصمیم به انجام کاری گرفته باشید و شخصی با صحبت‌ها و استدلالش نظرتان را عوض کرده باشد. این صحبت‌ها کاری شبیه تبلیغات انجام می‌دهند و بر انتخاب‌های شما اثرگذارند. اینکه چقدر تحت‌تأثیر این فضا‌ها قرار بگیرید، به میزان تحقیقاتی که شما پیش از انتخاب یا تصمیم‌گیری در‌باره هر موضوعی انجام می‌دهید بستگی دارد که به آن تفکر نقاد می‌گویند.

تفکر نقادانه چیست؟

تفکر نقادانه درواقع نوعی تفکر منطقی است که بیشتر برای انجام کار‌های مهم یا گرفتن تصمیم‌های اساسی کاربرد دارد. تفکر نقادانه به ما می‌گوید که هر حرف، صحبت و تبلیغی را بدون فکر و استدلال نباید پذیرفت و پیش از قبول یا رد آن باید به‌خوبی درباره‌اش فکر و از درستی و نادرستی‌اش اطمینان پیدا کرد.

داشتن تفکر نقادانه فقط مختص رفتار و گفتار دیگران نیست، بلکه شامل رفتار‌ها و گفتار‌های خود فرد نیز می‌شود، یعنی باید فرد انتقادپذیر باشد و دربرابر انتقاد هم حالت دفاعی به خودش نگیرد، بلکه همواره پذیرای تغییرات مثبت باشد.

راهکار‌های افزایش مهارت تفکر نقاد

سؤال کنید
در هنگام رویارویی با پدیده‌ها و موضوع‌های مختلف سعی کنید درباره آن موضوع پرسش‌های اساسی را مطرح کنید که در ذهنتان شکل می‌گیرد. همچنین در ابعاد گوناگون آن موضوع، بررسی و کنکاش کنید.

در باورهایتان بازنگری کنید
سعی کنید باور‌های اساسی ذهنتان را زیرسؤال ببرید و افق دیدتان را گسترش دهید.

با افراد موفق و باهوش در ارتباط باشید
افراد باهوش راه‌حل‌های مؤثرتری برای مسائل مختلف دارند، پس دوستی با آن‌ها را فراموش نکنید.

از زاویه‌های مختلف به مسائل نگاه کنید
فقط از زاویه دلتان مسائل را نبینید. بلکه در ذهنتان جای علت و معلول را عوض کنید و با عینک دیگران هم به آن مسائل نگاه کنید.

بدون اطلاعات کافی نتیجه‌گیر‌ی نکنید
تا زمانی که اطلاعات کافی برای نتیجه‌گیری ندارید، تنها پاسخ پذیرفتنی برایتان نمی‌دانم باشد. پذیرش این موضوع برای بیشتر افراد بسیار دشوار است. یادتان باشد این تفکر که پاسخ‌دادن، بهتر از پاسخ‌ندادن است، همیشه درست نیست.

از موقعیت‌هایی که نتایج اشتباه می‌شوند، غافل نشوید
هرگاه می‌پذیرید که چیزی درست است، حتما از راه بررسی نظر افرادی که با آن ایده موافق نیستند، تفکر خود را به چالش بکشید و نظر آن‌ها را بی‌طرفانه بشنوید. با این‌کار می‌توانید باور‌های خودتان را دوباره بررسی کنید و بیازمایید.

تلاش کنید بر سوگیری‌های شخصی‌تان غلبه کنید
سعی کنید در هنگام ارزیابی اطلاعات جدید تا جایی که ممکن است از اظهارنظر‌های شخصی بپرهیزید و احساساتتان را دخالت ندهید. همچنین در برابر ایده‌ها و اطلاعات جدیدی که دریافت می‌کنید از همان ابتدا موضع نگیرید.

در رویارویی با اطلاعات جدید منعطف باشید
وقتی ثابت شد که تاکنون باور‌های اشتباهی را در ذهن خود پرورانده‌اید، آمادگی آن را داشته باشید که آن باور‌ها را تغییر دهید یا اصلاح کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->