واکنش حماس به شهادت دبیرکل جنبش اسلامی فلسطین (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) طرح تجارت گسترده ژاپن و اتحادیه اروپا برای دور زدن آمریکا افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در کمین خان یونس تظاهرات گسترده شهرک‌نشینان در مخالفت با ادامه جنگ در غزه + فیلم (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و پادشاه بحرین واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) توافق ایران و پاکستان برای تقویت همکاری‌های دوجانبه رئیس سازمان برنامه و بودجه: مطالبات گندمکاران و بازنشستگان با نظم در حال پرداخت است ترامپ، ایلان ماسک را تهدید کرد ۸ فلسطینی در بمباران جبالیا به شهادت رسیدند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) تکمیل ۱۰ کیلومتر از جاده محور تربت حیدریه–زاوه سنای آمریکا رأی به خروج سوریه از لیست کشور‌های سرکش داد ترامپ رأی دادگاه تجدیدنظر را به‌دست آورد القسام درباره کشته شدن یک اسیر اسرائیلی توسط رژیم صهیونیستی هشدار داد روسیه: اوکراین مبادله اسرا را به تعویق انداخته است قوه قضائیه: متهم به قتل الهه حسین‌نژاد سابقه تجاوز و سرقت نداشته است دستگیری عاملان شهادت قاضی احسان باقری عراقچی در گفت‌وگوی تلفنی با اسحاق‌دار، بر ضرورت وحدت امت اسلامی تأکید کرد افشای یکی از بزرگ‌ترین ضربات اطلاعاتی تاریخ به رژیم صهیونیستی (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) اوکراین یک جنگنده سوخو-۳۵ روسیه را سرنگون کرد بهروزآذر: میزان خشونت علیه زنان در جامعه ۳۰ برابر مردان است | لزوم صدور گواهی سلامت روان برای رانندگان پزشکیان: فعالیت‌های هسته‌ای ایران کاملاً شفاف است انتخابات شوراهای شهر تهران «تناسبی» برگزار می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: هیچ خدمتی بالاتر از تأمین سلامت مردم نیست | حفظ کرامت انسانی از اولویت‌های بیمه سلامت سوخت بیمارستان‌های غزه تنها برای ۳ روز کافی است (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) واکنش آنروا به ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود خبرنگاران بین‌المللی به غزه وزرای امور خارجه ایران و قزاقستان در تهران دیدار کردند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) کنایه سنگین صدراعظم آلمان به ترامپ: تو هم یک مهاجری!
سرخط خبرها

مجوز دولت به شهرداری‌ها برای صادرات نفت در سال ۱۴۰۲

  • کد خبر: ۱۴۵۱۰۸
  • ۲۳ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۵
  • ۱
مجوز دولت به شهرداری‌ها برای صادرات نفت در سال ۱۴۰۲
بند جدیدی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ به دولت اجازه داده تا در سال آینده به دستگاه‌های اجرایی و همینطور دستگاه‌های عمومی غیردولتی از جمله شهرداری‌ها و آستان قدس رضوی نفت خام و میعانات گازی تحویل دهد تا این نهاد‌ها با صادرات این محصولات بدهی خود را با دولت تسویه کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، تحریم‌های ظالمانه باعث شده طی سالیان اخیر وزارت نفت در فروش نفت و میعانات گازی با مشکلات بسیاری مواجه شود. بر اساس آمار اعلام شده از سوی مجلس شورای اسلامی در شش ماه نخست امسال تنها درآمد‌های نفتی ایران ۱۴۱ هزار میلیارد تومان بوده که این رقم ۴۴ درصد کمتر از پیش بینی دولت برای شش ماه نخست سال بوده است.

یکی از سناریو‌های قدیمی در اقتصاد ایران در شرایط تحریمی این است که دولت به دستگاه‌های اجرایی اجازه صادرات نفت را بدهد. البته این کار مسبوق به سابقه است. به عنوان مثال سال‌هاست که نیرو‌های مسلح امکان صادرات نفت برای تقویت بنیه دفاعی را دارند. در سال ۱۴۰۱ این امکان در بودجه بود که نیرو‌های مسلح ۴.۵ میلیارد یورو نفت صادر کنند و در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نیز این امکان دیده شده است.

مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه سال گذشته درباره امکان فروش نفت توسط نیرو‌های مسلح گفت: «این امکان فراهم شده که فشار به بقیه دستگاه و ارگان‌های دیگر نیاید. ما نمی‌توانیم به اندازه کافی ریال در اختیار نیرو‌های مسلح بگذاریم. این امکان در سنوات قبل بوده و در سال ۱۴۰۱ نیز پیش بینی شده که برای تقویت بنیه دفاعی به نیرو‌های مسلح نفت داده شود. نیرو‌های مسلح برای خودشان مشتری‌هایی دارند و می‌توانند بفروشند.».
با این حال امسال بند جدید به لایحه بودجه اضافه شده است که سال گذشته شاهد آن نبودیم و آن امکان فروش نفت توسط تمام دستگاه‌های اجرایی و همینطور دستگاه‌های عمومی غیر دولتی مثل شهرداری‌ها و آستان قدس رضوی است.

مجوز فروش نفت به شهرداری‌ها در لایحه بودجه ۱۴۰۲

در ردیف (۳) از بند (ی) تبصره یک لایحه قانون برنامه و بودجه سال ۱۴۰۲ به صراحت مجوز صادرات نفت به دستگاه‌های زیادی داده شده است. این بند را بخوانید:
«دولت مجاز است به دستگاه‌های اجرایی، صندوق‌های بازنشستگی دولتی، دستگاه‌های دارای اعتبار از محل مصارف عمومی دولت در سقف منابع بودجه عمومی و همچنین بابت بازپرداخت بدهی‌ها و تعهدات دولت به سازمان تامین اجتماعی و توسیه بدهی به نهاد‌های عمومی غیردولتی و انقلابی وشهرداری‌ها و آستان قدس رضوی و اجرای طرح‌های مربوط به توسعه نیروگاه‌های اتمی و طرح‌های پیشران با اولویت طرح‌های توسعه میادین نفت و گاز با لحاظ سهم صندوق توسعه ملی و شرکت ملی نفت نسبت به اختصاص نفت خام و میعانات گازی برای صادرات اقدام نماید. تایید صلاحیت فنی، حرفه‌ای و مالی اشخاص معرفی شده توسط رئیس دستگاه اجرایی مربوطه، صرفا توسط وزارت نفت انجام می‌شود.».

دلیل دولت برای صدور مجوز صادرات نفت به تمام دستگاه‌ها چیست؟

بررسی عملکرد شش ماهه بودجه ۱۴۰۱ که توسط مجلس شورای اسلامی منتشر شد، نشان می‌دهد که ۷۸ درصد درآمد‌های دولت صرف پرداخت حقوق کارکنان، بازنشستگان و سود اوراق مالی شده و کمتر از ۷ درصد (معادل 36 هزار میلیاردتومان) از درآمد‌های دولت صرف پروژه‌های عمرانی و پیشران توسعه شده است. این در حالی است که بر اساس آخرین برآوردها بودجه مورد نیاز برای اتمام پروژه‌های نیمه کاره عمرانی فعلی بیش از۸۰۰ هزار میلیارد تومان است.

از سوی دیگر عملکرد شش ماهه بودجه نشان می‌دهد که پیش بینی دولت برای فروش نفت محقق نشده و میزان فروش نفت ۱۰۹ هزار میلیارد تومان کمتر از میزان پیش بینی شده بوده است. جدول عملکرد شش ماه بودجه را در ادامه مشاهده کنید: 

مجوز دولت به شهرداری‌ها برای صادرات نفت در سال ۱۴۰۲

به نظر می‌رسد در چنین شرایطی که فشار دستگاه‌های دارای ردیف بودجه به سازمان برنامه و بودجه در مدت اخیر زیاد شده است، دولت تصمیم گرفته تا با استفاده از این ابزار یعنی تحویل نفت برای صادرات بتواند سهم دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های غیردولتی مثل شهرداری‌ها را از بودجه پرداخت کند.
چندی پیش جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران اعلام کرده بود: «شهردار تهران پیگیر تهاتر است؛ دولت هم گزینه‌ای را دنبال کرده تا بتواند تهاتر نفت را با برخی کالا‌ها انجام دهد. با این حال نفت در اختیار شهرداری نیست که اختیار انجام چنین کاری داشته باشد و اینکه در ازای نفت واگن مترو دریافت کنیم نیاز به مصوبه دولت دارد و این کار‌ها باید توسط سیستم‌های دولت انجام شود».

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جعفر آقا
Germany
۱۷:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
0
0
معلوم نیست چندتا بابک زنجانی و پ خ و ج چ و د ذ از این کار بیاد بیرون
خدا به خیر کنه
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->