بهروزآذر: میزان خشونت علیه زنان در جامعه ۳۰ برابر مردان است | لزوم صدور گواهی سلامت روان برای رانندگان پزشکیان: فعالیت‌های هسته‌ای ایران کاملا شفاف است انتخابات شوراهای شهر تهران «تناسبی» برگزار می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: هیچ خدمتی بالاتر از تأمین سلامت مردم نیست | حفظ کرامت انسانی از اولویت‌های بیمه سلامت سوخت بیمارستان‌های غزه تنها برای ۳ روز کافی است (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) واکنش آنروا به ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود خبرنگاران بین‌المللی به غزه وزرای امور خارجه ایران و قزاقستان در تهران دیدار کردند (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) کنایه سنگین صدراعظم آلمان به ترامپ: تو هم یک مهاجری! دیده‌بان حقوق بشر: تداوم تحرکات مشکوک رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه یورش نیرو‌های امنیتی رژیم صهیونیستی به دفتر شبکه الجزیره در فلسطین رژیم صهیونیستی ادعا کرد: کشف جسد یک اسیر تایلندی در غزه گزارشگر سازمان ملل: اسرائیل تلاش می‌کند کودکان را گرسنه نگه دارد نخعی‌راد: لایحه امنیت زنان باید در مجلس بررسی شده و ایراد‌های آن رفع شود با موافقت الجولانی، آمریکا در سوریه پایگاه نظامی می‌سازد تعلیق مجوز صادرات تجهیزات هسته‌ای به چین از سوی آمریکا دستورات هفتگی صحن علنی مجلس؛ از لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور تا وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت ایران در یادداشت توضیحی: غنی‌سازی اورانیوم ۶۰ درصدی طبق ان‌پی‌تی ممنوع نیست ادامه مواضع خصمانه ترامپ درباره غنی‌سازی اورانیوم در ایران جنایت در خان یونس | ۱۲ شهید و بیش از ۴۰ زخمی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: آمریکایی‌ها چانه‌زنی و اصرار بی‌مورد روی اصل صنعت غنی‌سازی نباید داشته باشند نماینده مردم مشهد در مجلس: وزارت خارجه باید در دیپلماسی قاطع‌تر و شفاف‌تر عمل کند عمار حکیم بر ادامه گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا تأکید کرد درگیری پلیس ضد شورش آمریکا با معترضان به اقدامات مهاجرتی فرانسه از تل‌آویو خواست فوراً از لبنان عقب‌نشینی کند واکنش ایران به تصمیم تازه دولت آمریکا | این مصداق نژادپرستی است سخنگوی دولت: زمان پرکردن خلأ‌های قانونی برای حمایت از زنان فرا رسیده است ایهود اولمرت: جنگ غزه هیچ توجیهی ندارد درخواست نمایندگان آمریکا: برچیده شدن غنی‌سازی اورانیوم ایران
سرخط خبرها

تلاش بغداد برای از سرگیری مذاکرات میان ایران و عربستان

  • کد خبر: ۱۴۵۲۲۳
  • ۲۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۲
تلاش بغداد برای از سرگیری مذاکرات میان ایران و عربستان
نخست‌وزیر عراق روابط کشورش با ایران را مثبت و متمایز توصیف و تاکید کرد: بغداد برای نزدیک کردن دیدگاه‌های ایران و عربستان سعودی تلاش می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق در گفتگو با شبکه دویچه وله درباره روابط بغداد با کشور‌های همسایه تاکید کرد: روابط متوازن عراق و همسایگان خود بر اساس اصل احترام متقابل، منافع مشترک و عدم مداخله در امور داخلی بهترین رویکرد برای ما به عنوان یک دولت است و مرجعیت حامی روند سیاسی عراق است.

وی در ادامه به گفت‌گو‌های تهران و ریاض برای برقراری مجدد روابط اشاره کرد و گفت: نزدیک کردن نقطه نظرات بین ایران و کشور‌های منطقه، از جمله عربستان سعودی رویکردی است که دولت از آن پیروی کرده و آن را ادامه می‌دهد، زیرا به کاهش تنش در منطقه کمک می‌کند و این، در امنیت عراق و منطقه بازتاب خواهد داشت.

السودانی همچنین خاطرنشان کرد: پاسخ ایران و عربستان را دریافت کردیم و این تلاش را تا از سرگیری نشست‌ها (بین ایران و عربستان) در بغداد در آینده نزدیک ادامه خواهیم داد.

نخست وزیر عراق در بخش دیگری از این مصاحبه با تاکید بر اینکه حمله به هر بخشی از خاک عراق پذیرفتنی نیست، چه از ایران باشد و چه از ترکیه گفت: ما اخیرا در مناطق مرزی با حملاتی روبرو بودیم. عراق این حملات را در موضع رسمی رد کرد. در همین حال، مشتاق بودیم که گفتگو را با این کشور‌ها ادامه دهیم؛ کشور‌هایی که روابط ممتاز و منافع مشترک با آنها، ما را به هم پیوند می‌دهد.

وی ادامه داد: ما اقدامات عملی را از کشور خودمان آغاز کردیم، زیرا در آن مناطق گروه‌هایی وجود دارند که هر از گاهی وارد ایران و ترکیه می‌شوند تا اقدامات خشونت آمیز انجام دهند و این مخالف قانون اساسی است که بر اساس آن استفاده از خاک عراق را برای تجاوز به خاک همسایگان ممنوع می‌کند.

السودانی با بیان اینکه مقام مرجعیت دینی مواضع روشنی در حمایت از روند سیاسی و حمایت از مردم عراق با همه فرقه‌ها، مذاهب و مؤلفه‌های آن دارد و به این حمایت ادامه می‌دهد، تصریح کرد: رابطه مثبت و متمایزی با ایران داریم و آنچه این دو کشور را به هم پیوند می‌دهد، مرز ۱۲۰۰ کیلومتری و اشتراکات مذهبی، فرهنگی و اجتماعی است. این در مورد روابط عراق و عمق عربی آن صادق است. درباره ترکیه هم همین‌طور؛ مشترکات دینی، فرهنگی و اجتماعی داریم، اما حفظ این روابط در چارچوب منافع مشترک و عدم مداخله در امور داخلی، راهی است که اکنون در پیش گرفته‌ایم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->