تاکید طالبان به مهار ۹۰ درصدی قاچاق از مرز نیمروز به ایران | لزوم توجه به اصل همسایگی در رفتار با مهاجران افغان جشن گل سرخ آخرین تصمیمات ایران در رابطه با اقامت مهاجران افغانستانی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) قطار حامل شکر از طریق خواف–هرات به ایستگاه روزنک افغانستان رسید + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هجوم ملخ‌های مراکشی به شهر‌های قندوز، بغلان، تخار، سمنگان و بلخ در افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: برنامه‌ای برای افتتاح کنسولگری‌های ایران و افغانستان در فراه و بیرجند نداریم + فیلم سازمان ملل از کشور‌های جهان خواست به پشتیبانی حیاتی خود از افغانستان ادامه دهند وزیر صنعت در راس هیئتی به کابل می‌رود پخش زنده بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین ایران و افغانستان سالانه ۳ میلیارد دلار از طریق دوغارون تعامل اقتصادی دارند کاهش ۵۰ درصدی ورود غیرمجاز اتباع افغانستانی به ایران تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان و کره جنوبی قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف در تعطیلات عید فطر در افغانستان ۳۰ کشته و ۱۵۵ زخمی برجای گذاشت سقوط سه پله‌ای فوتسال افغانستان در جدیدترین رده‌بندی فیفا آمریکا: برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت در کابل نداریم گفت‌وگوی بهرامی با مقام طالبان درباره مهاجران افغانستانی در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و یمن (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

کارگروه کمیسیون اجتماعی مجلس طرح سازمان ملی اقامت را بررسی می‌کند

  • کد خبر: ۱۴۷۷۲۳
  • ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۷
کارگروه کمیسیون اجتماعی مجلس طرح سازمان ملی اقامت را بررسی می‌کند
یک نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح سازمان ملی اقامت گفت: اتباع خارجی غیرمجاز در داخل کشور باید شناسایی و تعیین تکلیف شوند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد صالح جوکار نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: یک لایحه در زمینه ساماندهی اتباع خارجی در مجلس شورای اسلامی وجود داشت؛ که با لایحه ارائه شده از جانب دولت (تشکیل سازمان ملی مهاجرت) تلفیق شد و اکنون تحت عنوان «سازمان ملی اقامت» در دستور کار کارگروه کمیسیون اجتماعی مجلس قرار گرفته و در صورت تصویب در کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، به صحن مجلس راه خواهد یافت.

ساماندهی اتباع و انواع اقامت ها هدف اصلی طرح سازمان ملی اقامت

وی در مورد جزئیات این طرح تصریح کرد: هدف اصلی این طرح، ساماندهی اتباع خارجی است و ایجاد یک سازمان ملی مهاجرت که بتواند همه نیازهای مربوط به اتباع خارجی را پاسخگو باشد.

نماینده یزد در مجلس یازدهم افزود: این سازمان همچنین علاوه بر یک شورای هماهنگی، متشکل از دستگاه‌های متولی امور اتباع، وظایف شوراها، شرح وظایف سازمان ملی اقامت و انواع اقامت‌ها خواهد بود.

به گفته جوکار، اقامت‌ها (سه ساله، پنج ساله و...) بنا به درخواست اتباع برای سرمایه‌گذاری، تحصیل و اشتغال متفاوت است.

وی «اقامت نخبگان» را یکی دیگر از انواع این اقامت‌ها برشمرد و افزود: با تشکیل این سازمان، برخی گروه‌ها، شرکت‌ها و... به عنوان کفیل (سرپرست) اتباع خارجی معرفی شده و موظف خواهند بود نیازهای این جمعیت را مرتفع کنند؛ این کفالت‌کنندگان همچنین باید پاسخگوی حاکمیت نیز باشند.

شناسایی و تعیین تکلیف اتباع غیرمجاز

رییس کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در این ساماندهی پالایش انجام شده و برخی از اتباع خارجی غیرمجاز در داخل کشور باید تعیین تکلیف ‌شوند.

جوکار همچنین با اشاره به ضرورت ایجاد یک بانک اطلاعاتی در این زمینه گفت: در حقیقت تمامی اتباع خارجی غیرمجاز در ایران باید شناسایی شده و شناسنامه این جمعیت مشخص شود؛ با این شناسنامه ضرورت حضور اتباع نیز مشخص خواهد شد؛ در صورت نیاز به خدمات شخص، اقامت مربوطه تمدید شده و در غیر این صورت، گروه‌ها مطابق با شرایط خاص، تعیین‌ تکلیف می‌شوند.

نماینده مجلس با اشاره به برخی از تخلفات این جمعیت نیز یادآور شد: جرایم اتباع بیگانه هم در این طرح برحسب «نوع و میزان» تقسیم‌بندی و اقدامات مربوطه در مواجهه با این جرایم تعیین خواهد شد؛ بنابراین در صورت تصویب و اجرا، این طرح نتایج ارزشمندی به همراه خواهد داشت.

کلیات طرح تأسیس سازمان ملی اقامت ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۱ در راستای ساماندهی مهاجران به تصویب رسید.

در جلسه علنی روز یکشنبه (۲۲ آبان) مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح تأسیس سازمان ملی اقامت (که با لایحه تشکیل سازمان مهاجران اتباع خارجی ادغام شده است) در دستور کار قرار گرفت و با ۱۴۱ رای موافق در برابر ۹۱ رای مخالف، با کلیات این طرح موافقت شد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->