احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور
سرخط خبرها

مرگ و میر مردان در خراسان رضوی ۱۴ درصد بیشتر از زنان است

  • کد خبر: ۱۵۳۳۳۰
  • ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۸
مرگ و میر مردان در خراسان رضوی ۱۴ درصد بیشتر از زنان است
مدیر سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان مرگ و میر مردان نسبت به زنان در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی ۱۴ درصد بیشتر است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد احمدیان افزود: در این منطقه جغرافیایی میزان مرگ و میر در مردان ۵۷ درصد کل مرگ و میرهاست در حالی که این عدد در زنان ۴۳ درصد است. دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

وی ادامه داد: در این منطقه میزان مرگ و میر در مردان با سن کمتر از ۲۵ سال در حوادث نیز سه برابر بیشتر از زنان همین گروه سنی است.

مدیر سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین میزان مرگ و میر مردان این منطقه در دوران کرونا بیشتر از زنان است به طوری که میزان فوتی ناشی از کرونا در مردان ۵۵ درصد و در زنان ۴۵ درصد است.

احمدیان با بیان این که بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها، بیماری‌های مزمن و عفونی ریوی، سل و بیماری‌های گوارشی، شایعترین علت مرگ مردان در جهان است افزود: بیماری‌های قلبی عروقی، سرطانها، سوانح و حوادث نیز شایعترین علت مرگ مردان در ایران به شمار می‌رود.

وی فشارخون بالا، دیابت نوع ۲، سرطان پروستات، سرطان بیضه و سرطان روده بزرگ را به عنوان بیماری‌های شایع در مردان عنوان کرد و ادامه داد: مشکلات قلبی و عروقی، شایعترین بیماری در مردان به شمار می‌رود.

مدیر سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد علت این امر را عدم رعایت شیوه زندگی سالم در بسیاری از مردان نسبت به زنان مانند استعمال دخانیات و سیگار، مصرف مشروبات الکلی، رژیم غذایی نامناسب، مراجعه کمتر مردان به مراکز بهداشتی درمانی نسبت به زنان و قویتر بودن زنان از لحاظ ژنتیک نسبت به مردان، دانست.

احمدیان افزود: از جمله اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در راستای ارزیابی و مراقبت بر اساس دستورالعمل وزارتی در خصوص سلامت مردان می‌توان به ارزیابی تن‌سنجی و الگوی تغذیه، فعالیت بدنی، بررسی فشار خون، ابتلا به دیابت، غربالگری سرطان روده بزرگ، ارزیابی ابتلا به سل، انجام رایگان آزمایش قند خون ناشتا، کلسترول و تشخیص خون در مدفوع و تحویل مکمل ویتامین دی ماهانه اشاره کرد.

وی در خصوص تعریف سلامت مردان گفت: تعریف کلی سلامت عبارت است از حالت آسایش کامل جسمی، روانی و اجتماعی و نبود بیماری و ناتوانی به معنای سلامت نیست همچنین سلامت مردان موضوعی است که موجب استحکام و ارتقای سلامت نیروی کار جامعه و توسعه کشور می‌شود.

مدیر سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مردان نسبت به زنان در معرض عوامل خطر محیطی و شغلی بیشتری هستند و عادات غلطی مانند مصرف سیگار، الکل، اعتیاد و استرس شغلی در آن‌ها بیشتر است و از سوی دیگر مردان، کمتر به پزشک مراجعه نموده و مراجعه به مراکز درمانی را به دلایل مختلف از جمله موانع فرهنگی تا بروز مراحل پیشرفته و خطرناک بیماری به تأخیر می‌اندازند.

احمدیان افزود: بنابراین هدف اصلی باید تاکید بر سلامت مردان کشور و حساس‌سازی مردان جامعه ایرانی برای توجه بیشتر به جنبه‌های مختلف پیشگیری از مخاطرات سلامت باشد.

وی اضافه کرد: فعالیت فیزیکی ناکافی و کم تحرکی در مناطق شهری نسبت به مناطق روستایی ۲۰ درصد بیشتر است و فعالیت فیزیکی نامطلوب در مردان نیز ۴۷ درصد است.

او ادامه داد: بین ۱۰ تا ۱۵ درصد زوجین، نابارور هستند که در ناباروری سهم مردان و زنان هر کدام ۴۰ درصد و سهم هر ۲جنس با هم ۲۰ درصد است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->