به گزارش شهرآرانیوز، حسین آقابابایی اظهار داشت: این استعلام از طریق کد ملی دانشجویان انجام شد و اسامی آنها در اختیار دانشگاههای محل تحصیل شان قرار گرفت.
تخلفات علمی دانشجویان بیشتر در زمینه تهیه پایان نامههای مقاطع مختلف تحصیلات تکمیلی و همچنین مقالات ISI است. بیشتر این دانشجویان نوشتن پایان نامهها و مقالات علمی خود را به مراکز غیرقانونی که در این زمینه فعال هستند، واگذار میکنند.
وی ادامه داد: اسامی تعدادی از دانشجویان متخلف در دانشگاههای دولتی، به مراکز آموزش عالی ارسال شد که این دانشگاهها خواهان دریافت مدارک بیشتری از جمله استنادات مربوط به تقلبها و تخلفهای علمی شدند.
به گفته آقابابایی، با اینکه در این فهرست، تعداد دانشجویان متخلف دانشگاههای دولتی از جمله پیام نور محدود بود، اما یک هفته بعد نتیجه بررسیها را اعلام کردند.
مدیرکل حقوقی وزارت علوم در مورد تخلفات دانشجویان دانشگاه آزاد نیز گفت: تاکنون سه مرحله از پروندههای تخلفات دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی برای پیگیری و برخورد با متخلفان به این دانشگاه ارجاع شده است، اما دانشگاه آزاد با وجود دریافت سه مرحله از اسامی دانشجویان، هیچ گزارشی به وزارت علوم ارائه نداده است.
آقابابایی با تاکید بر اینکه رسانهها باید از دانشگاه آزاد پیگیر نحوه برخورد با این تخلفات باشند، گفت: یک فهرست از اسامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که تخلفات آنها برای وزارت علوم محرز شده است، به اندازه همه دانشگاههای دولتی است و اگر این دانشگاه با دانشجویان برخوردی هم داشته، به وزارت علوم اطلاعی نداده است.
این مقام مسوول همچنین درباره برخورد مقامات قضایی با موسسات تهیه و فروش پایان نامه، اظهار داشت: وزارت علوم پروندههای متعددی را برای مقامات قضایی ارسال میکند، اما دست ما در این مورد بسته است، حتی از آنها درخواست مسدود کردن سایتهای تبلیغات و فروش پایان نامه را مطرح کردیم که تاکنون اقدامی انجام نشده است.
آقابابایی پیش از این اعلام کرده بود که اسامی هزار و ۳۰۰ دانشجوی متخلف به دانشگاه آزاد اسلامی ارسال شده است.
منبع: ایرنا