وزیر خارجه تاجیکستان از آماده کشورش برای مشارکت در بازسازی افغانستان خبرداد وزیر خارجه عمان در مجمع گفت‌وگوی تهران: مسقط به مسیر گفت‌وگو پایبند است محسنی اژه‌ای: دیپلماسی سیاسی را باید بازتعریف کنیم عراقچی: صلح و امنیت در منطقه ما بدون رسیدگی صادقانه به مسئله فلسطین امکان‌پذیر نیست | ایران هرگز به‌دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست وزیر خارجه عمان امروز به تهران می‌آید (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بازگشت ترامپ به سیاست خارجی ریگان؟ مسئول دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت در استان: خراسان رضوی یکی از قطب‌های رسانه‌ای شرق کشور است ۱۰ همت سهم شهرداری‌ها و دهیاری‌ها از مالیات بر ارزش افزوده واریز می‌شود سرپرست اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی: حوزه روابط عمومی صرفاً خبر نیست؛ می‌توانیم گفت‌و‌گو و تعامل داشته باشیم پزشکیان: منزل مادر شهید رئیسی در مشهد از معمولی هم کمتر بود | شهید جمهور مدیری خستگی‌ناپذیر بود نشست خبری سخنگوی دولت در مشهد | مهاجرانی: باید مرجعیت خبر را به داخل کشور برگردانیم، امروز باید برای ایران سینه سپر کنیم + فیلم تجلیل از ۸ خانواده‌ شهید خدمت با حضور رئیس‌جمهور و مشاور و دستیار رهبری + فیلم گفت‌وگوی تلفنی هاکان فیدان با عراقچی شهباز شریف به تهران می‌آید موافقت مجلس با کلیات «طرح ملی هوش مصنوعی» حماس به دنبال تضمین آمریکا است | پیشنهاد آزادی نیمی از زندانیان زنده و اجساد در ازای آتش‌بس اردوغان: آمریکا در حال رفع تحریم بخش دفاعی ترکیه است اف‌بی‌آی: انفجار در کالیفرنیا «تروریستی» بود رأی نخستین ۷ متهم پرونده عوامل پشتیبان حادثه تروریستی شاهچراغ صادر شد یحیی سریع: یگان موشکی یمن فرودگاه بن گوریون تل‌آویو را با موشک و پهپاد هدف قرار داد وزیر خارجه آمریکا: ترامپ خواستار حل مسئله هسته‌ای ایران از راه دیپلماتیک است قالیباف: هدف از سفر به اندونزی رساندن صدای مظلومیت مردم غزه بود سفارت ایران در لندن از آزادی ۳ تن از اتباع ایرانی دستگیرشده در انگلیس خبر داد حماس: نیازمند فشار گسترده عربی و بین‌المللی به اشغالگران برای توقف جنگ در غزه هستیم تجاوز زمینی نظامیان صهیونیست به خاک سوریه (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان‌باختن ۲۱ نفر بر اثر طوفان در آمریکا و قطعی برق گسترده (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) امنیت، آب و مهاجران، محور گفت‌وگوی عراقچی با امیرخان متقی وزیر خارجه عراق: از مذاکرات ایران و آمریکا برای دستیابی به توافق حمایت می‌کنیم
سرخط خبرها

وزیر خارجه: توصیه ما به هیأت حاکمه افغانستان عمل به وعده تشکیل دولت فراگیر است

  • کد خبر: ۱۵۸۵۸۲
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰
وزیر خارجه: توصیه ما به هیأت حاکمه افغانستان عمل به وعده تشکیل دولت فراگیر است
وزیر امور خارجه کشورمان گفت که امروز در سمرقند در نشست چهارجانبه بر ضرورت راه حلهای منطقه ای برای مسائل منطقه از جمله مشکلات افغانستان تاکید شد.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین امیرعبداللهیان در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت:

«امروز در سمرقند در نشست چهارجانبه ایران، روسیه، چین⁩ و پاکستان که پیش از نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان⁩ برگزار شد بر ضرورت راه حلهای منطقه ای برای مسائل منطقه از جمله مشکلات افغانستان تاکید شد.»

بر اساس این گزارش، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه نشست همسایگان افغانستان با شرکت در نشست چهارجانبه جمهوری اسلامی ایران، چین، روسیه و پاکستان دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در خصوص همکاری‌های منطقه ای در خصوص افغانستان را تشریح کرد.

‌‎وزیر امور خارجه کشورمان الگوی همکاری‌های مشترک منطقه‌ای بین چهار کشور را با اهمیت خواند و همسایگان افغانستان را بیش از هر کنشگر و بازیگر دیگری نگران آینده افغانستان دانست .

‌‎امیرعبداللهیان نگرانی کشورمان از تروریسم و افراط گرایی و سیاست‌های نادرست آمریکا در تداوم توسعه تروریسم و ناامنی در افغانستان را مورد تاکید قرار داد و افزود: افغانستان بیش از اینکه امروز نیازمند مداخله غرب، آمریکا و کنشگرانی که بیش از دو دهه این کشور مهم منطقه را به فقر و بی ثباتی کشانده‌اند باشد نیازمند همکاری‌ها و راه‌حل‌های منطقه‌ای است.

‌‎وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه افزود: آمریکا و متحدان آن مسئولیت دارند هم به عنوان اشغالگر در عملکرد دو دهه گذشته خود در افغانستان و هم به عنوان یک عضو سازمان ملل متحد پاسخگوی شرایط بوجود آمده در افغانستان باشند.

‌‎امیرعبداللهیان همچنین بر ضرورت مدیریت وضعیت اقتصادی در افغانستان تاکید کرد و فشارهای اقتصادی در افغانستان را یکی از آثار افزایش پدیده مهاجرت آوارگان و در دل این آوارگان، برخی نا امنی ها به سوی کشورهای همسایه دانست و در این خصوص همکاری منطقه‌ای، توجه بین‌المللی و همچنین تمرکز بیشتر هیأت حاکمه موقت افغانستان بر مسؤولیت‌های خود در  این موضوع را مورد تاکید قرار داد.

‌‎وزیر امور خارجه کشورمان با تصریح بر اینکه مسئله مواد مخدر در ٢٠  سال اشغال آمریکا نه تنها حل نشد بلکه کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان چندین برابر شد، وجود شبکه مافیایی کشورهای غربی در گسترش این تجارت سیاه را  کاملا آشکار و روشن دانست.

‌‎امیرعبداللهیان با تاکید بر اینکه مسئله محرومیت تحصیلی زنان و دختران و سلب فرصت حضور اجتماعی زنان و دختران در افغانستان برای ما نگران کننده است، افزود: ایران آماده کمک بیشتر به امر آموزش دختران و زنان افغانستان به کمک سازمان ملل متحد و تشویق هیات حاکمه موقت به این امر مهم است.

‌‎وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه اظهار داشت: توصیه اکید ما به هیأت حاکمه افغانستان عمل به وعده خود مبنی بر تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام افغانستان است.

‌‎امیرعبداللهیان در پایان ضرورت پایان بخشیدن به برخی تنش آفرینی ها در مرزهای مشترک با همسایگان افغانستان را مورد تاکید قرار داد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->