قبری در میانه حیاط | نقد رمان «ناخن‌کشیدن روی صورت شفیع‌الدین» در کتاب‌فروشی چشمه کارگر تهران سوتی‌های عجیب سریال «محکوم»! | بی احترامی پلتفرم‌ها به مخاطب همچنان ادامه دارد زمان پخش «بامداد خمار» مشخص شد + خلاصه داستان «لاک‌پشت و حلزون»، فیلمی ایرانی با طعم فرانسوی «یوز» تاریخ‌ساز شد | رکورد تازه در سینمای کودک ایران صوت | آهنگ جدید اشوان با نام «دلم تنگه» منتشر شد + لینک دانلود و متن آمریکا به اسلام ویزا نداد | تور ادبی آقای خواننده لغو شد لیدی گاگا به دنباله «شیطان پرادا می‌پوشد» اضافه شد «شرور» صدرنشین پیش‌فروش بلیت در ۲۰۲۵ شد هفته شیراز روی آنتن شبکه نمایش «قلمه»، جوانه امیدوارکننده طنزپردازان خراسان | آیین اختتامیه یازدهمین رویداد ملی طنز قلمه برگزار شد + فیلم چالش‌های ایفای نقش شهید علی هاشمی در «پسران هور» | از واکنش دختر شهید تا سختی‌های فیزیکی اطلاعیه اداره کل هنرهای نمایشی درباره اختتامیه جشنواره تئاتر مهر و ماه دیزنی، «گیسو کمند» را با اسکارلت جوهانسون زنده می‌کند معصومه آقاجانی، بازیگر و دوبلور پیشکسوت در بیمارستان بستری شد پایان فصل اول «۱۰۰» با اجرای هادی حجازی‌فر | فصل دوم به زودی ۷۰ درصد مردم همچنان پای تلویزیون | رقابت نزدیک شبکه سه و آی‌فیلم «استخر» با حضور پسر سروش صحت به پایان فیلم‌برداری رسید فیلم کوتاه «تنبیه» نامزد سه جشنواره معتبر جهانی شد ویدئو | وداع همایون شجریان با مادرش در مشهد
سرخط خبرها

 «احمد جمال» آهنگساز و نوازنده پیانو درگذشت

  • کد خبر: ۱۵۹۳۲۷
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۱
 «احمد جمال» آهنگساز و نوازنده  پیانو درگذشت
«احمد جمال» آهنگساز و نوازنده تحسین‌شده پیانو در سن ۹۲ سالگی درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «احمد جمال» پیانیست، آهنگساز و رهبر گروه موسیقی جاز برجسته و بانفوذ آمریکایی که بیش از هفت دهه فعالیت هنری داشت در سن ۹۲ سالگی درگذشت.

جمال با بزرگان موسیقی مانند «مایلز دیویس» دوست بود و بر کار او و سایر نوازندگان از جمله «مک کوی تاینر» پیانیست معروف نیز تأثیر گذاشت.

«فردریک راسل جونز» روز دوم جولای ۱۹۳۰ در پنسیلوانیای آمریکا متولد شد؛ ۲۰ ساله بود که به اسلام گروید و نام خود را به «احمد جمال» تغییر داد.

او در سال‌های ۱۹۵۰ و پس از موفقیت آلبوم پرفروشش «نه برای من» موفق به جلب نظر رسانه‌ها برای سرمایه‌گذاری روی ایده‌هایی شد که برای او ثروت زیادی به همراه آورد و این آلبوم برای بیش از ۱۰۰ هفته در جدول بیلبورد باقی ماند. او در ۲۹ سالگی برای دیدن سرزمین اجدادی‌اش به آفریقا سفر کرد و همان جا بود که اعتقاد و وفاداری‌اش به اسلام بیش از پیش بروز کرد.

وی درباره دین اسلام می‌گوید: «اسلام علاوه بر آرامش خاطر برای من، منبع الهام موسیقی است و از این نظر نیز برای من سودمند بوده است.»

«کلینت ایستوود»، کارگردان مشهور سینما از دو آهنگ آلبوم «نه برای من» در ساخت فیلم «پل‌های شهر مدیسون کانتی» محصول ۱۹۹۵ استفاده کرد.

احمد جمال در سال ۲۰۰۷ از سوی مرکز کندی آمریکا به عنوان افسانه معاصر دنیای جاز معرفی شد. وی در همین سال نشان ادبیات و هنر فرانسه را به پاس یک عمر دستاورد هنری دریافت کرد و در سال ۲۰۱۷ نیز موفق به دریافت جایزه گرمی برای یک عمر دستاورد هنری شد.

«مایلز دیویس» موسیقیدان برجسته سبک جاز در زندگینامه خود درباره احمد جمال می‌نویسد: «او با مفهوم فضا، سبکی لمس، کم بیانی و نحوه بیان نت ها، آکورد‌ها و قطعات، مرا بیدار کرد».

جمال اواخر سال گذشته در مصاحبه‌ای با تایمز گفته بود: «هر وقت پای پیانو می‌نشینم، هنوز در حال تکامل هست و هنوز با ایده‌های تازه‌ای روبرو هستم».

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->