معرفی منتخبان مرحله اول داوری جشن مستقل سینمای مستند ایران آغاز فیلم‌برداری فیلم مرگ رابین هود با بازی هیو جکمن ترجمه رمان‌های «شاه بی‌سرگرمی» و «هیچ‌چیز مال تو نیست» منتشر شد پوستر رسمی فیلم اودیسه، کریستوفر نولان منتشر شد + عکس امیرجعفری با فیلم برهوت در راه جشنواره بین‌المللی فیلم جاناکپور کارگردان عنکبوت مقدس به اذیت و آزار جنسی متهم شد پرفروش‌ترین فیلم سینمای ایران در ۱۴۰۳ معرفی شد تیزر جدید سریال پایتخت ۷ منتشر شد + فیلم علت لغو کنسرت محسن یگانه چه بود؟ + فیلم «فرصت»، برنامه‌ای برای نقد تولیدات شبکه خانگی + زمان پخش پژمان جمشیدی بازیگر فیلم ذوق مرگ شد تنوع و خلاقیت در تولید انیمیشن‌های آموزشی برای کودکان در مرکز انیمیشن سوره نقاشی دزدیده شده «اگون شیله» در حراجی کریستیز لندن فروخته می‌شود مرگ کیم سه‌رون، زنگ خطری برای فشار بی‌رحمانه بر سلبریتی‌های کره‌ای است ششمین پاتوق فیلم کوتاه انجمن سینمای جوانان مشهد| فیلم کوتاه نباید سکوی پرش برای ساخت فیلم بلند باشد برندگان بخش نسل جشنواره برلین ۲۰۲۵ اعلام شدند
سرخط خبرها

 «احمد جمال» آهنگساز و نوازنده پیانو درگذشت

  • کد خبر: ۱۵۹۳۲۷
  • ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۱
 «احمد جمال» آهنگساز و نوازنده  پیانو درگذشت
«احمد جمال» آهنگساز و نوازنده تحسین‌شده پیانو در سن ۹۲ سالگی درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «احمد جمال» پیانیست، آهنگساز و رهبر گروه موسیقی جاز برجسته و بانفوذ آمریکایی که بیش از هفت دهه فعالیت هنری داشت در سن ۹۲ سالگی درگذشت.

جمال با بزرگان موسیقی مانند «مایلز دیویس» دوست بود و بر کار او و سایر نوازندگان از جمله «مک کوی تاینر» پیانیست معروف نیز تأثیر گذاشت.

«فردریک راسل جونز» روز دوم جولای ۱۹۳۰ در پنسیلوانیای آمریکا متولد شد؛ ۲۰ ساله بود که به اسلام گروید و نام خود را به «احمد جمال» تغییر داد.

او در سال‌های ۱۹۵۰ و پس از موفقیت آلبوم پرفروشش «نه برای من» موفق به جلب نظر رسانه‌ها برای سرمایه‌گذاری روی ایده‌هایی شد که برای او ثروت زیادی به همراه آورد و این آلبوم برای بیش از ۱۰۰ هفته در جدول بیلبورد باقی ماند. او در ۲۹ سالگی برای دیدن سرزمین اجدادی‌اش به آفریقا سفر کرد و همان جا بود که اعتقاد و وفاداری‌اش به اسلام بیش از پیش بروز کرد.

وی درباره دین اسلام می‌گوید: «اسلام علاوه بر آرامش خاطر برای من، منبع الهام موسیقی است و از این نظر نیز برای من سودمند بوده است.»

«کلینت ایستوود»، کارگردان مشهور سینما از دو آهنگ آلبوم «نه برای من» در ساخت فیلم «پل‌های شهر مدیسون کانتی» محصول ۱۹۹۵ استفاده کرد.

احمد جمال در سال ۲۰۰۷ از سوی مرکز کندی آمریکا به عنوان افسانه معاصر دنیای جاز معرفی شد. وی در همین سال نشان ادبیات و هنر فرانسه را به پاس یک عمر دستاورد هنری دریافت کرد و در سال ۲۰۱۷ نیز موفق به دریافت جایزه گرمی برای یک عمر دستاورد هنری شد.

«مایلز دیویس» موسیقیدان برجسته سبک جاز در زندگینامه خود درباره احمد جمال می‌نویسد: «او با مفهوم فضا، سبکی لمس، کم بیانی و نحوه بیان نت ها، آکورد‌ها و قطعات، مرا بیدار کرد».

جمال اواخر سال گذشته در مصاحبه‌ای با تایمز گفته بود: «هر وقت پای پیانو می‌نشینم، هنوز در حال تکامل هست و هنوز با ایده‌های تازه‌ای روبرو هستم».

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->