مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان
سرخط خبرها

ناکامی کلاهبرداران مشهدی با هوشیاری پلیس فتا

  • کد خبر: ۱۶۰۲۷۳
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۳
ناکامی کلاهبرداران مشهدی با هوشیاری پلیس فتا
ماجرای یک کلاهبرداری چند لایه که با هوشیاری پلیس فتا در مشهد ناکام ماند.

محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ بیکاری همچون مرضی لاعلاج به جان زندگی‌اش افتاده بود و ذره‌ذره آبش می‌کرد، یکی از بستگان پا پیش گذاشته بود تا ظاهرا دردهایش را کمی تسکین دهد، در برابر این تسکین موقت، فردی دیگر بر اثر یک کنجکاوی زندگی‌اش متلاطم شد و در آستانه باختن آن بود، در این میان خوشبختانه عملکرد درخشان پلیس فتای خراسان‌رضوی جلو یک کلاهبرداری بزرگ را گرفت و آن را در نطفه خفه کرد.

ماجرای این پرونده از یک کنجکاوی آغاز شده بود. مردی در شهرستان چناران پیامکی از بانک دریافت کرده بود که ظاهرا از او خواسته بود برای وکالتی کردن حسابش چنین و چنان کند. او نیز بی‌توجه به ماهیت پیام که از سرشماره شخصی برایش ارسال شده بود، قدم به قدم هرکاری از او خواسته شده را انجام داده بود.

این فرد پس از هدایت به یک درگاه بانکی اطلاعات کارت بانکی‌اش را وارد کرده بود، ظاهرا اتفاق خاصی نیفتاده بود، اما ساعتی بعد با پیامک برداشت غیرمجاز صد میلیون تومانی از حسابش روبه‌رو شد.
مرد فکر کرد اشتباهی رخ داده است و خودش را به بانک رساند، اما متصدی بانک اعلام کرد که این گردش مالی بزرگ در حسابش ظاهرا به صورت قانونی انجام شده است و هیچ ردپایی از هک شدن حسابش وجود ندارد. در ادامه نیز از او خواسته شد تا برای پیگیری موضوع به پلیس فتا و دادسرا مراجعه کند.

ثبت یک فیشینگ حرفه‌ای

با ورود مرد جوان به پلیس فتا و اعلام شکایت، بلافاصله تشریفات قانونی انجام شد. بررسی‌های کارشناسان پلیس فتا نشان داد که پیامک ارسالی به او جعلی بوده است و او در دام فیشینگ‌بازان افتاده است. این شیادان ابتدا با شگرد‌های مسموم خود به پیام‌های گوشی قربانی دسترسی یافته‌اند و سپس با دسترسی به اطلاعات کارت بانکی، توانسته‌اند اندوخته یک عمر این فرد را بربایند.

یک سرنخ مهم

پس از پیگیری‌های کارشناسان پلیس فتا، مشخص شد که این پرونده یک تفاوت عمده و چندین شباهت با پرونده‌های فیشینگ دارد. تفاوت عمده‌اش که همان لحظه مشخص شد موضوع انتقال پول به حساب یک مشهدی بود که از قضا برخلاف دیگر پرونده‌ها این پول همچنان در این حساب مانده بود. معمولا در سایر پرونده‌ها پول‌های سرقتی تحت عناوین مختلف به گردش در می‌آید و بیشتر صرف خرید کالا در سایت‌های واسطه‌گر یا خرید تلفنی و اینترنتی از فروشگاه‌ها می‌شود. شباهت این پرونده هم در استفاده از کارت اجاره‌ای بود.

شناسایی یک متهم

با هماهنگی‌های قضایی صورت گرفته، فردی که پول در حسابش بود در مشهد شناسایی و فراخوانده شد. او در پاسخ به سؤالات کارشناسان در واریز صد میلیون تومان به حسابش اعلام کرد که روحش نیز از وجود این همه پول بی‌خبر بوده است.
او در ادامه اعلام کرد که بیکار است و نمی‌داند چگونه امورات زندگی‌اش را بگذراند تا اینکه شوهر خواهرش به او پیشنهاد حضور در فضای مجازی و دورکاری را داده است و طبق مستنداتی که ارائه داد مشخص شد کارت عابر بانکش نیز دست شوهر خواهرش به امانت بوده است.

او همچنین گفت که شوهرخواهرش او را راهنمایی کرده تا در یک صرافی آنلاین احراز هویت کند و با پول‌هایی که در ازای دورکاری به حسابش واریز شده است، اقدام به خرید رمزارز کند و آن را به کیف پول‌های مختلفی انتقال دهد و به ازای این کار‌ها ماهانه حقوق خوبی دریافت کند.

خوش‌شانسی محض

پلیس متوجه شد که همچنان وجوه سرقتی در حساب این فرد وجود دارد و او نتوانسته به‌موقع خواسته‌های شوهرخواهرش را عملی کند. در واقع این موضوع یک خطر بزرگ را از او دور کرده بود، زیرا در صورت جابه‌جایی وجوه، او باید پاسخگوی مال‌باخته می‌بود و پول‌های او را برمی‌گرداند.

با دستور سرهنگ علی‌اکبر قرائی‌پور، رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی و هماهنگی قضایی خوشبختانه وجوه سرقتی در حساب قربانی مسدود و پس از اقدامات لازم به حساب مال‌باخته برگشت داده شد.

سرهنگ قرائی‌پور با اشاره به اینکه تحقیقات برای شناسایی دیگر عاملان این پرونده کلاهبرداری ادامه دارد بیان کرد: شهروندان توجه داشته باشند هرگونه کلیک بر روی لینک‌های ناشناس ممکن است عواقب تلخی برایشان در پی داشته باشد و اگر به انجام اقدامی در فضای مجازی مشکوک بودند می‌توانند با شماره ۰۹۶۳۸۰ فوریت‌های سایبری تماس بگیرند و پیش از هر اقدامی مشورت کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->