جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ مرگ‌ومیر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد، ۵۰ درصد کاهش یافت نرخ باروری کل در خراسان رضوی ۳۶ درصد کمتر از حد مطلوب است بانوی مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌ و‌ پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی برچیده خواهند شد | پرونده معلم خاطی مشهدی در مرحله صدور حکم رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایرانی کشف حدود ۷۵ کیلوگرم طلا در مرز‌های خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویتامین‌هایی که سلامت پوستتان را تأمین می‌کنند وقوع طوفان در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر طی امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درمان بیش‌فعالی، بدون نگرانی محققان هشدار دادند؛ ترکیب سیگار و ویپ، سم مهلک‌تری می‌سازد تغذیه معجزه‌آسای باروری از دیدگاه ابن‌سینا مقرری بیمه بیکاری و مستمری برای تمام کارگران و خانواده‌های متوفیان بیمه‌شده تأمین‌اجتماعی حادثه بندر شهید رجایی پوشش سلامت ۳۰ میلیون نفر با اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع افزایش تعداد جان‌باختگان طوفان تهران + فیلم (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) چالش نظام سلامت با بازارسیاه نوبت دهی برخی منشی‌های پزشکان از زندان برای قتل تا زندان برای دزدی نجات مرد جوان از چنگال آدم‌ربا‌ها پس از ۴۴ روز در فارس (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویدئو| عملیات مهار زمینی و هوایی‌ آتش در بندر شهید رجایی ادامه دارد دستگیری متهمان قتل نوجوان مشهدی در کمتر از ۴۸ ساعت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین آمار از طوفان تهران: یک کشته و ٢۴ مصدوم (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) جست‌وجوی مصدومان حادثه بندر رجایی با استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی روایت هولناک یک گروگانگیری در سیستان و بلوچستان | ۶ روز زندانی شدن در اسارتگاه ۲ برادر مخوف علت قطعی‌های بدون برنامه برق در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری دو فرد مظنون به قتل شهید محیط‌بان کاظم مصدق (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تاجگذاری چارلز سوم و شباهت او به تاجگذاری و پادشاهی مظفرالدین شاه قاجار

  • کد خبر: ۱۶۲۷۰۱
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۹
تاجگذاری چارلز سوم و شباهت او به تاجگذاری و پادشاهی مظفرالدین شاه قاجار
چارلز سوم دیروز (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲) در حالی به عنوان پادشاه بریتانیا تاجگذاری کرد که برای رسیدن به این منصب، ۶۴ سال ولیعهد مادرش، ملکه الیزابت دوم بود. در ایران و در زمان حکومت قاجارها، مظفرالدین شاه نیز بیشتر عمر خود را ولیعهد پدرش بود و خیلی دیر شاه شد.

به گزارش شهرآرانیوز، چارلز سوم با نام کامل چارلز فیلیپ آرتور جرج دیروز و پس از ۶۴ سال انتظار، سرانجام تاجی را بر سر نهاد که پیشتر در اختیار مادر تاجدارش بود و تا سال ۱۹۵۲ که تاج بر سر پدربزرگ او، جرج ششم قرار داشت، تا همین دیروز بر سر یک زن قرار می‌گرفت.

چارلز سوم در سال ۱۹۴۸ به دنیا آمد و در ۴ سالگی از سوی مادر خود به عنوان شاهزاده ولز، ولیعهد بریتانیا و کشور‌های مشترک المنافع انتخاب شد. از آن زمان تا سال گذشته که ملک الیزابت دوم در سن ۹۶ سالگی درگذشت، وی نایب السلطنه این کشور بزرگ و استعمارگر کهنه کار جهان سیاست بود.

اینک وی به عنوان پنجمین فرمانروای بریتانیا از سلسله خاندانی وینزر، فرصت پیدا کرده است تا به عنوان شاهی سالخورده بر این کشور سلطنت کند و اگر همانند والدین خود تا بالای ۹۰ سال نیز عمر کند، حداکثر ۲۰ سال دیگر پادشاهی خواهد کرد.

مظفرالدین شاه، ولیعهد سالخورده ایران

اینک باهم به ۱۷۰ سال قبل خواهیم رفت؛ جایی که فرزند ناصرالدین شاه و شکوه السلطنه به دنیا آمد و نام او را مظفرالدین میرزا گذاشتند. پدرش وارث تاج و تخت آغامحمدخان و مادرش، دختر سی و ششمین پسر فتحعلی شاه قاجار بود.

کودک تازه متولد شده، پس از آنکه ۳ برادر دیگرش از زنان دیگر ناصرالدین شاه که همگی ولیهعد پدر بودند، در سنین خردسالی درگذشتند، در سال ۱۲۷۸ هجری قمری از سوی شاه به حکومت آذربایجان منصوب و رسما ولایت عهد دودمان قاجار شد.

مظفرالدین شاه قاجار از ۸ سالگی تا سال ۱۲۷۵ خورشیدی که مردی ۳۵ ساله بود، در کسوت ولیعهد پدرش خدمت کرد و هنگامی که ناصرالدین شاه در صحن حرم حضرت عبدالعظیم حسنی و به دست میرزارضا کرمانی ترور شد، رخت شاهی را بر تن خود دید.

ناصرالدین شاه مردی قوی جثه و سرحال بود و اصلا نشان نمیداد که ۵۰ سال است پادشاهی می‌کند و اگر تیر اسلحه رووِلوِر میرزا رضا او را نمی‌کشت، بعید نبود که عمر قبله عالم به حوالی یک قرن هم برسد و داغ شاهی بر دل ولیعهد عمدتا بیمارش بنشیند.

مظفرالدین شاه پس از رسیدن به پادشاهی تنها ۱۰ سال بر تخت طاووس تکیه زد و در سال ۱۲۸۵ خورشیدی در سن ۵۳ سالگی درگذشت. در همین دوران کوتاه، انقلاب مشروطیت ایران به پیروزی رسید و نخستین مجلس شورای ملی در دوران او شکل گرفت تا طرفداران حکومتش به وی لقب شاه مشروطه دادند.

دوران پادشاهی مظفرالدین شاه پس از پادشاهی پسر مستبدش، محمدعلی شاه قاجار و آغامحمدخان، کوتاه‌ترین دوره زمامداری میان شاهان قاجار محسوب می‌گردد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->