سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط برگزار می‌شود حملات مجدد آمریکا به یمن؛ جزیره کمران در الحدیده بمباران شد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) ابراز امیدواری بحرین از نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا آمریکا دوباره به الحدیده یمن حمله کرد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) ترامپ مدعی شد: حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران همچنان گزینه روی میز است ترامپ: مسئله ایران را حل می‌کنم عارف دستور برخورد قاطع قانونی با معلم متخلف سنندجی را صادر کرد «فؤاد حسین»وزیر امور خارجه عراق به تهران می‌آید اتهامات تازه انگلیس علیه ایران امیر سرتیپ امان‌اللهی: گلایه‌های مردم درباره فروشگاه‌های اتکا پیگیری می‌شود اژه‌ای: باید بین خطا و فساد فرق بگذاریم تأکید رئیس جمهور بر لزوم تنوع‌بخشی به فرصت‌های شغلی استاندار خراسان رضوی: بهره‌برداری فرهنگی از ظرفیت‌های مناسبت‌های ملی در استان ضرورت دارد+ویدئو مهاجرانی: بالارفتن قیمت دلار، دریافتی دولت را بیشتر یا کمتر نمی‌کند واکنش کرملین به احتمال دیدار عراقچی با پوتین پزشکان بدون مرز: اسرائیل جنگ پاکسازی نژادی علیه غزه به راه انداخته است اعلام آمادگی ایتالیا برای میزبانی مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا معاون وزیر خارجه از سفر گروسی در روز چهارشنبه به ایران خبر داد سخنگوی وزارت خارجه روسیه جزئیات سفر عراقچی به مسکو را تشریح کرد جزئیات جدید از شرایط غیرانسانی اردوگاه‌های ایتالیایی پناهندگان در آلبانی روزنامه پاکستانی: نگاه همه کشورهای جهان به مذاکره ایران و آمریکا است لیبی تعطیلی مدارس سازمان ملل در قدس را محکوم کرد گروسی این هفته به تهران می‌آید وزیر دفاع آمریکا ادعا کرد: چینی‌ها می‌خواهند کانال پاناما را تصرف کنند صالحی امیری در مشهد: امکان واردات تجهیزات هتلداری با تعرفه صفر گمرکی برای ۲۰۰ قلم کالا فراهم شده است محسنی اژه‌ای: طرفدار شدید دادگاه‌های علنی هستم اتحادیه اروپا ۹ فرد و نهاد ایرانی را تحریم کرد (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) حضرموت یمن محور تشدید درگیری‌ها بین عربستان و امارات
سرخط خبرها

انتقاد سودان از نشست شورای حقوق بشر | ۱۵۳ هزار سودانی پناهجو شدند

  • کد خبر: ۱۶۳۶۷۰
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۸
انتقاد سودان از نشست شورای حقوق بشر | ۱۵۳ هزار سودانی پناهجو شدند
علی‌رغم توافقات صورت گرفته میان طرف‌های درگیر در سودان در شهر جده عربستان، اما اتهام زنی متقابل این طرف‌ها به یکدیگر و متهم کردن طرف مقابل به نقض تعهدات و ادامه درگیری‌ها همچنان ادامه دارد، این درحالی است که سازمان ملل از فرار بیش از ۱۵۳ هزار پناهجو از این کشور به کشورهای همسایه درپی ادامه درگیری‌ها خبر داده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع به رغم امضای «اعلامیه اصول» در شهر جده، یکدیگر را به ارتکاب نقض علیه غیرنظامیان و تخطی از قانون در مناطق درگیری متهم کردند.

ارتش سودان در بیانیه‌ای اعلام کرد: نیروهای واکنش سریع مرتکب نقض آشکار قانون درگیری‌های مسلحانه می‌شوند و از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کنند و از فرار آنها از محله‌هایی که وابسته‌هایشان در آن پنهان شده‌اند، جلوگیری می‌کنند.

در این بیانیه آمده است: نیروهای واکنش سریع از ساختمان‌های مسکونی شهروندان استفاده می‌کنند و آن‌ها را به مکان‌هایی برای تک تیراندازان و پایگاه تبدیل می‌کنند تا از نیروهای خود در برابر حملات ارتش محافظت کنند.

در مقابل نیروهای واکنش سریع نیز با مطرح کردن اتهامات متقابل اعلام کرد: ارتش برای ارائه خدمات درمانی به کارکنان خود اکثر بیمارستان‌های پایتخت را اشغال کرده و کادر درمانی آن‌ها را به زور به خدمت گرفته است و برای عملیات نظامی از بیمارستان‌ها و اماکن خدماتی استفاده می‌کند.

این اتهام‌زنی‌ها درحالی همچنان ادامه دارد که فولکر پرتس، نماینده ویژه سازمان ملل در سودان از آمادگی دو طرف برای ادامه مذاکرات خبر داده است.

پرتس در این باره گفت که با دو طرف درگیر در سودان گفت‌وگو کرده و آنها آماده ادامه دادن مذاکرات هستند.

وی افزود: ما انتظار داریم که مذاکرات مربوط به آتش بس امروز یا فردا از سر گرفته شود. از نظر تئوری، توافق بر سر شرایط آتش بس نباید زیاد طول بکشد.

پرتز گفت: توافق‌های آتش‌بس قبلی به دلیل این احساس که هر یک از طرفین می‌توانند به پیروزی دست یابند اجرا نشدند، اما ما متوجه تغییر مواضع آنها شده‌ایم. دو طرف متوجه شدند که حتی اگر بتوانند به پیروزی برسند، این پیروزی سریع نخواهد بود و یک جنگ طولانی کشور را کاملاً ویران می‌کند و در آن زمان چیزی باقی نمی‌ماند که بخواهند پیروز شوند.
عربستان: گفت‌وگوهای جده «اولین گام» بود

در همین راستا، فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان درباره توافقات صورت گرفته در جده اظهار کرد: بیانیه جده و توافقنامه امضا شده میان ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع «اولین گام» است.

وی در توییتی نوشت: شهر جده نمایندگانی از نیروهای مسلح سودان و نیروهای واکنش سریع را در چارچوب ابتکاری برای حل بحران گرد هم آورد. گفت‌وگوهایی که انجام شد و اعلام تعهد به حفاظت از جان غیرنظامیان اولین گام است و گام‌های دیگری نیز در پی خواهد داشت.

بن فرحان افزود: مهمترین چیز پایبندی به توافقات است و عربستان تا زمانی که امنیت و ثبات به سودان و ملت برادرش بازگردد، تلاش خواهد کرد.
فرار بیش از ۱۵۳ هزار نفر از سودان

از سوی دیگر، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اعلام کرد که تعداد پناهجویان فراری از سودان به چاد به ۶۰ هزار نفر رسیده است.

این نهاد سازمان ملل همچنین گزارش داد: تعداد کل افرادی که از سودان به کشورهای همسایه از جمله مصر، چاد، اتیوپی و جمهوری آفریقای مرکزی گریخته‌اند به بیش از ۱۵۳ هزار و ۲۰۰ پناهنده می‌رسد.

از سوی دیگر وزارت امور خارجه سودان در بیانیه‌ای برگزاری نشست ویژه اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل در خصوص شرایط استثنایی فعلی این کشور را محکوم کرد.

در بیانیه وزارت خارجه سودان در این باره آمده است: حمایت و توسعه حقوق بشر در سودان یک دستور کار ملی با اهمیت بالا و در راس اولویت‌های دولت است و تنها شامل اقداماتی نیست که توسط دولت در راستای اجرای خواسته‌های خارجی انجام شود.

وزارت خارجه سودان در ادامه از بی‌توجهی به همکاری دولت سودان و تعامل مثبت آن با نهادهای مربوطه و برگزاری نشست شورای حقوق بشر با سوء استفاده از شرایط دشوار سودان، انتقاد کرد.

سودان از ۱۵ آوریل سال جاری با درگیری‌های نظامی میان نیروهای ارتش به فرماندهی عبدالفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع این کشور به فرماندهی محمد حمدان دقلو (حمیدتی) مواجه است و به دلیل این درگیری‌ها، بحران بزرگی در سودان ایجاد شده و شرایط داخلی این کشور به شدت وخیم است.

انتهای پیام

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->