زلزلۀ نسبتا شدید حوالی بندر چارک هرمزگان و جزیره کیش را لرزاند + جرئیات (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی مطرح کرد: مشهد درگیر فرونشست | تهدیدی جدی برای زیرساخت‌های حیاتی زباله، مهم‌ترین معضل زیست محیطی طرقبه و شاندیز تلاش حداکثری وزارت آموزش و پرورش ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل تأکید وزارت آموزش و پرورش بر حذف نگاه تجاری در مدارس غیردولتی هشدار مرکز اطلاعات مالی به موسسات خیریه | خیریه‌ها ممکن است در معرض فساد قرار گیرند پلیس فتا هشدار داد: کلاهبرداری با نام سود سهام عدالت تعیین وضعیت استخدام حدود ۲۰ معلم نهضتی و پیش دبستانی تا هفته آینده (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) اعتراض جمعی از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه فرهنگیان به مصوبه سقف سنی پذیرش دانشجومعلمان گلایه مندی مردم مشهد از نحوه پاسخ گویی سامانه ۱۲۲ | انتظار پشت خط آبفا کلیاتی در مورد انرژی و مواد مغذی مورد نیاز کودکان ۱ تا ۲ ساله اهواز همچنان غرق در دود ناشی از آتش‌سوزی هوالعظیم | مسئولان اقدام مؤثری نکردند نوید بارش‌های نرمال پاییزی برای چند استان توله شیر امیر علی‌اکبری در باغ وحش پارک ارم تلف شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | واکنش علی‌اکبری به خبر چه بود؟ حکم قصاص قاتل الهه حسین‌نژاد تأیید شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) بعد از ورزش باید دوش گرم بگیریم یا دوش سرد؟ نظارت‎های دقیق‌تر بر کارخانه‌های تولیدکننده لوازم آرایشی بطری‌های نوشیدنی در آزمون بهداشت مردود شدند استرداد کلاهبردار ۳۵۰ میلیاردی به کشور فراسالمندی در انتظار کشور | یکی از مهم‌ترین چالش‌ها را شاخص‌های اساسی جمعیت‌شناسی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | کاهش دما از ابتدای هفته آینده واریز معوقات فروردین بازنشستگان سایر سطوح تامین اجتماعی چه زمانی است؟ معاون استاندار خراسان رضوی: ۸۰ درصد مسائل امنیتی با رویکرد‌های اجتماعی حل می‌شود حفاظت تمام عیار سازمان محیط زیست از گونه مرال‌ها | ورود گردشگران به مناطق حفاظت شده ممنوع شد تحصیل بیش از ۱۵ درصد دانش‌آموزان کشور در مدارس غیردولتی | نقش این مدارس در توسعه عدالت آموزشی چیست؟ واگذاری پناهگاه کوه سبلان به بخش خصوصی تصویب شد شروط ایجاد سابقه تحصیلی برای رشته‌های فنی‌ حرفه‌ای و کار دانش + جزئیات
سرخط خبرها

اهدای عضو، زندگی ادامه دارد

  • کد خبر: ۱۶۵۱۴۸
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۹
اهدای عضو، زندگی ادامه دارد
سالانه ۵ تا ۸ هزار مرگ مغزی در ایران اتفاق می‌افتد که ۵۰ درصد از آن‌ها قابلیت اهدای عضو به بیماران نیازمند را دارند، اما در یک سوم این موارد رضایتمندی به اهدا وجود دارد.

اهدای عضو داستان پیچیده و پرفرازونشیبی را طی کرده است. دلیل اصلی این فراز و نشیب هم برمی گردد به موافقان و مخالفان آنچه در حوزه فقهی و نگرش‌های اجتماعی است که بحث‌ها و دیدگاه‌های متفاوتی را به همراه داشته، خوشبختانه در حوزه فقهی گشایش‌های خوبی اتفاق افتاده است و هرچه زمان می‌گذرد، نگرش اجتماعی به اهدای عضو هم بهتر و امیدوار کننده‌تر می‌شود تا جایی که هر روز بر تعداد دریافت کنندگان به اهدای عضو افزوده می‌شود.

ازاین رو، به نظر می‌رسد فرهنگ سازی و تبیین بهتر و بیشتر موضوع اهدای عضو مهم است و رسانه‌ها سهم بیشتری در این زمینه دارند. تازه‌ترین آمار گویای این نکته است که تعداد مرگ مغزی‌هایی که می‌توانسته اند فرصت دوباره‌ای به دیگران برای زندگی بدهند و در مقابل تعداد بیمارانی که به دلیل بهره‌مند نشدن از موهبت اهدای عضو جان خود را از دست داده اند، نگران کننده است.

سالانه ۵ تا ۸ هزار مرگ مغزی در ایران اتفاق می‌افتد که ۵۰ درصد از آن‌ها قابلیت اهدای عضو به بیماران نیازمند را دارند، اما در یک سوم این موارد رضایتمندی به اهدا وجود دارد.

این در حالی است که هر روز ۲۵ هزار ایرانی در فهرست انتظار پیوند عضو قرار می‌گیرند. از این میان روزانه ۷ تا ۱۰ نفر و سالانه ۳ هزار نفر به دلیل نرسیدن عضو پیوندی مورد نیاز، جان خود را از دست می‌دهند.

این نشان می‌دهد که از طرفی ممکن است در بخشی از باور‌های اجتماعی هنوز تردید‌هایی وجود داشته باشد. با آموزش و تبیین اهمیت این موضوع و تأکید بر وجه انسانی و زندگی بخشی به هم نوعان، می‌توان باور‌های اجتماعی را به این سمت سوق داد. از طرف دیگر راه‌های دریافت کارت اهدای عضو را باید تسهیل کرد تا علاقه‌مندان به سادگی فرصت پیوستن به این کار را داشته باشند.

باید این باور را نهادینه کرد که اهدای عضو، دادن فرصتی برای حیاتی دوباره و امید به فردای بیمارانی است که شمع وجودشان رو به خاموشی است و بخشش عضوی می‌تواند آن‌ها را وارد زندگی دوباره کند. در واقع اهدای عضو و نجات افراد بدون تردید برای همیشه ماندگار و تمرینی زیبا برای بخشندگی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->