سامانه‌های الکترونیکی ثبت اسناد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است چند منبع مهم آلودگی هوا در خانه را بشناسید تعطیلی واحدهای قضایی استان تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند ظفرقندی خبر داد: استقبال کمرنگ پزشکان از تخصص‌های داخلی و جراحی بایدها و نبایدهای گرم کردن غذا در مایکروویو سازمان غذاودارو هشدار داد: خطر تشدید کبد چرب با داروهای مسکن و گیاهی نامعتبر برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پس از یازده سال، ۲ قلاده یوزپلنگ در جغتای خراسان رضوی مشاهده شد

  • کد خبر: ۱۶۵۵۱۸
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۸
  • ۱
پس از یازده سال، ۲ قلاده یوزپلنگ در جغتای خراسان رضوی مشاهده شد
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: یک قلاده یوزپلنگ مادر به همراه توله اش در شهرستان جغتای مشاهده و حضور آن تصویر برداری و مستندسازی شد.
فاطمه غلامی
خبرنگار فاطمه غلامی

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی اله پور با بیان اینکه یک قلاده یوزپلنگ مادر به همراه توله اش در شهرستان جغتای توسط دوست داران محیط زیست شهرستان مشاهده و حضور آن به ثبت رسید شد اظهارکرد: زیستگاه‌های شهرستان جغتای یکی از کریدور‌های مهم زیستگاه‌های این گونه ارزشمند حد فاصل استان‌های سمنان و خراسان شمالی بوده و به عنوان یکی از محل‌های زیست و دالان بسیار مهم گذر یوزپلنگ ایرانی است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: یکی از مهم‌ترین راه کار‌های حفظ و تثبیت این گونه ارزشمند و در حال انقراض حفظ طعمه و امنیت زیستگاه می‌باشد.

وی افزود:حفاظت از زیستگاه، شناسایی، انجام اقدامات احیا و رصد این گونه در معرض خطر انقراض از دستور کار‌های مهم قرارگاه تحول محیط زیست استان با محوریت استانداری خراسان رضوی و دبیری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان معین و تصویب گردیده  احداث آبشخور و آب انبار، افزایش ضریب حفاظتی توسط گشت‌های مستمر یگان حفاظت محیط زیست در منطقه، علوفه رسانی و نیز آبرسانی مستمر به حیات وحش، آموزش جوامع محلی، دوربین گذاری و رصد دقیق‌تر مرز‌های مشترک برای مشاهده یوزپلنگ در دستور کار این اداره کل قرار گرفت و در حال انجام می‌باشد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: آخرین مشاهده مستند سازی شده گونه یوزپلنگ در استان خراسان رضوی در سال ۱۳۹۱ در شهرستان بردسکن رکورد گردیده و پس از یازده سال و در زیستگاه‌های شهرستان جغتای با توجه به وجود طعمه مناسب نظیر آهو و خرگوش، فرصت مناسبی برای حضور این گونه مهیا و چندین مرتبه مشاهده یوزپلنگ توسط اهالی گزارش شده بود که تا کنون موفق به تصویر برداری از آن نشده بودند که خوشبختانه با هوشیاری به عمل آمده و آگاهی بخشی‌های مستمر، این گونه زیبا در استان خراسان رضوی رکورد و مستند گردید.

وی تصریح کرد: طی سال‌های گذشته در شهرستان‌های جغتای، جوین، بردسکن، سبزوار و خواف که از جمله مهمترین زیستگاه‌های مطلوب و ایده‌آل برای حضور یوزپلنگ ایرانی در استان خراسان رضوی قلمداد می‌شود و مشاهدات حضور گونه مذکور توسط دوستداران و محیط بانان گزارش شد، لکن مستند سازی لازم صورت نپذیرفته است.

دبیر قرارگاه تحول محیط زیست تآکید کرد: در صورت مشارکت فعال جوامع محلی و افزایش آموزش در راستای ارتقای فرهنگ حفظ محیط زیست مناطق حاشیه زیستگاه یوزپلنگ و انجام اقدامات حمایتی از این گونه چتر، می‌توان از این گونه ارزشمند در معرض خطر انقراض حفاظت نمود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
0
1
خداوند حافظ و نگهدار یوزهای ایرانی. خدایا از هر شری حفطشون کن
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->