لزوم مناسب‌سازی ۲۰۰۰ مکان در سند تحول مناسب‌سازی مشهد نامه‌ افراد دارای معلولیت به رئیس سازمان برنامه و بودجه ۱۳ هزار نفر متقاضی حق پرستاری در خراسان رضوی علت و معلول استخدام نصفه ونیمه معلولان وعده پیگیری اعتراض توان یابان که در آزمون استخدامی اخیر رد شده اند | صدای معلولان شنیده می‌شود؟ ۲۱‌هزار نابینا و کم‌بینا زیر پوشش بهزیستی خراسان رضوی درباره برخی بالا‌وپایین‌های زندگی نابینایان مشهد به بهانه روز عصای سفید | چشم نیمه‌باز شهر به مشکلات روشن‌دلان مناسب‌سازی‌نشدن مدارس خراسان رضوی، مانعی پیش پای معلولان مراکز پیشخوان دولت در خراسان رضوی برای تردد معلولان مناسب‌سازی می‌شود بررسی مشکلات تحصیلی دانش آموزان استثنایی در مشهد؛ از هزینه‌های حمل‌ونقل تا کمبود نیروی انسانی راهیابی دانش‌آموزان آسیب‌دیده بینایی خراسان رضوی به مسابقات جهانی ۲۰۲۴ محاسبات سریع ذهنی راه‌اندازی سامانه اعزام مترجم، حلال مشکلات ناشنوایان | تسهیلات مناسب‌سازی منازل ناشنوایان خراسان رضوی به ۴۰ میلیون تومان رسید خبری از واریز مستمری ۱۳ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی نیست حضور معلولان مقابل استانداری خراسان رضوی برای پیگیری اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان | ناشنوایان: می‌خواهیم صدایمان را بشنوند گلایه توان یابان مشهدی از هزینه‌های سرسام آور خرید و تعمیر وسایل توان بخشی | ترکش گرانی بر تن توان یابان گردهمایی معلولان ضایعه نخاعی مشهد برگزار شد + فیلم فراخوان وزارت رفاه برای انتخاب رئیس سازمان بهزیستی کشور با جذب ۴ هزارو ۲۰۰ نفر معلول در کشور مسیر استخدام معلولان خراسان رضوی هموارتر می‌شود افزایش ۴۰ درصدی حق پرستاری معلولان
سرخط خبرها

مروری بر ۲۵ سال فعالیت توانبخشی اجتماعی مجتمع «توانیابان» مشهد

  • کد خبر: ۱۶۶۹۴۹
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۹
مروری بر ۲۵ سال فعالیت توانبخشی اجتماعی مجتمع «توانیابان» مشهد
مجتمع آموزشی و توانبخشی «توانیابان» مشهد، عنوان مجموعه ای است که تاکنون برای بسیاری از معلولان مشهدی فرصت های برابر فعالیت اجتماعی را به ارمغان آورده است. این مجموعه بر آن بود تا معلولان بدانند که می‌توانند مانند دیگران زندگی کنند، زیرا انسان فقط جسم نیست.

به گزارش شهرآرانیوز، خدمات توانبخشی در ایران، سابقه چندان طولانی ای ندارد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی و همزمان با جنگ تحمیلی، ضرورت رسیدگی به جانبازان سبب شد تا خدمات توانبخشی هم جان بگیرد.

با این حال، آمار متولدین دارای معلولیت نیز هیچ گاه در ایران پائین نبوده است و بالطبع، نیازهای گوناگون و متفاوت این قشر باعث آن شد تا نهادی مانند بهزیستی به عنوان مولود انقلاب اسلامی به ارائه خدمت به این افراد بپردازد.

 


بیشتر بخوانید:

برگزاری طرح ارتقا توانمندی انواع معلولیت‌های رایج خراسان رضوی

حذف بودجه‌های حمایتی معلولان در برنامه هفتم توسعه

«مسکن ملی» مددجویان بهزیستی؛ وعده‌هایی که محقق نشد

 


توانیابان از کجا شکل گرفت؟

سال ۱۳۷۵ بود که چند تن فرد خیّر و علاقمند به کار‌های عام المنفعه با رویکرد توانبخشی و حمایت از افراد دارای معلولیت، رو به سوی این آوردند تا فضایی را برای آموزش، پرورش، توانبخشی و رشد افراد دارای معلولیت آماده کنند.

آن‌ها بر این باور بودند که افراد تحت حمایت شان، معلول نیستند و «توانیاب» به حساب می‌آیند. این رو بود که نام این مرکز را «توانیابان گذاشتند.

با ابراهیم هدایی، یکی از موسسین این مرکز در حاشیه جشن ۲۵ سالگی گفت و گویی انجام دادیم. وی با یادآوری آن دوران گفت: مبحث اول آموزش و توان‌یابی است و ما باور داشتیم آموزش، پایه تمام کار‌های زندگی انسان است و در ابتدا فرد باید آموزش ببیند تا بتواند کاری را پیش ببرد. افراد توان‌یاب از بخشی از جسم‌شان محروم هستند و حتماً باید خدمات توان‌بخشی دریافت کنند تا بتوانند از نظر روحی خود را بازیابی کنند و بدانند که می‌توانند مانند دیگران زندگی کنند، زیرا انسان فقط جسم نیست.

هدایی بیش از ۳۰ سال است که فعالیت‌های مددکاری انجام می‌دهد و افراد متعددی را در جامعه افراد دارای معلولیت پرورش داده است. او بازگو می‌کند: وسایلی را تأمین کردیم تا تردد آسان‌تر انجام شود، همچنین تعدادی اتوبوس به کمک شهرداری تأمین شد. من نیز به فکر افتادم و بالابری را طراحی کردم که نمونه اجرایی آن در آسیا نمونه شد که توسط این وسیله مشکل بالارفتن و پایین آمدن با ویلچر حل می‌شود.

وی در خصوص زمینه‌های رشدی که در این مرکز اتفاق افتاده است، افزود: گاه این دانش‌آموزان اختراعاتی دارند و امروز نیز هدایایی که در این مراسم به پیشکسوتان اهدا شد، نقاشی سیاه قلم کار دستان هنرمند دو برادر ولیچری است. زندگی، پر از رنج است، «هنر، تحمل ماندن دهد به رنج حیات» و این هنرمندان با هنرشان، رنج زندگی را کم می‌کنند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->