تشدید اختلافات میان اعضای کابینه جنگ رژیم صهیونیستی شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی خسارت وارد کرد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزییاتی از حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق بسته تسلیحاتی ۶ میلیارد دلاری آمریکا در مسیر اوکراین سرنگونی پهپاد گران قیمت و پیشرفته آمریکا در سواحل یمن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) شعله‌ور شدن اعتراضات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های فرانسه و انگلیس حمله مقاومت اسلامی عراق به حیفای سرزمین‌های اشغالی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) شلیک ۳۰ موشک از جنوب لبنان به شمال جولان اشغالی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) آمادگی کامل مقاومت برای مقابله با تجاوز اشغالگران به رفح اعتراض دانشجویان حامی فلسطین در شهرهای انگلیس وزیر دفاع: حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از تروریست‌ها است سکوت بلینکن درباره دستگیری ۵۵۰ دانشجو و ادعای دموکراسی در آمریکا شولتس: احتمال حل اختلافات باکو-ایروان بیشتر از همیشه است کنعانی:‌ آمریکا شایستگی اظهارنظر در مورد حقوق بشر را ندارد چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است نتانیاهو: تصمیمات لاهه تاثیری بر رفتار اسرائیل ندارد آمادگی مردم یمن برای جنگ مستقیم با ارتش رژیم صهیونیستی سازمان ملل: پاک‌سازی نوار غزه از آوار و بمب‌های منفجرنشده احتمالاً ۱۴ سال طول بکشد اعلام آمادگی روسیه برای گسترش همکاری‌های نظامی با ایران انسیه خزعلی: دشمن درحال ترویج معضل بی هویتی در بین جامعه است
سرخط خبرها

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

  • کد خبر: ۱۶۷۲۳۳
  • ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۲
رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس
رهبر انقلاب زنده نگه‌داشتن یاد شهدا را جهادی بزرگ و همسنگ جهاد زنده نگه‌داشتن خون‌های مقدس ریخته شده در کربلا دانستند و گفتند: باید با همت و تلاش و بکارگیری هنر و استفاده از شیوه‌های خلاقانه و جذاب، یاد و خاطره و سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان و نسل‌های بعدی منتقل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، متن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری کنگره ملی بزرگداشت دو هزار و چهل و چهار شهید سبزوار و همچنین دست‌اندرکاران کنگره ملی بیش از دو هزار و چهارصد و نود و هشت شهید نیشابور و جمعی از خانواده‌های شهدای این دو شهر، که در تاریخ سه‌شنبه ۹ خرداد ۱۴۰۲ برگزار شده بود، صبح امروز در محل برگزاری همایش در سبزوار منتشر شد.

فیلم کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهیدان سبزوار و نیشابور

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار، زنده نگه‌داشتن یاد شهدا را جهادی بزرگ و همسنگ جهاد زنده نگه‌داشتن خون‌های مقدس ریخته شده در کربلا دانستند و گفتند: باید با همت و تلاش و بکارگیری هنر و استفاده از شیوه‌های خلاقانه و جذاب، یاد و خاطره و سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان و نسل‌های بعدی منتقل شود.

ایشان همچنین شناساندن تاریخ و دانشمندان و شکوه و عظمت معنوی و علمی شهر‌ها از جمله نیشابور و سبزوار به جوانان را یک وظیفه خواندند.

رهبر انقلاب اسلامی با تجلیل از دست‌اندرکاران برگزاری کنگره ملی شهدا در سبزوار و نیشابور، خاطرنشان کردند: منفعت و مصلحت قدرت‌های استکباری و اهل باطل در طول تاریخ، باقی نماندن یاد و نام مجاهدت‌ها و رشادت‌های شهدا بوده است که این موضوع همچنان ادامه دارد، بنابراین زنده نگه داشتن یاد شهید و خانواده‌ها و دوستان شهدا به‌عنوان شهید پرور و کسانی که در این عرصه با تمام توان خود در صحنه بودند و پشتیبانی کردند، جهاد است و باید قدر این کار دانسته شود.


بیشتر بخوانید:

سرلشکر سلامی در سبزوار: آمریکا ‌با ذلت از منطقه فرار کرد‌| در همه نبردها استخوان‌های‌ دشمن را خرد کردیم

ویدئو| رهبر انقلاب: شهادت «حمیدرضا الداغی» افکار عمومی کشور را به‌شدت تحت تاثیر قرار داد

ویدئو| در دیدار اعضای ستاد مرکزی کنگره ملی شهدای سبزوار و نیشابور با رهبر انقلاب چه گذشت؟


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای همچنین با اشاره به سابقه و هویت تاریخی، دینی و علمی شهر‌های سبزوار و نیشابور، این دو شهر را گنجینه تاریخ و تمدن اسلامی - ایرانی برشمردند و گفتند: در فاصله زمانی میان «فضل بن شاذان نیشابوری» تا «حاج ملاهادی سبزواری» که حدود هزارسال است، ستاره‌های درخشان علمی، معنوی و معرفتی فراوانی به چشم می‌خورند که همه این بزرگان، شناسنامه و هویت تاریخی این شهر‌ها هستند و باید به نسل جوان معرفی شوند.

ایشان درخصوص جایگاه والای شهدای سبزوار و نیشابور نیز افزودند: در این دو شهر از یک جوان عارف و مجاهد حدوداً بیست ساله همچون شهید ناصر باغانی از سبزوار تا یک انسان مجاهد میان سال و جاافتاده همچون شهید نورعلی شوشتری از نیشابور می‌توان دید که وصیت‌نامه‌های آن‌ها پر از حکمت و معرفت است.

رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه توصیف شهدا غیرممکن است، شهدا را الگو و وصیت‌نامه آنان را درس دانستند و افزودند: هر یک از شهدا همچون شوشتری، باغانی، برونسی و شهید اخیرِ سبزوار، شهید «الداغی»، به نحوی می‌توانند الگو باشند، همان‌گونه که دیدیم شهادت «حمیدرضا الداغی» افکار عمومی کشور را چگونه بشدت تحت تاثیر قرار داد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پایان با اشاره به جریان خاطره‌نویسی از زندگی شهیدان، بر لزوم تقویت آن و هنرمندی در نگارش خاطرات تاکید کردند.

صوت کامل بیانات رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران کنگره شهیدان سبزوار و نیشابور

متن کامل بیانات رهبر انقلاب به شرح ذیل است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم (۱)

و الحمد لله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین سیّما بقیّة الله فی الارضین.

اوّلاً خوشامد عرض میکنم به برادران و خواهران عزیزی که این راه طولانی را طی کردند از نشابور و سبزوار تشریف آوردند اینجا و این حسینیّه‌ی ما را با نفَس گرم خودشان و دل پُرمهرومحبّت خودشان منوّر و نورانی کردند. از بیانات این دو برادر عزیز، فرماندهان سپاه‌های دو شهر سبزوار و نشابور، صمیمانه تشکّر میکنم. هر دو آقایان خیلی خوب صحبت کردند و آنچه لازم است در یک چنین همایش‌هایی مورد توجّه باشد، در بیانات خودشان گنجاندند و [این]انسان را خوشحال میکند که بحمدالله این احاطه‌ی فکری و ذهنی در این برادران وجود دارد. بنده دو سه مطلب یادداشت کرده‌ام که به شما عرض بکنم.

مطلب اوّل، تشکّر از دست‌اندرکاران این همایش‌های باارزش است؛ این خیلی مطلب مهمّی است. عقیده‌ی من این است که این کاری که شما میکنید، یعنی همین تشکیل این همایشها، خودش یک جهاد بزرگ است. این کاری که شما دارید میکنید جهاد است؛ قدر این کار را بدانید. این همان جهادی است که نگذاشت خون‌های مقدّسِ ریخته‌شده‌ی در کربلا پایمال بشود؛ این همان جهاد است. این همان جهادی است که خدمات هزارساله‌ی بزرگان اسلام را، بزرگان دین را، بزرگان تشیّع را، تا امروز زنده نگه داشته. اگر افرادی امثال شما همّت نمیکردند، تلاش نمیکردند، بودند کسانی که انگیزه داشتند این‌ها را محو کنند از تاریخ، در همه‌ی دورانها؛ هم در گذشته بودند، هم امروز هستند کسانی که انگیزه دارند برای اینکه نگذارند این نشانه‌های عظمت معنوی در ملّتها زنده بماند، [انگیزه دارند]آن‌ها را کم‌رنگ کنند و از بین ببرند. بار‌ها شنیده‌اید که سعی کردند کربلا را نابود کنند، کربلایی نمانَد، زمینی نمانَد، قتلگاهی نمانَد، یاد شهدایی باقی نمانَد. این افراد امروز هم هستند؛ امروز هم کسانی منفعتشان و مصلحتشان این است که یادی از مجاهدت‌ها باقی نمانَد، یادی از این همه تلاش‌ها باقی نمانَد، یادی از خون‌های پاکِ ریخته‌شده باقی نمانَد. قدرت‌های استکباری امروز موافق نیستند که نام شهیدان ما، یاد شهیدان ما، بر فرازِ پرچم‌های بلندِ افتخارِ این کشور دیده بشود.

شما دارید ضدّ این حرکت شیطنت‌آمیزِ خباثت‌آلود تلاش میکنید؛ این شد جهاد. کسانی که در راه حق تلاش میکنند، اوّلین دشمنشان کسانی هستند که در رأس باطل قرار گرفته‌اند؛ نمیخواهند بگذارند این‌ها موفّق بشوند، نمیخواهند بگذارند از این‌ها یادی و نامی بماند. خاصیّت شهادت، جذب دل‌ها است. جوان خارج از مذهب را شهادتِ رفیقش در سبزوار وادار میکند برود خدمت مرحوم آقای علوی (۲) و مسلمان بشود، شیعه بشود، بعد برود در جبهه به شهادت برسد؛ این هنر شهادت است. شهادت یک جوان، شهادت یک رفیق، شهادت یک همراه، فضا را با نور شهادت منوّر میکند، دل‌ها را جذب میکند؛ خب این برخلاف مصلحت مستکبرین است، برخلاف مصلحت اهل باطل است؛ لذا با آن مبارزه میکنند. یک عدّه هم در داخل از این کار‌ها میکنند. شما دارید جهاد میکنید، [لذا]در مقابل آن‌ها ایستاده‌اید.

حفظ یاد شهید جهاد است؛ حفظ یاد شهیدپرور جهاد است. شهیدپرور کیست؟ پدر، مادر، معلّم، همسر، رفیق خوب؛ این‌ها شهیدپرورند و یاد این‌ها را گرامی داشتن، جهاد است. یاد آن کسانی که از این جهاد در طول دفاع مقدّس یا بعد از آن تا امروز پشتیبانی کردند، جهاد است؛ یاد آن بانویی که در دِه «صد خَرْو» یا هر جای دیگر در خانه‌اش ده تا تنور میزند که برای رزمندگان نان بپزد، جهاد است؛ یاد او را زنده نگه داشتن خودش یک جهاد است. این‌ها را بایستی نگه داشت.

این یاد‌ها را باید حفظ کرد؛ به چه وسیله باید حفظ کرد؟ خب، دوستان گفتند کتاب، نوشته، دیوارنویسی، و مانند اینها؛ همه‌ی این‌ها خوب است منتها سعی کنید تحقّق پیدا کند، سعی کنید هنر را در خدمت این کار قرار بدهید. این حوادث میتواند موضوعاتی باشد برای نقّاشی، برای رمان‌نویسی، برای شعر، برای ایجاد فیلم‌های جذّاب که در سینما از این استفاده بشود، در نمایش‌های مردمی استفاده بشود، در هنر‌های گوناگون استفاده بشود؛ این‌ها چیز‌هایی است که باید انجام بگیرد؛ این‌ها کار‌های مهمّی است. شما حالا این همایش را در این دو شهر بزرگ و مهم تشکیل دادید؛ دنباله‌هایش را هم ادامه بدهید؛ یعنی نگذارید این جهاد، نیمه‌کاره بماند؛ کار بزرگی است. خب این مطلب اوّل ما که خود شما باید قدر این کارتان را درست بشناسید و هر چه ممکن است با قوّت، با سلیقه، با همّت، با پشتکار، با وحدت کلمه این‌ها را ان‌شاءالله انجام بدهید.

مطلب دوّمی که من یادداشت کرده‌ام تا عرض بکنم، منقبت نشابور و سبزوار است؛ یکی از وظایف بزرگ ما این است که شناسنامه‌های شهر خودمان را به جوانهایمان بشناسانیم؛ این کار آن‌چنان که باید انجام نمیگیرد؛ قبل از انقلاب که این کار‌ها تقریباً صفر و نزدیک به صفر بود. بنده مکرّر به سبزوار و نشابور آمده‌ام، مانده‌ام، سخنرانی‌ها کرده‌ام، با مردم مأنوس بوده‌ام؛ آن وقت‌ها این حرف‌ها نبود و اهمّیّتی به گذشته‌ی باعظمت و پُرشکوه این شهر‌ها داده نمیشد. نشابور و سبزوار دو گنجینه‌اند؛ گنجینه‌ی تاریخ اسلام و تمدّن اسلامی ما و تمدّن ایرانیِّ ما. دو گنجینه‌اند که باید حفظ بشوند، بایستی معرّفی بشوند. حالا در گزارش‌های آقایان بود که دانشنامه‌ی این شهر‌ها تهیّه بشود؛ بله، [باید]تهیه بشود، شناخته بشود. جوان نشابوری، جوان سبزواری [باید]بداند که وارث چه حقایقی، چه زیبایی‌هایی، چه شکوه و عظمتی از لحاظ معنوی، از لحاظ علمی، از لحاظ تاریخی است؛ این را جوان‌های ما باید بدانند تا احساس هویّت کنند، احساس شخصیّت کنند. این‌جور نیست که ما به چشم دو آبادیِ قدیمی یا دو شهر قدیمی و تاریخی به این‌ها نگاه کنیم؛ نه، این‌ها ــ هم نشابور، هم سبزوار ــ دو راویِ صادق و عینیِ تمدّن اسلامی ما هستند؛ راویِ تمدّنند، راویِ فرهنگند. آن هم نه راوی زبانی؛ راویِ عینی، راویِ محسوس و مشهود. از فضل‌بن‌شاذان نیشابوری تا هزار سال بعد از آن، [یعنی زمان]حاج ملّاهادی سبزواری، ببینید این فاصله‌ی هزارساله پُر از ستاره‌های درخشان است. این فاصله را که نگاه میکنیم پُر از خاطره است؛ خاطره‌های تمدّنی، خاطره‌های عظمت. بین فضل‌بن‌شاذان و حاج ملّاهادی و بین عطّار نیشابوری و حمید سبزواری، ببینید این توازن و تعادل چقدر زیبا است. حدود هفتصد سال فاصله است بین این دو مرد؛ هر دو برای اسلام کار کردند، برای معرفت کار کردند، برای آینده‌ی ملّت کار کردند، برای رشد دادن به مفاهیم ذهنیِ ملّت ایران کار کردند، تلاش کردند.

حالا من دو نفر یا چهار نفر را اسم می‌آورم، [امّا]صدها، بلکه هزار‌ها نفر از این قبیل در تاریخ این دو شهر وجود دارند؛ این‌ها [باید]شناخته بشوند، این‌ها [باید]معرّفی بشوند. دیگران تاریخ ندارند، برای خودشان تاریخ میسازند؛ تاریخ‌های خلاف واقع. شما ملاحظه کنید، حتّی در تلویزیون ما هم نشان میدهد که فلان کشوری که هیچ تاریخ باشکوه و باارزشی ندارد، داستان‌های دنباله‌دار، ۱۰۰ قسمت، ۱۵۰ قسمت درست میکنند؛ تاریخ میسازند برای خودشان، حکمت میسازند برای خودشان، حکومت میسازند برای خودشان؛ ما داریم، [ولی]یادمان نیست.

شرح کتاب لمعه‌ی دمشقیّه، کتاب درسی امروز طلبه‌های ما است. اصلاً خود کتاب لمعه به درخواست سبزواری‌ها نوشته شده. سبزواری‌ها در زمان سربداران نامه نوشتند به شهید اوّل (۳) در شام، گفتند: آقا ما حکومت تشکیل داده‌ایم، شما بیایید اینجا بمانید. شهید گفت: من نمیتوانم بیایم، امّا این کتاب را برایتان میفرستم. لمعه را در واقع خراسانی‌ها به وجود آوردند. امروز شرح این کتاب بعد از پانصد ششصد سال جزو کتاب‌های درسی ما است؛ این‌ها چیز‌های کمی است؟ این‌ها چیز‌های کوچکی است؟ این‌ها شناسنامه‌ی این شهر‌های شما است. این شناسنامه‌ها را جوان‌های ما باید بدانند. این هم عرض ما در مورد شهر‌های شما.

البتّه من در زمینه‌ی این دو شهر [صحبت کردم ولی]بقیّه‌ی شهر‌های ایران، سرتاسر کشور، کم و بیش همین‌جور‌ها است؛ البتّه اغلب شهرها، نه همه؛ همین سوابق، همین افتخارات، همین تاریخ باارزش را خیلی از شهر‌های کشور ما دارند. حالا، چون خود من خراسانی هستم، با این دو شهر هم آشنا هستم، روی این‌ها تکیه میکنم وَالّا همه جا همین‌جور است و این معنا وجود دارد. این‌ها را زنده کنید، این شناسنامه‌ی شهر شما است.

مطلب بعدی راجع به منقبت شهیدان ما است، که اینجا دیگر زبان واقعاً قاصر است. حقیقتاً [اگر]انسان بخواهد درباره‌ی شهیدان حرف بزند، زبانش قاصر است از اینکه بخواهد درباره‌ی عظمت شهیدان و ارزش شهیدان چیزی بگوید؛ حرفشان، سلوکشان، رفتارشان، وصیّت‌نامه‌هایشان درس است. وصیّت‌نامه‌هایشان واقعاً درس است. امام توصیه کردند در سخنرانی عمومی که بروید وصیّت‌نامه‌ی شهدا را بخوانید. (۴) واقعاً خواندن دارد. اینجا یک جوانِ پُرشورِ مؤمنِ ازجان‌گذشته‌ی سبزواری، شهید ناصر باغانی، (۵) وصیّت‌نامه دارد. او یک جوانِ در سنین حدود بیست سال است. جا دارد که انسان آن وصیّت‌نامه‌اش را ده بار بخواند، بیست بار بخواند! بنده مکرّر خوانده‌ام؛ او یک جوان است. شهید نورعلی شوشتری، (۶) یک مرد جاافتاده‌ی میان‌سن، که عمری را به جهاد و مجاهدت در راه خدا و فداکاری گذرانده، او هم وصیّت‌نامه دارد؛ پُر از حکمت. چند سطر از این وصیّت‌نامه را انسان نگاه کند، [میبیند]واقعاً حکمتِ کامل است. خب بنده شهید شوشتری را از نزدیک می‌شناختم؛ انسان در مراودات عادی حدس نمیزند که این قدر عمق در شخصیّت این آدم وجود دارد، امّا وجود دارد.

این وصیّت‌نامه‌ها درس است؛ این‌ها میشوند الگو. توصیف شهیدان برای امثال بنده واقعاً ممکن نیست، [یعنی]خیلی برتر و بالاتر و لطیف‌تر و نورانی‌تر از آن هستند که ما بتوانیم این‌ها را درست توصیف کنیم و بیان کنیم، امّا بایستی این‌ها را الگو قرار بدهیم. همه‌ی این‌ها الگویند؛ شهیدان الگویند.

حالا شهید شوشتری یک جور، شهید برونسی (۷) یک جور، شهید باغانی یک جور، شهید حمیدرضا الداغی (۸) ــ که شهادتش افکار عمومی کشور را تکان داد ــ یک جور؛ این‌ها همه الگویند. هر کدام به یک نحوی، هر کدام از یک سویی، از یک جهتی میتوانند الگوی ما قرار بگیرند. حالا البتّه بنده اسم سه چهار شهید را آوردم؛ سبزوار و نشابور بر روی هم حدود ۴۵۰۰ شهید دارند که هر کدام از این‌ها میتوانند به عنوان یک برونسی، به عنوان یک باغانی محاسبه بشوند؛ هر کدام از این‌ها یک داستان جداگانه‌ای، یک مسئله‌ی جداگانه‌ای دارند؛ انسان شرمنده میشود از اینکه بخواهد نام این‌ها را بیاورد.

خب بحمدالله ماجرای خاطره‌نویسی شهیدان، یک ماجرای راه‌افتاده‌ای در کشور است که باید تقویت بشود؛ باید بیشتر و بهتر با هنرمندیِ کامل نوشته بشود، این کتاب‌ها را جوان‌ها بخوانند، همه بخوانند ان‌شاءالله و استفاده کنند.

امیدواریم ان‌شاءالله خدای متعال ما را با این‌ها محشور کند؛ ما را دنباله‌رو این‌ها قرار بدهد؛ ما را از شفاعت این‌ها محروم نکند؛ روح مطهّر این شهیدان را از ما راضی کند و روح مطهّر امام بزرگوار را که او این جریان را ایجاد کرد، ان‌شاءالله با پیغمبر محشور کند.

مجدّداً از همه‌ی شما به خاطر اینکه اینجا تشریف آوردید، به خاطر اینکه این همایش‌ها را تشکیل دادید، تشکّر میکنم؛ توفیقات شما را از خدا مسئلت میکنم، و سلام گرم و صمیمی خودم را به مردم سبزوار و نشابور به وسیله‌ی شما ابلاغ میکنم.

والسّلام علیکم و رحمة الله و برکاته

۱) در ابتدای این دیدار، سرهنگ هادی موحّدنیا (فرمانده ناحیه‌ی مقاومت بسیج سبزوار و دبیرکلّ کنگره) و سرهنگ علی نیک‌یاد (فرمانده ناحیه‌ی مقاومت بسیج نیشابور و دبیرکلّ کنگره) گزارش‌هایی ارائه کردند.

۲) حجّت‌الاسلام والمسلمین سیّدمحمّدحسن علوی سبزواری

۳) شیخ شمس‌الدّین محمّدبن‌مکّی، معروف به شهید اوّل، مؤلّف لمعه‌ی دمشقیّه

۴) صحیفه‌ی امام، ج ۱۴، ص ۴۹۱، سخنرانی در جمع اقشار مختلف مردم (۱/۴/۱۳۶۰)؛ «. این وصیّت‌نامه‌هایی که این عزیزان مینویسند مطالعه کنید. پنجاه سال عبادت کردید، و خدا قبول کند، یک روز هم یکی از این وصیّت‌نامه‌ها را بگیرید و مطالعه کنید و تفکّر کنید.»

۵) شهید ناصرالدّین باغانی از دانشجویان دانشگاه امام صادق (علیه السّلام) بود که در دوران دفاع مقدّس، در جبهه حاضر شد و در تاریخ ۱۱ اسفندماه ۱۳۶۵ در عملیّات کربلای پنج به شهادت رسید.

۶) شهید سرتیپ نورعلی شوشتری (فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) در ۲۶ مهرماه ۱۳۸۸ در همایش «وحدت اقوام و مذاهب سیستان و بلوچستان» که با شرکت عشایر بلوچ در منطقه‌ی «پیشین» جریان داشت، بر اثر انفجاری انتحاری توسّط تروریست‌ها، به همراه چند تن از فرماندهان سپاه به شهادت رسید.

۷) شهید عبدالحسین برونسی فرمانده تیپ ۱۸ جوادالائمّه در دوران دفاع مقدّس بود که در تاریخ ۲۳ اسفندماه ۱۳۶۳ در عملیّات بدر به شهادت رسید.

۸) شهید حمیدرضا الداغی، جوان غیرتمند سبزواری بود که در تاریخ ۸ اردیبهشت‌ماه سال جاری برای دفاع از نوامیس در مقابل مزاحمان وارد عمل شد که با ضربات چاقوی آن‌ها به شهادت می‌رسد.

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

رهبر انقلاب: زنده نگه‌داشتن یاد شهدا، جهادی بزرگ است| یاد، سلوک و مجاهدت شهدا به نسل جوان منتقل شود+ فیلم و عکس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->