تخصیص ۵ همت برای تکمیل مطالعات پروژه‌های زیرساختی استان | پیش‌بینی جهش در سهم اعتبار خراسان رضوی از بودجه ۱۴۰۵ مشهد، کانون نام‌های تجاری کشور | «ویژند»، راه میانبر برای تقویت تولید و صادرات خراسان رضوی جزئیات پرونده‌های قاچاق کالا در خراسان رضوی | ثبت ۸۹۶ پرونده قاچاق کالا در سال ۱۴۰۳ روند دلار زدایی از اقتصاد کشور با مبادلات ارزی دوجانبه با کشور‌های همسایه قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نمایشگاه‌داران خودرو قیمت خودرو‌های داخلی را اعلام کردند (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) تداوم تزریق ۲۹۰ همتی بانک مرکزی در بازار باز بررسی دردسر جدید مستأجران با نزدیک‌شدن به فصل جابه‌جایی افت قیمت طلا در مشهد | سکه ۲ میلیون تومان ریزش کرد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) شعار سال، سواد رسانه‌ای و راهکار‌های استراتژیک قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | افت قیمت دلار در آستانه دومین جلسه مذاکرات قیمت طلای جهانی امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | سقوط دلار جهانی و پرواز طلا به مرز ۳۳۰۰ دلار منتظر عرضه انبوه نوبرانه‌ها از ۲۰ روز دیگر در مشهد باشید | کاهش قیمت ملون از هفته آینده اولویت‌های شعار سال ۱۴۰۴ در خراسان رضوی جنجال خانه‌های خالی در ایران | قانونی که اجرا نشد دستورالعمل وام ودیعه مسکن مستأجران ابلاغ شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | ثبت‌نام فقط در سامانه «تم» حجم دلار خانگی چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ اقلام میوه و صیفی‌جات در میادین تره‌بار مشهد چقدر است؟ (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) + جدول تمرکز قدرت در پایتخت شکسته می‌شود | تفویض اختیارات محلی به استانداری خراسان رضوی، روی میز رئیس‌جمهور تا اطلاع ثانوی، کل تجارت ایران و افغانستان به واحد «ریال» خواهد بود عوارض ویژه صادرات زعفران «صفر» شد | ایجاد نمایندگی جدید صندوق ضمانت توسعه صادرات در خراسان رضوی پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) افزایش گمرکات خراسان رضوی به ۷ پایانه | تعرفه صفر برای ۸۰ درصد از اقلام تجارتی استان با اوراسیا آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی برگزار شد | ۳۰ کشور جهان، مشتری اقلام صادراتی خراسان رضوی + فیلم تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال ۱۴۰۴ اعلام شد+جزئیات پزشکیان: باید تفکر سیستمی و توانمندی کار تیمی را به دانش‌آموزان آموزش دهیم علت عدم شماره‌گذاری محصولات ایران خودرو در سال ۱۴۰۴ چیست؟ سکوت آماری در بازار مسکن
سرخط خبرها

جهش ۹.۶ درصدی تولیدات صنایع بزرگ در سال ۱۴۰۱ چطور اتفاق افتاد؟

  • کد خبر: ۱۶۹۵۴۸
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۷
جهش ۹.۶ درصدی تولیدات صنایع بزرگ در سال ۱۴۰۱ چطور اتفاق افتاد؟
بر اساس آمار بانک مرکزی، شاخص کل تولیدات صنایع بزرگ کشور در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته ۹.۶ درصد افزایش یافت و به بیشترین سطح در طول تاریخ تولیدات صنعتی کشور رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد حجم تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی با رشد ۹.۶ درصدی در سال ۱۴۰۱ به بالاترین سطح در تاریخ صنعتی کشور رسید.

جزئیات رشد تولیدات صنایع بورسی در سال ۱۴۰۱

براساس این آمار، در سال ۱۴۰۱ رشد تولیدات صنایع بزرگ در فصول بهار، تابستان، پاییز و زمستان به ترتیب ۳.۱ درصد، ۱۳.۲ درصد، ۹.۵ درصد و ۱۲.۸ درصد بوده و در مجموع در طول سال ۱۴۰۱ میزان تولیدات این صنایع رشد ۹.۶ درصدی داشته است. بیشترین نرخ رشد تولید مربوط به فصل تابستان با ۱۳.۲ درصد و زمستان با رشد ۱۲.۸ درصدی است.

رشد ۲ رقمی تولیدات در ۱۶ گروه صنعتی

در بررسی شاخص کارگاه‌های بزرگ صنعتی، ۲۴۰۰ بنگاه بزرگ صنعتی بالای ۱۰۰ نفر کارکن در ۲۴ گروه صنعتی مورد بررسی قرار می‌گیرد. در سال ۱۴۰۱ از این ۲۴ رشته صنعتی، ۲۳ رشته رشد مثبت داشته اند و از این تعداد، ۱۶ رشته صنعتی رشد دورقمی را به ثبت رسانده اند. براساس آمار یادشده، بیشترین نرخ رشد تولید در بین این ۲۴ گروه، مربوط به صنایع نقلیه موتوری، تریلر و نیم‌تریلر با رشد ۳۱.۸ درصد و صنایع تولید وسائل نقلیه با ۲۸.۶ درصد است.

جهش ۹.۶ درصدی تولیدات صنایع بزرگ در سال ۱۴۰۱ چطور اتفاق افتاد؟

تامین پایدار انرژی ضامن رشد تولید صنعت

بررسی ارقام رشد تولیدات صنایع بزرگ هم نشان می‌دهد افزایش تامین انرژی یکی از دلایل اصلی افزایش تولیدات این صنایع بوده است. همین راستا سیما غفاری کارشناس حوزه انرژی با اشاره به شرایط خوب تولید در کشور تأکید کرد: «تأمین مناسب انرژی برق و گاز در فصل تابستان و زمستان سال گذشته زمینه ثبت رشد تولید ۹.۶ درصدی در این سال را فراهم کرد.»

بر اساس اطلاعات وزارت نیرو ۵۸۰ هزار واحد صنعتی و صنفی صنعتی شامل صنایع آشامیدنی، تولید چوب، پوشاک، مبلمان و سایر مصنوعات محدودیت برق نداشتند و همین مسئله سبب شده تا تولید بخش‌های یاد شده به ترتیب، ۱۵.۷، ۱۶.۹، ۵.۳، ۱۱.۷ و ۱۲.۵ درصد افزایش را تجربه کنند.

افزایش ۱۹.۷ درصدی تولیدات صنایع بزرگ در مقایسه با دوران اوج برجام

برای مشخص شدن روند تولیدات صنعتی، شاخص تولیدات در سال ۱۳۸۴ را ۱۰۰ قرار دادیم تا میزان رشد تولیدات را در سال‌های بعد مشخص شود. طبق این آمارها، از سال ۸۴ تا سال ۱۳۹۰ تولیدات صنایع بزرگ ۶۱.۳ درصد رشد داشت، اما در سال ۹۱ با کاهش ۶.۸ درصدی و در سال ۹۲ با افت ۱.۹ درصدی این شاخص به ۱۴۷.۵ درصد کاهش یافت. سال ۹۳ شاخص ۳ درصد رشد کرد، اما دوباره در سال ۹۴ با افت ۲.۹ درصدی، میزان تولیدات صنعتی به سطح سال ۹۲ بازگشت.

بانک مرکزی در آخرین گزارش منتشر شده خود سال پایه محاسبه تولیدات صنایع بزرگ را سال ۹۵ قرار داده و در گزارش جدید هم سال پایه را به سال ۱۴۰۰ تغییر داده است. در این گزارش صرفا برای مشخص شدن روند تولیدات از سال پایه ۱۳۸۴ استفاده شده و شاخص‌ها براساس نرخ‌های منتشر شده از سوی بانک مرکزی تنظیم شده است.

در سال‌های ۹۵ و ۹۶ میزان تولیدات کارگاه‌های بزرگ صنعتی به ترتیب ۸.۲ درصد و ۶.۳ درصد افزایش یافت، اما در سال ۹۷ مجددا تولیدات صنایع بزرگ رشد منفی ۸ درصد را به ثبت رساند. سال‌های ۹۸ و ۹۹ و پس از افت شدید ۸ درصدی در سال ۹۷، تولیدات صنایع بورسی به ترتیب ۲.۶ درصد و ۱۲.۲ درصد افزایش یافت و به سطح ۱۷۹.۶ درصد رسید. در واقع تا سال ۹۸ میزان تولیدات صنعتی کشور در سطح تولیدات صنعتی سال ۹۰ بوده است و این به معنای آن است که در طول ۸ سال رشد این بخش صفر بوده است، اما رشد ۱۲.۲ درصدی تولیدات صنایع بزرگ در سال ۹۹ و همچنین ثبت رشد ۳.۱ درصدی در سال ۱۴۰۰ میزان تولیدات این بخش را نسبت به سال ۹۰ ارتقاء داد.

اما در سال ۱۴۰۱، رشد تولیدات صنعتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که اولا تولیدات صنایع بزرگ در این سال رشد ۹.۶ درصدی را به ثبت رسانده است و دوما، این رشد در شرایطی به دست آمده که دو سال قبل از آن هم تولیدات صنایع بزرگ رشد مثبت داشته است، زیرا از سال ۱۳۹۰ به این طرف هیچگاه تولیدات صنایع بزرگ سه سال متوالی رشد مثبت نداشته است.

میزان تولیدات صنایع بزرگ در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ به میزان ۹.۶ درصد و در مقایسه با سال ۹۶ که سال نمایان شدن آثار برجام بود، ۱۹.۷ درصد بیشتر است. همچنین اگر میزان تولیدات صنایع بزرگ در سال ۱۴۰۱ را با سال ۹۰ مقایسه کنیم، مشخص می‌شود که میزان تولیدات در این بخش نسبت به سال ۹۰ بالغ بر ۲۵.۳ درصد افزایش یافته است و جالب آنکه ۱۳ درصد از این رشد ۲۵.۳ درصدی در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به دست آمده است.

جهش ۹.۶ درصدی تولیدات صنایع بزرگ در سال ۱۴۰۱ چطور اتفاق افتاد؟

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->