پشت پرده لغو دیدار ترامپ و پوتین در بوداپست چه بود؟ ثبت ۹ آذر به عنوان روز ملی جزایر سه‌گانه در تقویم رسمی کشور سقوط بی‌سابقه محبوبیت مکرون در فرانسه جزئیاتی جدید از پیشنهاد آمریکا به حماس حمله پهپاد اسرائیلی به یک موتورسیکلت در جنوب لبنان (۹ آبان ۱۴۰۴) انصارالله: به یک جنایتکار اجازه تهدید یمن را نمی‌دهیم ۱۳۰ پهپاد اوکراینی فقط در یک شب سرنگون شدند (۹ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۱۰ هزار نظامی صهیونیست در جنگ غزه کشته و زخمی شدند ترامپ به دموکرات‌ها حمله کرد ادعای آمریکا درباره توافقنامه چارچوب دفاعی ۱۰ ساله با هند یک بالگرد در مزرعه‌ای در شمال انگلیس سقوط کرد (۹ آبان ۱۴۰۴) رسوایی خاندان ویندزور به اوج رسید؛ اندرو از سلطنت خلع شد پایان مذاکرات افغانستان و پاکستان در استانبول با توافق بر ادامه آتش‌بس واکنش عراقچی به دستور ترامپ مبنی بر از سرگیری آزمایش سلاح‌های هسته‌ای در آمریکا اتحاد کم سابقه ارتش لبنان و حزب‌الله در برابر رژیم اسرائیل جنجال تازه در اسرائیل؛ نامزدی پسر نتانیاهو برای سمت هم‌رتبه وزیر دیدار نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور یمن با معاون سیاسی وزارت امور خارجه برگزاری یازدهمین نشست کمیته مشورت‌های راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان در مسقط هکرها اسناد سری شرکت اسرائیلی را به فروش گذاشتند سردار سلیمانی: دشمن از روز اول جنگ ۱۲ روزه طعم شکست را چشید تظاهرات گسترده حریدی‌ها در قدس با شعار سربازی نمی‌رویم | پرچم اسرائیل در آتش + فیلم و عکس (۸ آبان ۱۴۰۴) نگرانی اتحادیه اروپا از آزمایش اژدر هسته‌ای روسیه یک فلسطینی با خودرو به پلیس رژیم صهیونیستی حمله کرد جسد دو اسیر اسرائیلی به صلیب سرخ تحویل خواهد شد حملات پهپادی اسرائیل به لبنان + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) برطرف‌کردن مشکل کشف‌رود نیاز به نگاه ملی دارد تخت‌روانچی با وزیر امور خارجه عمان دیدار کرد
سرخط خبرها

وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین دیدار کرد

  • کد خبر: ۱۷۰۱۵۵
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۱
وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین دیدار کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت، شی جینپینگ، رئیس جمهور چین در دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا ابراز امیدواری کرد که سفر او به ثبات روابط بین دو کشور کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ساوت چاینا مورنینگ پست در این باره نوشت، هوآ چونینگ،‌ سخنگوی وزارت خارجه چین در توییتی نوشت: رئیس جمهور شی گفت که تعاملات دولت با دولت باید همیشه بر اساس احترام و صداقت متقابل باشد. من امیدوارم که از طریق این دیدار، شما وزیر خارجه آمریکا، کمک‌های مثبت بیشتری به ثبات روابط چین و آمریکا داشته باشید.

شی با تاکید بر اینکه مذاکرات بلینکن و مقام‌های چینی صادقانه و عمیق بوده گفت که پکن موضع خود را شفاف اعلام کرده است و هر دو طرف در مورد "برخی موضوعات خاص"  به توافق رسیده‌اند. تعاملات دولت به دولت همیشه باید بر اساس احترام و صداقت متقابل باشد.

رئیس‌جمهور چین در این دیدار ۳۰ دقیقه‌ای گفت که پکن امیدوار است روابط بین چین و آمریکا بتواند بر همه مشکلات غلبه کند. چین امیدوار است که روابط چین و آمریکا سالم و پایدار باشد و معتقد است که دو قدرت بزرگ می توانند بر همه مشکلات فائق آمده و راه درست را برای کنار آمدن با یکدیگر بر اساس احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری متقابل سودمند بیابند.

شی گفت که چینی‌ها مانند آمریکایی‌ها مردمی باوقار، با اعتماد به نفس و متکی به خود هستند و هر دو حق دارند زندگی بهتری را دنبال کنند. شی با اشاره به اینکه منافع مشترک دو کشور باید بها داده شود و موفقیت آنها به جای تهدید برای یکدیگر یک فرصت است، گفت: دو کشور باید با احساس مسئولیت نسبت به تاریخ، برای مردم و برای جهان عمل کنند. و چین- ایالات متحده روابط درست را تجربه کنند.

او افزود: به این ترتیب آنها ممکن است به صلح و توسعه جهانی کمک کنند و جهانی که در حال تغییر و آشوب است، پایدارتر، مطمئن تر و سازنده تر شود. رقابت کشورهای بزرگ نشان دهنده روند زمانه نیست، حتی کمتر می تواند مشکلات خود آمریکا یا چالش های پیش روی جهان را حل کند. چین به منافع ایالات متحده احترام می گذارد و به دنبال به چالش کشیدن آمریکا نیست. در همین راستا، ایالات متحده باید به چین احترام بگذارد و نباید به حقوق و منافع مشروع چین لطمه ای وارد کند. هیچ یک از طرفین نباید سعی کند طرف مقابل را با اراده خود شکل دهد، حتی کمتر طرف مقابل را از حق مشروع خود برای توسعه محروم کند.

رسانه‌های دولتی چین گفتند که شی در گفتگوهای پشت درهای بسته به بلینکن گفت: چین همیشه امیدوار است شاهد یک روابط سالم و پایدار میان چین و ایالات متحده باشد و بر این باور است که دو کشور بزرگ می‌توانند بر مشکلات مختلف فائق آیند و راه درستی را برای کنار آمدن بر اساس احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد-برد بیابند و از طرف آمریکایی می خواهد که نگرش منطقی و عمل گرایانه اتخاذ کند و با چین همکاری کند.

رئیس جمهور چین خاطرنشان کرد که دو طرف باید به تفاهمات مشترکی که او و بایدن در بالی به دست آوردند متعهد بمانند و اظهارات مثبت را به اقداماتی برای ثبات و بهبود چین و آمریکا تبدیل کنند.

بلینکن در پاسخ گفت که دو کشور "تعهد و مسئولیت دارند" روابط خود را مدیریت کنند و ایالات متحده "متعهد به انجام این کار" است.

او تاکید کرد که واشنگتن به تعهد جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده مبنی بر عدم وقوع یک "جنگ سرد جدید" پایبند است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->