فوت ۱۳۵۰ بیمار تالاسمی از سال ۱۳۹۷ تاکنون به دلیل تحریم‌های دارویی آیا سمنو، برای مبتلایان به دیابت و کبدچرب خوب است؟ روزه‌داری و بیماری‌های کلیوی؛ تصمیمی که نباید بدون مشورت پزشکی گرفت بارش باران در خراسان رضوی و ۲۴ استان دیگر طی امروز (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) عمل سلول‌درمانی بر روی یک کودک مبتلا به اوتیسم در بیمارستان امام‌رضا(ع) مشهد باموفقیت انجام شد (۲۱ اسفند ۱۴۰۳) اعتبار ۳۰ همتی برای طرح «پزشک خانواده» در ۱۴۰۴ شکست مجدد رکورد تأمین شیر خشک در کشور تغذیه با شیر مادر، سرمایه‌گذاری مطمئن برای سلامت کودکان حوادث ترافیکی، علت نیمی از مرگ‌های کودکان زیر ۵ سال خوشاب خراسان رضوی هشدار جدی سازمان بازرسی به رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تحریم، روند مبارزه با موادمخدر را با چالش مواجه می‌کند هشدار پزشکی قانونی: ۷۰ درصد تلفات چهارشنبه آخر سال افراد زیر ۳۰ سال هستند هشدار مکرر قوه‌قضائیه درباره خرید طلای آنلاین بهروز آذر: شاخص امید به زندگی زنان ایرانی به ۷۸ سال رسیده است طول عمر، بیشتر با سبک زندگی ارتباط دارد یا ژنتیک؟ عمل بایپس عروق کرونر قلب به روش کم‌تهاجمی در مشهد انجام شد علی منتظری رئیس جهاد دانشگاهی شد پرتقاضاترین مقاصد سفرهای نوروزی در ایران اعلام شد | خراسان رضوی و مشهد در صدر تقاضا برای سفر قرار گرفتند تبلیغات فروش باتری ارزان، شگرد یک مال‌خر بازشدن یک پرونده جنایی در پزشکی قانونی | مرگ صبحگاهی در خانه دیگری مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی: سالانه ۴.۵ میلیارد دلار ارز از طریق ورود گردشگر خارجی نصیب استان می‌شود دستاورد جدید ایران در حوزه طب سنتی و تقویت اقتصاد سلامت نظام پزشکی و قوه‌قضائیه درپی حل چالش‌های جامعه پزشکی زلزلۀ نسبتا شدید کازرون استان فارس را لرزاند + جزئیات (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) چهارشنبه‌سوری نیامده، ۳ قربانی گرفت | بیشترین حوادث در آذربایجان شرقی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) کمبود ذخایر خونی در خراسان رضوی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) جزئیات تغییر قیمت شیرخشک نوزادان بدون افزایش یارانه ارزی معرفی یک سم گیاهی فاقد مجوز تعطیلی ۳ جایگاه سی‌ان‌جی پرخطر در خراسان رضوی (۲۰ اسفند ۱۴۰۳) آغاز ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ + هزینه و نحوه ثبت‌نام
سرخط خبرها

ازدواج‌های فامیلی موجب شیوع زیاد PKU در ایران شده است

  • کد خبر: ۱۷۱۷۰۳
  • ۰۷ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۹
  • ۱
ازدواج‌های فامیلی موجب شیوع زیاد PKU در ایران شده است
همزمان با ۲۸ ژوئن، مصادف با هفتم تیرماه روز جهانی بیماری متابولیک فنیل‌کتونوری (PKU) رئیس سازمان بهزیستی کشور در پیامی اعلام کرد: اتخاذ سیاست‌ها و راهکارهای درمانی مؤثر در رابطه با این دسته از مبتلایان، ضمن جلوگیری از بروز معلولیت‌های ذهنی و ارتقای سطح توانمندی این افراد، موجب حفظ ظرفیت‌های انسانی و شناختی آنان در مسیر رشد و بالندگی همه‌جانبه خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، در متن پیام علی محمد قادری- معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور آمده است: ایمان به ذات اقدس پروردگار، دارای نشانه‌هایی است که بارزترین آن خدمت خالصانه به خلق خدا و تلاش برای بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها، با تکیه بر ظرفیت‌های معنوی و اندوخته‌های علمی روز است.

پیشگیری از انواع معلولیت‌ها بر اساس یافته‌های علمی و تجارب تخصصی در حوزه بهداشت، توانبخشی و درمان نیز از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که با هدف ارتقای سطح سلامت و کیفیت زندگی اقشار مختلف جامعه صورت می‌پذیرد. افراد مبتلا به فنیل‌کتونوری (PKU) نیز از جمله گروه‌هایی به شمار می‌روند که تحت پوشش برنامه‌های سازمان بهزیستی قرار گرفته‌اند.



بیماری فنیل‌کتونوری از جمله بیماری‌های متابولیک نادری است که به علت ازدواج‌های فامیلی، در ایران نسبت به جهان شیوع بالایی دارد. اما همین بیماری نادر، هزینه‌های سنگین روانی، اجتماعی و اقتصادی، بر بیماران، خانواده‌های ایشان و نظام سلامت تحمیل می‌کند.

پر واضح است که اتخاذ سیاست‌ها و راهکار‌های درمانی مؤثر در رابطه با این دسته از مبتلایان، ضمن جلوگیری از بروز معلولیت‌های ذهنی و ارتقای سطح توانمندی این افراد، موجب حفظ ظرفیت‌های انسانی و شناختی آنان در مسیر رشد و بالندگی همه‌جانبه خواهدبود، لذا این سازمان با اجرای برنامه‌های آموزشی برای افراد مبتلا و خانواده‌های آنان و پرداخت کمک‌های معیشتی، تلاش می‌کند، تا در حد بضاعت، مسیر توانمندسازی و پیوند‌های اجتماعی این خانواده‌ها با سایر بخش‌های جامعه را بیش از پیش هموار نماید. بدیهی است با افزایش منابع اعتباری و همکاری مجدانه سایر دستگاه‌های دست‌اندرکار مانند وزارت بهداشت، سازمان‌های غیردولتی و خیّرین فعال در این حوزه، می‌توان دورنمای امیدبخش‌تری را برای حمایت و قادرسازی کودکان مبتلا و خانواده‌های آنان جستجو نمود.

گرامیداشت روز جهانی بیماری متابولیک فنیل‌کتونوری (PKU)، فرصتی است تا بار دیگر بر نیاز‌های اساسی افراد مبتلا به این بیماری و خانواده‌های آنان تاکید کنیم، تا قلب تپنده و گوش‌های شنونده حقیقت را، بیش از پیش به همدلی با این گروه از افراد و تلاش همه جانبه برای برآوردن مطالبات آنان ترغیب کنیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۱
۰
۰
سلام چرا حق وسایل بهداشتی ماه آذر راپرداخت نکنید یه کم هم انصاف داشته باشید ....
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->