نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

بایدن خواستار کاهش خشونت‌های مسلحانه در آمریکا شد

  • کد خبر: ۱۷۲۷۲۷
  • ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۴
بایدن خواستار کاهش خشونت‌های مسلحانه در آمریکا شد
رئیس‌جمهور آمریکا بعد از وقوع چندین تیراندازی مرگبار در این کشور در روز‌های گذشته خواستار وضع قوانین سخت‌گیرانه‌تر برای حمل سلاح شد.

به گزارش شهرآرانیوز، بایدن ضمن گرامی‌داشت ۸ نفری که سال گذشته همزمان با فرا رسیدن روز ۴ جولای (روز استقلال آمریکا) کشته شدند خواستار انجام اقداماتی برای کاهش خشونت مسلحانه در این کشور شد. 

او در بیانیه‌ای که کاخ سفید آن را منتشر کرده تصریح کرد: «طی روز‌های گذشته کشور ما یک بار دیگر شاهد وقوع موج جدیدی از تیراندازی‌های غم‌انگیز و نابخردانه در محله‌های کشور در سراسر آمریکا- از فیلادلفیا گرفته تا فورت ورث، بالتیمور تا لانسینگ، ویچیتا و تا شیکاگو بوده است. 

وی اضافه کرد: «امروز من و جیل سوگوار کسانی هستیم که جانشان را از دست داده‌اند و در حالی که کشورمان دارد روز استقلال را جشن می‌گیرد امیدوار به فرا رسیدن روزی هستیم که جامعه‌مان از خشونت مسلحانه رها خواهد شد.»

اظهارات بایدن در حالی مطرح شده که عده زیادی از شهروندان آمریکا در خشونت‌های مسلحانه در سراسر این کشور کشته شدند. روز یکشنبه مردی با شلیک به چند نفر ۴ فرد بزرگسال را به قتل رساند و دو کودک را مجروح کرد. 

در بالیتمور هم روز یکشنبه تیراندازی به کشته شدن ۲ نفر و مجروح شدن ۲۸ نفر دیگر منجر شد. در شیکاگو، تیراندازی‌های آخر هفته ۳ کشته و ۲۷ زخمی به جا گذاشت. 

بایدن گفت: «همان‌طور که در روز‌های گذشته شاهد بوده‌ایم کار‌های زیادتری باید در سراسر آمریکا برای مقابله با پاندمی خشونت مسلحانه که دارد اجتماعات ما را از هم می‌گسلد انجام شود.»

جو بایدن از ایالات‌های مختلف آمریکا و همچنین قانونگذاران جمهوری‌خواه خواست با «اصلاحات معقولانه» در زمینه حمل سلاح موافقت کنند.

او گفت: «اینکه سلاح‌های تهاجمی و خشاب‌های دارای ظرفیت بالا را ممنوع کنیم، خواستار انبار ایمن سلاح شویم، به مصونیت تولیدکنندگان سلاح خاتمه دهیم و بازرسی‌های مربوط به سوابق مالکیت سلاح را انجام دهیم در حیطه قدرتمان است.»

با آنکه آمریکا حدود پنج درصد از جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهند نزدیک به ۳۱ درصد از کسانی که مرتکب کشتار‌های جمعی با سلاح می‌شوند را در خود جای داده است.

همچنین بر اساس گزارش مرکز تحقیقات کنگره آمریکا آمریکایی‌ها صاحب حدود نیمی (۴۸ درصد) از کل ۶۵۰ میلیون قبضه سلاح غیرنظامی موجود در سراسر دنیا هستند.

علی‌رغم آنکه وقوع چنین تیراندازی‌هایی هر بار به مباحثات عمومی در باب اقدام‌های لازم دامن می‌زند احتمال تصویب قوانینی برای جلوگیری از استفاده از سلاح‌های نیمه خودکار بعید به نظر می‌رسد.

چندی پیش مرکز افکارسنجی پیو اعلام کرد نتایج تحقیقات این مرکز نشان می‌دهد شمار کودکان و نوجوانان آمریکایی که بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ به ضرب گلوله کشته شده‌اند ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

نتایج تحقیق مرکز پیو نشان می‌دهد در بازه زمانی بین ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ شمار کودکان و نوجوانانی که بر اثر تیراندازی جانشان را از دست می‌دهند از ۱۷۳۲ مورد به ۲۵۹۰ مورد رسیده است. 

این آمار، بالاترین ارقامی است که از زمان گزارش امار‌های مربوط به چنین مرگ و میر‌هایی در سال ۱۹۹۹ به ثبت رسیده است. 

قبل‌تر از آن روزنامه واشنگتن‌پست گزارش داده بود سال ۲۰۲۲ خشن‌ترین سال تحصیلی در مدارس آمریکا طی چند دهه گذشته بوده است. در این سال ۴۶ تیراندازی در مدارس اتفاق افتاد.

دباره دلایل زیربنایی وقوع این تیراندازی‌ها برخی از محققان نقش برخی عوامل اجتماعی-فرهنگی را زیربنایی‌تر از دسترس‌پذیری سلاح می‌دانند.

این محققان می‌گویند تأکید بیش از حد بر اهمیت موفقیت‌ها و دستاورد‌های مادی از یک طرف و تأکید مفرط بر نقش خود فرد (و تنها خود او) در امکان محقق کردن چنین دستاورد‌هایی باعث ایجاد حس سرخوردگی و ناکامی در میان خیل زیادی از مردم در آمریکا شده که این خود می‌تواند به ایجاد موجی از خشم تبدیل شود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->