یک نماینده مجلس: تبیین درست مکانیسم ماشه، اثرات روانی منفی آن را در کشور کاهش می‌دهد فرانسه: نیروی امنیتی بین المللی برای حمایت از صلح غزه تشکیل می‌شود آمریکا ۹۳ شخصیت حقیقی و حقوقی مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعای رسانه‌های افغانستان: ارتش پاکستان مسئولیت حمله امشب به کابل را بر عهده گرفت حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ چند فلسطینی به شهادت رسیدند جهاد اسلامی: سلاح و مقاومت ما، ضامن اصلی اجرای توافق آتش‌بس غزه است سخنگوی دولت: تهران همواره در کنار مردم فلسطین بوده است خلیل الحیه: جنگ غزه پایان یافت | تجلیل از مقاومت مردم غزه عبدالملک الحوثی: اسرائیل خونین‌ترین جنایات عصر حاضر را مرتکب شده است چین ۱۴ شرکت و سازمان آمریکایی و کانادایی را تحریم کرد روسیه: طرفین توافق پایان جنگ در غزه به تعهدات خود عمل کنند وزیر خارجه اسرائیل: قصد از سرگرفتن جنگ در غزه را نداریم ترامپ: به خاورمیانه سفر می‌کنم | با ایران همکاری می‌کنیم ویتکاف و داماد ترامپ وارد سرزمین های اشغالی شدند اردوغان: بر اجرای توافق آتش بس غزه نظارت می‌کنیم | تا تشکیل کشور مستقل فلسطین از پای نخواهیم نشست دستگیری ۳۲ نفر در لبنان به اتهام جاسوسی برای اسرائیل دفتر نتانیاهو: جایزۀ صلح نوبل را به ترامپ بدهید + عکس پوتین: مسئله هسته‌ای ایران تنها از راه دیپلماسی قابل حل است | درخواست نتانیاهو از روسیه درباره ایران پوتین از علی‌اف عذرخواهی کرد سوءتغذیه شدید بیش از ۵۴,۶۰۰ کودک در غزه بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص تلاش‌ها برای توقف نسل‌کشی در غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) اسرائیل: آتش‌بس در غزه ۲۴ ساعت پس از تایید، اجرا می‌شود آمریکا ۲۹ نهاد مرتبط با ایران در کشور‌های مختلف را تحریم کرد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) علی آبادی: تکمیل آبرسانی به غرب سمنان انجام می شود آیت‌الله علم‌الهدی: مراسم اعتکاف، حرکت عظیمی در جهت تربیت دینی نسل جوان است ایروان: «کریدور زنگزور» در خاک ارمنستان وجود نداشته و نخواهد داشت آیا ایران با دولت کنونی آمریکا مذاکرات را ادامه خواهد داد؟
سرخط خبرها

معاون دادستان کل کشور: بسیاری دستگاه‌ها اهتمامی جهت اجرای قانون حمایت از معلولان ندارند

  • کد خبر: ۱۷۳۴۷۸
  • ۱۹ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱
معاون دادستان کل کشور: بسیاری دستگاه‌ها اهتمامی جهت اجرای قانون حمایت از معلولان ندارند
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور گفت: بسیاری از دستگاه‌ها اهتمام لازم جهت اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت را ندارند. باید مجدانه پیگیری کنیم تا این قانون که برای حدود ۳۰ دستگاه تکالیفی را مقرر کرده است، به طور کامل اجرا شود.

به گزارش شهرآرانیوز، غلامعباس ترکی معاون دادستان کل کشور در پیگیری حقوق عامه در چهل و دومین همایش علمی کاربردی معاونین امور توانبخشی بهزیستی سراسر کشور با اشاره به حائز اهمیت بودن موضوع آسیب‌های اجتماعی گفت: آسیب اجتماعی یک پدیده با واقعیت اجتماعی است، همانطور که جرم یک پدیده با واقعیت اجتماعی و انسانی است و هیچ جامعه‌ای خالی از آسیب اجتماعی نیست.

معاون دادستان کل کشور در خصوص هدف گذاری در زمینه آسیب‌های اجتماعی افزود: هدفگذاری ما باید شناسایی، کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی باشد.

وی با بیان اینکه در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی باید نگاه جامع داشته باشیم، تصریح کرد: با توجه به مکاتب جدید جرم شناسی و تجاربی که جوامع داشتند، صرفا نگاه سرکوب گر و مجازات گرایانه برای کنترل جرم کافی نیست و زمانی می‌توانیم در کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی موفق باشیم که از آحاد مختلف جامعه همچون مردم و نخبگان دانشگاه‌ها بهره ببریم.

ترکی تمرکز بر روی عوامل اصلی و ریشه یابی را از موارد مهم در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برشمرد و ادامه داد: سازمان‌های حمایتی و مراکزی که جامعه هدف مشترک دارند باید تعامل صحیح و انسجام در کار داشته باشند تا اثربخشی کار بالاتر رود.

وی به ارزشمند بودن کار در بهزیستی و رسیدگی به امور افراد دارای معلولیت اشاره کرد و افزود: فرصت خدمت به جامعه هدف بهزیستی برای شما فراهم شده و وظیفه انسانی داریم نسبت به آسیب دیدگان اجتماعی همه توان خود را صرف کنیم.

معاون دادستان کل کشور ادامه داد: آمار‌ها نشان می‌دهد که سالیانه ۶۰ هزار نفر در اثر حوادث رانندگی دچار معلولیت می‌شوند که ۵ درصد آنان دچار ضایعات نخاعی می‌گردند؛ لذا باید روی علل و عوامل اصلی جهت مدیریت این مساله توجه شود.

وی گفت: طبق قانون، اخذ عوارض آزادراهی باید الکترونیکی گردد در حال حاضر از ۲۸ آزاد راه کشور، فقط ۱۳ آزادراه به این تکلیف قانونی عمل کرده اند. ما به معاونت زیرساخت وزارت راه تا شهریورماه مهلت دادیم که به این تکلیف قانونی عمل کنند.

این مقام قضایی تصریح کرد: منابع مالی که در قوانین خاص از جمله بیمه شخص ثالث و قانون جرائم رانندگی برای بهسازی و نگهداشت راه‌ها و توسعه آزادراه‌ها و رفع نقاط حادثه خیز پیش بینی شده است، باید به دستگاه‌های مسئول پرداخت شود.

معاون دادستان کل کشور افزود: برای کاهش این آمار باید ضمن اتخاذ تدابیر پیشگیرانه، با ترک فعل مدیران مربوط برخورد شود. همچنین لازم است برای ناوگان فرسوده اورژانس کشور که گفته شده ۳۰۰۰ آمبولانس فرسوده و از رده خارج دارد، فکری شود. بخشی از عوامل این آمار معلولیت در حوادث رانندگی به عدم حضور به موقع اورژانس در حوادث رانندگی بر می‌گردد و بخش قابل توجهی نیز به ناایمنی خودرو‌ها و جاده‌ها مربوط می‌شود.

ترکی ضمن اشاره به لزوم تدوین بانک اطلاعاتی جامع از آمار آسیب‌ها و آسیب دیدگان اجتماعی، اظهار داشت: باید از روش‌های نوین رصد و پایش جهت برنامه ریزی کاربردی استفاده کنیم. باید نظام جامعی برای پیشگیری از بزه دیدگی و بزهکاری افراد آسیب پذیر به ویژه کودکان و نوجوان در وضعیت‌های مخاطره آمیز داشته باشیم تا مراحل شناسایی، غربالگری، درمان و اصلاح با موفقیت صورت گیرد.

وی منشا بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و جرائم شایع را کاهش تاب آوری و خشونت دانست و افزود: کاهش تاب آوری از جمله عوامل بروز آسیب در جامعه است که برای مدیریت آن باید بدنبال نسخه‌های جدید و نوآورانه باشیم.

ترکی ادامه داد: روش‌های سنتی با رویکرد‌های دولتی، نسخه اثربخشی برای کنترل آسیب‌ها محسوب نمی‌شوند و نحوه مواجهه ما با آسیب‌های اجتماعی نیاز به باز طراحی مجدد دارد.

وی ادامه داد: برای حل بخش عمده‌ای از مشکلات جامعه باید با دسترسی به داده‌های دقیق آماری، واکاوی و شناخت آسیب‌های اجتماعی از زوایای مختلف انجام و نظام مددکاری موثر و هوشمند به کار بسته شود.

معاون دادستان کل کشور با اشاره به راه اندازی مجتمع شوق زندگی در برخی از دادسرا‌های مراکز استان، مطرح کرد: مجتمع شوق زندگی یک میز خدمت واحد است. در این مجتمع‌ها که مدیریت شهری و دستگاه‌های مسئول نیز در آن حضور دارند، تعاملات خوبی صورت می‌گیرد، با مشارکت مردم شبکه سازی می‌شود، مددکاران، متخصصین، سازمان‌ها و انجمن‌های مردم نهاد و خیرین جذب می‌شوند تا در کنار هم و با روحیه جهادی برای رفع مشکلات و کاهش آسیب‌ها چاره جویی کنند.

وی همچنین با بیان اینکه بسیاری از احکام قانون جامع حمایت از معلولین اجرا نشده است، تصریح کرد: بسیاری از دستگاه‌ها اهتمام لازم جهت اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت را ندارند. باید مجدانه پیگیری کنیم تا این قانون که برای حدود ۳۰ دستگاه تکالیفی را مقرر نموده است، بطور کامل اجرا گردد.

معاون دادستان کل کشور در خصوص موارد پیش بینی شده در قانون جامع حمایت از معلولین گفت: سوای از حق معیشت، تامین مسکن، درمان و بیمه معلولین، باید ضمن استعدادیابی آنان، تمام تلاش خود را در جهت تقویت مهارت‌ها و قابلیت‌ها و نهایتا توانمندسازی این عزیزان به کار گیریم تا ظرفیت‌ها قابلیت‌های آنان مورد غفلت و بی مهری قرار نگیرد و شاهد حضور فعال و پرنشاط افراد توان خواه در جامعه باشیم.

وی در پایان گفت: دادستانی کل ضمن پایش مستمر انجام تکالیف دستگاه‌های اجرایی، کیفیت ارائه خدمات از سوی نهاد‌های حمایتی به جامعه هدف را نیز دنبال می‌کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->