هفته اول لیگ برتر فوتسال افغانستان | آغاز پرقدرت نماینده نیمروز با پیروزی دربرابر صداقت + نتایج روز اول تیم ملی فوتبال زیر ۲۰ سال افغانستان به تاجیکستان رفت طالبان از اقامه نماز عید قربان به امامت ملاهبت‌الله در قندهار خبرداد (۱۷ خرداد ۱۴۰۴) قیمت افغانی به تومان و دلار، امروز (شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴) تاریخ و ساعت دیدار صداقت کابل و نورزاد نیمروز در لیگ برتر فوتسال افغانستان مهران غلامی، بازیکن تیم ملی فوتسال افغانستان، راهی لیگ برتر اسپانیا شد به دستور رهبر طالبان، باغ‌وحش کابل به خارج شهر منتقل می‌شود وزیر صمت: مذاکراتی با افغانستان برای تهاتر سنگ آهن با شمش صورت گرفته است نماینده مردم خواف در مجلس از اختصاص هزار میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت‌های مرز شمتیغ خبر داد مدیرعامل راه‌آهن از راه‌اندازی اولین قطار مسافربری مشهد_ هرات در آینده نزدیک خبر داد طالبان به‌مناسبت عید قربان، ۴ روز تعطیلی عمومی اعلام کردند رئیس مرکز امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور: ما می‌گوییم آن‌هایی که قانونی‌اند، بمانند روزانه ۸۰۰ تُن کالا از مرز ماهیرود به افغانستان صادر می‌شود مهاجرستیزی در جامعه ایران عمومیت ندارد | نگاه به مهاجران قانونی ظرفیت‌محور نیست والی فراه: سفر به خراسان جنوبی پربار و سازنده بود حداد عادل: باید زبان فارسی را در هند و افغانستان حفظ کنیم کابل و اسلام‌آباد در تلاش برای احیای روابط | استقبال طالبان از ارتقای روابط دیپلماتیک با پاکستان نماینده مردم مشهد در مجلس: برخورد هیجانی با حضور دانش‌آموزان اتباع به بحران آموزشی منجر می‌شود افغانستان در سید یک قرعه کشی جام ملت‌های فوتسال آسیا ۲۰۲۶ قرار گرفت + جزئیات رئیس کمیسیون امور داخلی مجلس: حضور اتباع بیگانه در کشور باید براساس نیاز و موقتی باشد
سرخط خبرها

یادی از استاد محمدحسین سرآهنگ در سینما هویزه مشهد

  • کد خبر: ۱۷۳۶۲۹
  • ۲۰ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴
یادی از استاد محمدحسین سرآهنگ در سینما هویزه مشهد
عصر روز گذشته جمعی از فرهنگیان ایران و افغانستان در مراسمی یاد استاد محمدحسین سرآهنگ خواننده و موسیقی دان افغانستانی را گرامی داشتند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جمعی از فرهنگ دوستان افغانستانی ساکن ایران با همکاری انجمن امیر خسرو بلخی و حوزه هنری مشهد دوشنبه نوزدهم تیرماه همزمان با یکصد و پنجاهمین سالگرد تولد استاد محمدحسین سرآهنگ مراسم بزرگداشتی در سینما هویزه مشهد برگزار کردند.

محمدحسین سرآهنگ؛ خواننده و موسیقی دان صاحب نام افغانستانی است که در موسیقی به سبک کلاسیک در زمان خودش بی‌مانند بود به «سرتاج موسیقی» شهرت داشت.

هنر جلابخش اشتراکات ایران و افغانستان است

یادی از استاد محمدحسین سراهنگ در سینما هویزه مشهد

مجید عسگری؛ مسئول حوزه هنری مشهد در این مراسم با اشاره به همبستگی دو کشور ایران و افغانستان گفت: اصلی‌ترین محور همکاری برای برادران افغانستانی و ایرانی هنر است. قطعا هنر است که این اشتراکات را بیش از گذشته جلا ببخشد.

وی افزود: ما در حوزه هنری پذیرای بسیاری از هنرمندانی افغانستانی و هم زبان خود هستیم که در رشته‌هایی مثل شعر، ادبیات، داستان، موسیقی، نمایش و سینما مشغول به فعالیت هستند.

عسگری با تاکید بر اهمیت همکاری هنری بین مهاجرین افغانستانی و ایرانی افزود: سرآمد این هنرمندان جناب آقای محمد کاظم کاظمی است و من به عنوان کسی که از جوانی شعر را شناختم با اشعار همین استاد عزیز بود.

 استاد سرآهنگ نقش زیادی در معرفی بیدل داشته است

یادی از استاد محمدحسین سراهنگ در سینما هویزه مشهد

محمدکاظم کاظمی؛ شاعر و بیدل شناس افغانستانی نیز در این مراسم گفت: استاد سرآهنگ در عرصه موسیقی فرد شاخصی بود و در انتخاب شعر استاد. او شعر شناس بود و شاعر بود.

او در ادامه افزود: استاد سرآهنگ شعرهای بسیار زیبا از شاعران قدیمی و معاصر ما می‌خواندند. ایشان در انتخاب شعر خیلی توانمند بودند.

کاظمی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از ترانه های استاد سرآهنگ شعرهایی است که از آثار بیدل را خواندند ادامه داد: آنقدر که استاد سرآهنگ شعر بیدل را خوانده‌اند هیچکس از هنرمندان عرصه موسیقی اشعار بیدل را نخوانده است و می‌توان گفت که استاد سرآهنگ نقش زیادی در معرفی بیدل داشته است.

موسیقی اصیل خراسان همیشه یک اندوه در خود دارد

یادی از استاد محمدحسین سراهنگ در سینما هویزه مشهد

در ادامه این مراسم ابوطالب مظفری شاعر و نویسنده اهل افغانستان با اشاره به رباعی از ابولقاسم ابولحیل: سرتا سر دشت خاوران سنگی نیست، که از خون دل و دیده بر او رنگی نیست افزود: این رباعی سرنوشت خراسان بزرگ را در طول تاریخ نشان می‌دهد.

وی افزود: خراسان به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه‌اش در طول تاریخ محل کشته‌ها؛ اندوه و رنج‌های بسیاری بوده است. اگر تاریخ خونبار خراسان را مطالعه کنید، متوجه می‌شوید که هیچ وقت خالی از مصیبت نبوده است.

این پژوهشگر افغانستانی تاکید کرد: تاریخ خونبار خراسان به شعر و موسیقی هم سر ریز شده است. زیرا حجم شعرهای غمگین ما بیشتر از شعرهای شاد ما است و در موسیقی همچنین است. موسیقی اصیل خراسان همیشه یک اندوه در خود دارد.

وی با اشاره به اهمیت موسیقی افزود: چرا ما نسبت به دیگر کشور ها به موسیقی نیازمندیم، زیرا ما بیش از دیگر ملت‌ها به اندوه گرفتاریم ما بیشتر از دیگر کشورها به شادی و به موسیقی نیازمندیم.

در ادامه این مراسم صفدر توکلی از نوازندگان چیره دست سه تار نیز شعری در باب هجران وطن خواند.

در پایان این مراسم نیز بعد از اجرای طبله نوازی گروه موسیقی امیر خسرو بلخی از تعدادی از هنرمندان مهاجر در عرصه موسیقی سنتی افغانستان تقدیر شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->