معاون وزیر ارشاد: به روزنامه نگاری مبتنی بر مسئولیت اجتماعی نیاز داریم مشهد، «قلب ایران»، آماده استقبال از زائران نوروزی است اختتامیه دومین جشنواره مطبوعات خراسان رضوی برگزار شد افتخارآفرینی ۱۴ خبرنگار موسسه شهرآرا در دومین جشنواره مطبوعات خراسان رضوی اعضای هیئت داوران دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه «عباس کیارستمی» معرفی شدند انیمیشن «در سایه سرو»، در شرایط تحریم، پرچم ایران را به اهتزاز درآورده است ویدئو| قیمت جدید بلیت سینما‌ها اعلام شد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اولین تصویر از «بُت» حمید نعمت‌الله منتشر شد مدیر دوبلاژ تلویزیون: از هنرمندان پیشکسوت حمایت شود سعید آقاخانی با یک سریال معمایی به نمایش خانگی می‌آید معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: هنر مقوله‌ای سیاست‌پذیر نیست یادی از مرحوم حسن لاهوتی، مترجم و مولوی‌پژوه | همراز عیاران جهان قند است «پاتریک ویلسن» و «خاویر باردم» در فیلم تنگه وحشت سفر علمی جمعی از دانشجویان دانشگاه‌های هند به مشهد مریم سعادت مهمان برنامه ۱۰۰۱ محسن کیایی می‌شود مروری بر سریال‌های نوستالژیک پرمخاطب تلویزیون فیلم جیمز باند جدید ساخته می‌شود؟ رکوردشکنی تماشاخانه مایان با اجرای دو نمایش در سال ۱۴۰۳ زمان پخش مسابقه مردان آهنین از شبکه‌های سیما
سرخط خبرها

داستان‌هایی کوتاه درباره زندگی امام حسن عسکری (ع) در «باد یمانی»

  • کد خبر: ۱۸۵۶۴۴
  • ۰۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۹
داستان‌هایی کوتاه درباره زندگی امام حسن عسکری (ع) در «باد یمانی»
کتاب «باد یمانی» مجموعه داستان‌های کوتاهی درباره زندگی، کرامات و معجزات امام یازدهم شیعیان، حضرت امام حسن عسکری (ع) است.
مریم دهقان
خبرنگار مریم دهقان

به گزارش شهرآرانیوز، «باد یمانی» شامل هشت داستان کوتاه با عنوان‌های «ماجرای درختان سیب»، «ماجرای رگ زدن»، «ماجرای پارچه‌ها»، «ماجرای شتر»، «ماجرای ابریشم»، «ماجرای اسب»، «ماجرای سکه‌ها» و «ماجرای به دنیا آمدن» است که داستان‌ها به بیان بخش‌هایی از زندگی، کرامات و معجزات امام حسن عسکری (ع) می‌پردازد.

نویسنده این اثر محمدرضا عابدی شاهرودی سعی کرده داستان‌ها و روایاتی را انتخاب کند که از عناصر شگفتی برخوردار و برای مخاطب جذاب باشد. در این داستان‌ها روایات معجزات و کرامات امام حسن عسکری (ع) در دیدار با اشخاص مختلف بیان می‌شود. به طور مثال در اولین داستان «ماجرای درختان سیب» داستانی از دیدار علی بن ابراهیم از فقیران و مستمندان شهر که واقفی مذهب بود، روایت می‌شود که بدون اینکه از امام کمک مالی بخواهد حضرت به همان میزان که او برای رفع مشکلات مالی پول لازم دارد به او و پسرش می‌دهند.

داستان دوم نیز روایت رگ زدن «عبدا» از طبیبان حاذق نصرانی است که با ماجرا‌هایی شگفت حین رگ زدن امام حسن عسکری (ع) مواجه می‌شود که باورش برایش سخت است. در داستان سوم نیز نحوه دیدار محمد پسر یحیی پارچه فروش با امام حسن عسکری (ع) بیان می‌شود که حضرت از او پارچه‌های را خریداری می‌کند و او نیز با چشم خود در برخورد با امام، معجزاتی از ایشان را می‌بیند و تا پایان کتاب نیز این شیوه روایت داستان‌ها ادامه دارد. داستان‌ها بسیار ساده شروع می‌شوند.

در این داستان‌ها ما با راوی روبه‌رو هستیم که در روایت‌ها دخالت می‌کند، در جا‌هایی به حدیث نفس با مخاطب کتاب می‌پردازد و در مواقعی حتی او خواننده را مخاطب قرار می‌دهد و از او سوال می‌کند یا ذهنش را می‌خواند! نویسنده علاقه‌مند به راوی مدرن در کار است؛ اما شیوه شخصیت‌پردازی و فضاسازی همچنان سنتی است و در جا‌هایی با تحول روحی مواجه هستیم. نویسنده گاه به گاه تلاش می‌کند روایتش از آدم‌های هر قصه را به مسیر‌های فرعی‌ای بکشاند که احتمالا از نظرش به جذابیت داستان کمک کرده است.

مثلا بر اسامی افراد و اشخاص و اینکه چرا اسم بیشتر شخصیت‌ها «احمد» یا «محمد» است، توقف می‌کند و با طرح مباحثی که به روند داستانش ارتباطی ندارد، ذهن خواننده را درگیر می‌کند. هرچند این کتاب با موضوع «داستان مذهبی» برای مخاطب بزرگسال نوشته شده؛ اما نوع روایت، حکایات و زبان ساده و توضیحاتی که نگارنده به کار گرفته، می‌تواند آن را به کتابی مختص گروه سنی نوجوان و جوان بدل کند.

کتاب «باد یمانی» همانگونه که در پشت جلد آن آمده است: «نسیمی در حد توان از بی نهایت اقیانوس معارف امام یازدهم است که سعی کرده گوشه‌ای کوتاه از زندگی آن بزرگوار را به رشته تحریر درآورد و به شیعیان ایشان بشناساند».

کتاب «باد یمانی» که نسخه صوتی آن نیز تولید شده است توسط موسسه انتشاراتی به‌نشر آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است. محمدرضا عابدی شاهرودی نویسنده این اثر متولد سال ۱۳۵۹ و پژوهشگر علوم اسلامی است که کتاب دیگر او با عنوان «زندان زاهر» با محوریت زندگی امام موسی کاظم (ع) در به‌نشر منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->