پوتین از علی‌اف عذرخواهی کرد سوءتغذیه شدید بیش از ۵۴,۶۰۰ کودک در غزه بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص تلاش‌ها برای توقف نسل‌کشی در غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) اسرائیل: آتش‌بس در غزه ۲۴ ساعت پس از تایید، اجرا می‌شود آمریکا ۲۹ نهاد مرتبط با ایران در کشور‌های مختلف را تحریم کرد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) علی آبادی: تکمیل آبرسانی به غرب سمنان انجام می شود آیت‌الله علم‌الهدی: مراسم اعتکاف، حرکت عظیمی در جهت تربیت دینی نسل جوان است ایروان: «کریدور زنگزور» در خاک ارمنستان وجود نداشته و نخواهد داشت آیا ایران با دولت کنونی آمریکا مذاکرات را ادامه خواهد داد؟ رئیس جمهوی لبنان از توافق آتش بس غزه استقبال کرد نتانیاهو آتش بس غزه را زیر سوال برد؛ کابینه تصویب کند، آتش بس را قبول می کنیم اعتبارات دهیاری‌های خراسان رضوی افزایش یافت بررسی عملکرد شرکت‌های پتروشیمی با حضور وزرای نفت و تعاون در مجلس معاون عمرانی استانداری خراسان رضوی: جذب صد درصدی اعتبارات عمرانی استان در سال ۱۴۰۴ محقق شد رئیس جمهور مصر: اراده صلح بر منطق جنگ پیروز شد هشدار وزیر دفاع ونزوئلا: نسبت به تهدید بی‌تفاوت نیستیم وزیر اطلاعات: طرح براندازی و تجزیه ایران شکست خورد اجرای آتش‌بس در غزه رسماً آغاز شد زنگ خطر تازه تهدید داعش در اروپا پس از حمله مرگبار منچستر آغاز رسمی مرحله نخست آتش‌بس در غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) دیدار و گفت‌وگوی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با سفیر ایران در چین سردار طلایی نیک: دشمن در جنگ ۱۲ روزه به دنبال تضعیف ایران قوی بود آغاز عقب‌نشینی ۳ لشکر ارتش رژیم صهیونیستی از شهر غزه (۱۷ مهر ۱۴۰۴) گره بزرگ ترانزیت شرق کشور در آستانه بازشدن قرار گرفت | قطار راه‌آهن چابهار – زاهدان تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد معاون‌اول رئیس‌جمهور: برنامه‌های پیشرفت کشور را با اتکا به توان و قابلیت بخش خصوصی اجرا می‌کنیم استقبال جهان و منطقه‌ از توافق آتش‌بس در غزه وزیر ارتباطات: شرکت پست در توانمندسازی اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیک نقش ایفا می کند
سرخط خبرها

آمریکا برابر چین، روسیه و ایران ابرقدرتی ناکارآمد است

  • کد خبر: ۱۸۶۵۷۱
  • ۰۸ مهر ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۶
آمریکا برابر چین، روسیه و ایران ابرقدرتی ناکارآمد است
وزیر دفاع پیشین آمریکا در تحلیلی نوشت، اتحاد چین، ایران، روسیه و کره ‌شمالی در برهه ضعف شدید ایالات متحده این کشور را به شدت تهدید می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، وزیر دفاع پیشین آمریکا در تحلیلی در یک نشریه معتبر آمریکایی خطر اتحاد چین، ایران، روسیه و کره شمالی را در برهه ضعف شدید ایالات متحده بسیار جدی و بی‌سابقه خواند.

«رابرت گیتس» وزیر دفاع پیشین آمریکا در بخشی از این یادداشت که روز شنبه در نشریه «فارن افرز» منتشر شد نوشته است، آمریکا اینک با تهدیدات امنیتی جدی‌تری نسبت به دهه‌های گذشته مواجه است. ایالات متحده پیش از این هرگز با اتحاد روسیه، چین، کره شمالی و ایران که زرادخانه‌های نظامی آن‌ها ظرف چند سال می‌تواند تقریبا دو برابر شده، مواجه نشده بود. از زمان جنگ کره، آمریکا مجبور به مبارزه با رقبای نظامی قدرتمند در اروپا و آسیا نبود.

از دیدگاه رابرت گیتس، مشکل اینجاست که درست در لحظه‌ای که رویداد‌ها پاسخی قوی از ایالات متحده می‌طلبد، این کشور نمی‌تواند پاسخ دهد. رهبری سیاسی از هم پاشیده در کاخ سفید و کنگره، نتوانسته آمریکایی‌ها را به اندازه کافی متقاعد کند که تحولات چین و روسیه اهمیت دارند. سران سیاسی نتوانسته‌اند توضیح دهند که چگونه تهدیدات ناشی از این کشور‌ها به یکدیگر مرتبط هستند. آن‌ها نتوانسته‌اند  راهبرد بلندمدت برای اطمینان از اینکه ایالات متحده پیروز خواهند شد، بیان کنند.

«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه هر رو در پی بازگرداندن روز‌های شکوه گذشته امپراتوری کشورهایشان هستند.  

وزیر دفاع پیشین آمریکا نوشت، با توجه به اعتقادات شی و پوتین دوره خطرناکی برای ایالات متحده در پیش است. مشکل فقط قدرت نظامی و تهاجمی چین و روسیه نیست. تصمیمات آن‌ها می‌تواند عواقب فاجعه باری برای ایالات آمریکا را رقم بزند. بنابراین، آمریکا  باید محاسبات شی و پوتین را تغییر و احتمال وقوع فاجعه را کاهش دهد، تلاشی که مستلزم دید راهبردی و اقدام جسورانه است.

رابرت گیتس در خصوص چین نیز نوشت، فراخوان شی برای جوان‌سازی ملت چین  برای تبدیل شدن به قدرت برتر جهانی تا سال ۲۰۴۹ است. این هدف شامل بازگرداندن تایوان به کنترل پکن است. به همین منظور او به ارتش دستور داده است که تا سال ۲۰۲۷ برای حمله موفقیت آمیز به تایوان آماده باشد و او متعهد شده است که ارتش چین را تا سال ۲۰۳۵ پیشرفته کرده و آن را به یک نیروی طراز اول جهانی تبدیل کند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->