یک مقام امنیتی عراق: نیرو‌های ائتلاف آمریکایی ماه جاری میلادی از بغداد و الانبار خارج می‌شوند فیلم | لحظاتی از گفت‌وگوی خصوصی رئیس جمهور با رهبر معظم انقلاب نیکولاس مادورو دستور استقرار ۲۵ هزار نیرو را صادر کرد پزشکیان در دیدار رهبر جریان حکمت ملی عراق: باید نسبت به توطئه‌ها بسیار هوشیار عمل کرد حماس شروط ترامپ را دریافت کرد | مقاومت فلسطین: از تلاش برای پایان جنگ در غزه استقبال می‌کنیم توصیف رسانه اسرائیلی از حمله پهپادی یمن به فرودگاه «رامون» شهادت ۶۲ فلسطینی در شبانه‌روز گذشته | شمار شهدای غزه به ۶۴۳۶۸ نفر رسید (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) رسانه‌های عبری: اسرائیل موافق شروط ترامپ برای آتش‌بس غزه است واکنش پزشکیان به دیدار اعضای دولت با رهبر معظم انقلاب ترامپ: اسرائیل با شروط من برای آتش‌بس در غزه موافقت کرد نیروهای آمریکا از استان‌های بغداد و الانبار خارج می‌شوند گروسی: فقط به نیروگاه بوشهر دسترسی داشته‌ایم یونان: فلسطین را به رسمیت خواهیم شناخت یحیی سریع: نقب، ایلات، عسقلان، اشدود و تل‌آویو را با ۸ پهپاد یمنی هدف قراردادیم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) پزشکیان: خشکسالی، تحول اساسی در نحوه ذخیره و مصرف آب را ضروری کرده است حمله پهپادی یمن به فرودگاه «رامون» اسرائیل تلفات گرفت + فیلم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) سید عمار حکیم با قالیباف دیدار کرد (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) زلنسکی: آماده برگزاری نشست دو جانبه یا سه جانبه در روسیه نیستم رهبر انقلاب در دیدار با هیئت دولت: معیشت مردم مهمترین مسئله است | روحیه کار و تلاش به جای فضای نه جنگ و نه صلح + فیلم (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) توسعه برنامه هسته‌ای مشکوک اسرائیل با ساخت‌وساز در «دیمونا» + تصاویر دستگیری گسترده حامیان فلسطین در انگلیس | ۸۹۰ نفر در لندن بازداشت شدند (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) واکنش حماس به بمباران مدرسه «فارابی» غزه توسط اسرائیل واکنش یمن به حمله پهپادی به عمق اراضی اشغالی (۱۶ شهریور ۱۴۰۴) انصارالله یمن خطاب به صهیونیست ها: آنچه در انتظار شماست، بسیار سخت‌تر خواهد بود آزادی ۹۰۰ زندانی از اوین پس از حمله رژیم صهیونیستی | برقرای ملاقات‌ها ۳ روز پس از حمله تصاویری جدید از ضربه ویرانگر ایران به حیفا+ فیلم سئول از بازداشت صد‌ها کارگر کره‌ای در آمریکا خشمگین شد
سرخط خبرها

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: ایران به دنبال جلوگیری از توافق ما با عربستان است

  • کد خبر: ۱۸۶۹۸۰
  • ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۷
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: ایران به دنبال جلوگیری از توافق ما با عربستان است
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی امروز سه‌شنبه مدعی شد جمهوری اسلامی ایران به دنبال جلوگیری از شکل‌گیری توافق سازش میان آن رژیم با عربستان سعودی است.

به گزارش شهرآرانیوز، یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی امروز سه‌شنبه مدعی شد که ایران به دنبال آن است که مانع از شکل‌گیری توافق سازش میان عربستان سعودی و اسرائیل شود.

گالانت در بیانیه‌ای گفت: «رژیم سفاک تروریستی در ایران تا همین الان موفق شده چندین کشوری که آن را کنترل می‌کند را ازهم گسیخته کند و الان در تلاش است با تهدید‌های تو خالی در تلاش‌های صلح  خرابکاری کند.»

وی در ادامه اضافه کرد: «ایران همچنان به اقدام برای گسترش ترور و خرابی ادامه خواهد داد. تلاش‌های اسرائیل نیز برای به دست آوردن امنیت برای شهروندانش و صلح برای منطقه ادامه خواهد یافت.»

اظهاراتی که یوآو گالانت چند روز پیش درباره وضعیت سازش میان عربستان و رژیم صهیونیستی مطرح کرد از نگاه تحلیلگران به عنوان اظهاراتی تفسیر شد که تا حدی ازخوش‌بینی‌ها بر سر احتمال توافق کاست.

گالانت پنجشنبه گذشته گفته بود که تل‌آویو در صدد است اقدامات مناسبی جهت تضمین امنیت اسرائیل در صورت رسیدن به توافق عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی انجام دهد.

گالانت گفت: «صلح با عربستان سعودی اقدامی مبارک برای اسرائیل است، اما در کنار آن، ما همه تلاشمان را برای ارزیابی مخاطرات این اقدام و اطمینان یافتن از اینکه در حال حرکت در مسیر درست و مسئولانه هستیم انجام می‌دهیم.»

گالانت این اظهارات را در یک کنفرانس خبری در سفری رسمی به آلمان بیان کرد. با آنکه ارتش رژیم صهیونیستی نقشی در بررسی‌های کابینه رژیم صهیونیستی برای توافق عادی‌سازی روابط با عربستان ندارد، اما گالانت گفت او کارگروه‌هایی را برای همکاری با ارتش رژیم صهیونیستی و موساد برای رسیدگی به نگرانی‌های احتمالی در این خصوص تشکیل داده است.

پیش از این منابع خبری گزارش داده‌اند عربستان سعودی در ازای عادی سازی روابط با صهیونیست‌ها خواستار دریافت ضمانت‌های امنیتی از ایالات متحده، دریافت کمک برای توسعه برنامه بومی هسته‌ای و کاهش محدودیت برای دریافت سلاح‌های آمریکایی است.

تحلیلگران پیش از این گفته‌اند روی کارآمدن  کابینه راست افراطی در فلسطین اشغالی به ریاست «بنیامین نتانیاهو» موجب شده برخی از کشور‌هایی که عادی‌سازی روابط با تل‌آویو را آغاز کرده بودند آن را به حالت تعلیق درآورند.  

بسیاری از نماینده‌های دموکرات در مجلس سنا که بایستی احتمالاً به بخش‌هایی از توافق ریاض و تل‌اویو رأی بدهند انتقاد‌های سرسختانه‌ای هم به دولت عربستان سعودی و هم به رژیم صهیونیستی دارند.  

عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با عربستان سعودی غیر از عوامل یادشده در بالا با موانع دیگری هم روبرو است. منابع آگاه چند ماه پیش به آکسیوس گفته بودند یکی از بزرگترین موانع برای ایجاد یک توافق گسترده بین عربستان سعودی و اسرائیل درخواست ریاض برای ارتقاء همکاری نظامی این کشور با آمریکا و دسترسی‌اش به سامانه‌های تسلیحاتی بسیار پیشرفته است.  

سعودی‌ها علاوه بر ان خواستار آن هستند که کاخ سفید برای خریداری مهمات برای نیروی هوایی عربستان سعودی مجوز صادر کند. دولت بایدن به فاصله چند هفته بعد از ورود به کاخ سفید فروش چنین مهماتی به عربستان را به دلیل جنگ یمن به حالت تعلیق درآورد.  

مانع دیگر در این مسیر، درخواست عربستان سعودی برای برخوردارشدن از حمایت آمریکا جهت توسعه برنامه هسته‌ای این کشور و از جمله غنی‌سازی اورانیوم است.  

توسعه برنامه هسته‌ای عربستان و غنی‌سازی اورانیوم در خاک آن کشور برای رژیم اسرائیل منشأ نگرانی‌های جدی است، اما مقام‌های اسرائیلی می‌گویند رایزنی‌هایی برای رسیدن به چندین راه حل در این خصوص در جریان است.

علی‌رغم این موانع در هفته‌های گذشته، نشانه‌هایی از نزدیک‌تر شدن دو طرف به یک توافق ظاهر شده بود. محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی و حاکم غیررسمی این کشور حدود دو هفته پیش در گفت‌وگویی با شبکه خبری فاکس‌نیوز گفته بود دو طرف روز به روز به توافق سازش نزدیک می‌شوند.

برخی از تحلیلگران موافقت عربستان سعودی طی روز‌های گذشته با افزایش نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را هم نشانه‌ای از نزدیک‌تر شدن تل‌آویو و ریاض به توافق سازش تفسیر کرده‌اند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->