حمله تازه رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) نظامی اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شد صحبت‌های مهم رئیس جمهور درباره سهمیه بندی بنزین | نباید به دهک‌های ۸ تا ۱۰ یارانه بنزین بدهیم (۱۹ مردادماه ۱۴۰۴) فرمانده ارتش پاکستان برای دومین بار در دو ماه گذشته به آمریکا رفت ادامه هشدار برنامه جهانی غذا درباره قحطی در غزه شهادت ۶۱ فلسطینی دیگر در غزه | شمار شهدا به ۶۱ هزار و ۴۳۰ نفر رسید (۱۹ مرداد ۱۴۰۴) آیت‌الله علم‌الهدی: ظلم به کارگران و سوء استفاده از منابع معدنی قابل قبول نیست | تقویت آموزش‌های مهارتی برای رفع کمبود نیروی کار ماهر در مشهد زنگزور، کنسرسیوم جدید آمریکا برای مهار ایران، روسیه و چین راهپیمایی حمایت از مردم مظلوم غزه در استانبول شهادت یک جنین در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به غزه بن‌گویر خواستار سرنگونی تشکیلات خودگردان فلسطین شد اعلام حمایت اپوزیسیون اسرائیل از تصمیم معترضان برای مختل کردن اقتصاد رژیم صهیونیستی طوفان‌های شدید در «نبراسکا»‌ی آمریکا قربانی گرفت گاردین خبر داد: نشت آب رادیواکتیو از پایگاه بمب هسته‌ای بریتانیا به دریا پژمان‌فر: خانواده‌ها شهریه اجباری مدارس دولتی عادی را به کمیسیون اصل ۹۰ گزارش دهند دستگیری حدود ۵۰۰ نفر در جریان اعتراضات حامیان فلسطین در لندن نماینده مشهد در مجلس: حدود ۳۰ میلیون نفر در کشور درگیر بازی‌های رایانه‌ای هستند | نقش بازی در تأثیرگذاری از سینما بیشتر و پررنگ‌تر است اربعین؛ فرصتی مهم برای انتقال پیام ایستادگی در برابر محور غربی_عبری است اتحاد ۳ شیخ بارز دروزی علیه نیرو‌های الجولانی در السویداء قالیباف: جنگ شناختی و رسانه‌ای مؤثرتر از جنگ سخت و نظامی است السودانی: وجود سلاح خارج از کنترل دولت هیچ توجیهی ندارد سید حسن خمینی: استاد فرشچیان تلفیق ایرانیت و اسلامیت را در زیباترین شکل هنر جلوه‌گر ساخت رئیس جمهور فرانسه باید قبر خود را آماده کند؟ | آغاز تحقیقات درباره تهدید به مرگ ماکرون توسط خاخام صهیونیست واکنش وزارت خارجه ایران به طرح اسرائیل برای اشغال کامل نوار غزه واکنش اردوغان به طرح اسرائیل برای کنترل نظامی غزه تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص ۲۳ شهید و ۱۲۴ زخمی بر اثر پرتاب بسته‌های کمکی بر مردم غزه
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: نام واقف در تاریخ ماندگار می‌شود | موقوفات باید با حساسیت، حفظ و نگهداری شود

  • کد خبر: ۱۸۷۷۱۵
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۶
آیت‌الله علم‌الهدی: نام واقف در تاریخ ماندگار می‌شود | موقوفات باید با حساسیت، حفظ و نگهداری شود
نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی گفت: کامل‌ترین معنای باقیات‌الصالحات همان خیراتی است که شما در زندگی خود برای مردم انجام می‌دهید و این تا پایان تاریخ، هم نام شما را در تاریخ ماندگار می‌کند و هم سرمنشأ خیرات و برکات برای اقشار مختلف جامعه می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در همایش استانی یاوران وقف که ظهر امروز(۱۶ مهر ۱۴۰۲)با حضور برگزیدگان اصحاب وقف و بقاع متبرکه در تالار همایش‌های اداره کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی برگزار شد، تأکید احکام الهی، احادیث اهل‌بیت(ع) و توجه علما را نشانه‌های بارز از اهمیت فریضه وقف به‌عنوان یک واقعیت اسلامی و آموزه دینی دانست و با اشاره به آیه۴۶ سوره مبارکه کهف اظهار کرد: معمولاً انگیزه تأمین مالی و کسب ثروت برای بسیاری از مردم به‌عنوان هدف غایی زندگی مطرح است و خیلی از جوانان از زمانی که می‌توانند رؤیایی را بر سبک زندگی خود حاکم کنند، توجه به امکانات و ابزار‌های اقتصادی را در اولویت امور قرار می‌دهند.

وی افزود: با وجود این اندیشه که به‌صورت عادی و بدیهی در زندگی همه انسان‌ها پیش می‌آید، ذات اقدس پروردگار در قرآن کریم از ابتدا تکلیف همین انگیزه ثروت‌اندوزی را تعیین می‌کند و می‌فرماید «الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِینَةُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَالْبَاقِیَاتُ الصَّالِحَاتُ خَیْرٌ عِنْدَ رَبِّکَ ثَوَابًا وَ خَیْرٌ أَمَلًا» یعنی ثروت و فرزند زینت زندگی دنیایی است و اگر آقایی سوار بر یک خودروی گران‌قیمت است یا در یک منزل وسیع و لوکس زندگی می‌کند، این‌ها همه زینت است و هیچ امتیازی برای فرد ایجاد نمی‌کند.

باقیات‌الصالحات، راه اصلی تحقق آرزو‌ها

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: سؤال اصلی از آقاپسر ۲۰ ساله و دخترخانم ۱۸ساله است که پاسخ بدهند دقیقاً از زندگی چه می‌خواهند. آیا غیر از این است که می‌خواهند خوشبخت باشند و به هر چه آرزو کرده‌اند، برسند؟ خداوند عالم در قرآن کریم می‌گوید دستیابی به امکانات و حتی برآورده شدن آرزو‌ها در گروی تأمین باقیات ‎الصالحات است تا همان ثروت و فرزند که در قرآن ذکر شده، در استخدام جلب یک خیرات ماندگار قرار بگیرد.

وی ادامه داد: هیچ‌کس مخالف جمع‌آوری مال نیست. دین تقابلی با تحصیل مشروع مال ندارد، زیرا اساساً عمده خلیفة‎اللهی انسان نیز مربوط به همین دنیاست و اینجاست که همان تفاوت انسان و سایر مخلوقات مشخص می‌شود که برای سایرین خداوند عالم خودش شرایط زندگی را فراهم می‌کند، اما انسان باید خودش بساط زندگی و شرایط را برای خود ایجاد کند.

نام واقف در تاریخ ماندگار است

امام‌جمعه مشهد با بیان اینکه وقف، مصداق کامل باقیات‌‎الصالحات از منظر قرآن کریم است، تصریح کرد: اگر بخواهیم معنی خیرات ماندگار را از نظر فقهی تحلیل کنیم، کامل‌ترین معنای آن همان خیراتی می‌شود که شما در زندگی خود برای سیر کردن حتی یک شکم و منتفع کردن حتی یک انسان انجام می‌دهید و این تا پایان تاریخ، هم نام شما را در تاریخ ماندگار می‌کند و هم سرمنشأ خیرات و برکات برای اقشار مختلف جامعه می‌شود.

وی تأکید کرد: رسول گرامی اسلام می‌فرماید «إنّ مِمّا یَلحَقُ المؤمنَ مِن عَمَلِهِ و حَسناتِهِ بعدَ مَوتهِ عِلما علّمَهُ و نَشَرَهُ و وَلَدا صالِحا تَرَکَهُ أو مصحَفا وَرَّثَهُ أو مَسجِدا بَناهُ أو بَیتا لاِبنِ السَّبیلِ بَناهُ أو نَهرا أجراهُ أو صَدَقَةً أخرَجَها» یعنی همانا بعد از مرگ مؤمن، برکت بخشی از عمل و کار خیرش ادامه پیدا می‌کند؛ از جمله علمی که ترویج شود، فرزند صالحی که تربیت شود، قرآنی که کتابت شود، مسجدی که ساخته شود، خانه‌ای که برای پذیرایی از مسافران ایجاد شود، راه‌آب یا قناتی که جاری شود یا صدقه‌ای که از او ماندگار بماند.

موقوفات باید نگهداری و تثبیت شود

آیت‌‎الله علم‌الهدی با تأکید بر ضرورت حفظ و تثبیت موقوفات گفت: هیچ‌چیز در زندگی انسان به اندازه وقف، عامل آتش نیست. اگر از مال وقفی بهره‌برداری شخصی صورت بگیرد، شما را در همه جهات زمین‌گیر می‌کند و مؤاخذه آخرت آن نیز به‌مراتب سنگین‌تر است. این مسئله به‌موازات بهره‌برداری شخصی، بی‌توجهی و سهل‌انگاری در تخریب موقوفه را نیز شامل می‌شود و اگر کسی که مسئولیت حفظ موقوفه را دارد، در نگهداری و ارتقای آن سستی کند، به همان اندازه که اجر و منزلت واقف همچنان برقرار می‌ماند، اما بر مراتب عذاب و گناه عامل نگهداری افزوده می‌شود.

وی بیان کرد: تا پیش از پیروزی انقلاب، مردم اعتماد چندانی به سازمان اوقاف وقت نداشتند، اما پس از انقلاب، سنت حسنه وقف گسترش بسیاری پیدا کرده و منافع آن تا حد زیادی در گره‌گشایی از مردم مؤثر بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->