پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

بیشترین صادرات ایران مربوط به کدام کشورهاست؟

  • کد خبر: ۱۹۱۴۴۶
  • ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۸
بیشترین صادرات ایران مربوط به کدام کشورهاست؟
مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت گفت: عراق بزرگترین مقصد کالا‌های صادراتی ایران است که  در شش ماهه اول سال ۴.۵ میلیارد دلار کالا به این کشور صادر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فرزاد پیلتن، مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: صادرات جمهوری اسلامی ایران به جهان در ۶ ماهه نخست سال جاری حدود ۲۴.۶ میلیارد دلار بوده که ۱۰.۳ میلیارد دلار آن مربوط به کشور‌های حوزه غرب آسیا است.

پیلتن گفت: از مجموع صادرات به کشور‌های حوزه غرب آسیا در مدت مذکور ۱۹ درصد مربوط به کشور عراق بود که ارزش آن ۴.۵ میلیارد دلار اعلام شده است.

وی در ادامه میزان صادرات به امارات را سه میلیارد دلار، ترکیه ۲.۴ میلیارد، کویت ۸۶ میلیون و عمان ۶۳۵ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: کشور‌های قطر، سوریه، یمن، لبنان و دیگر کشور‌های حوزه خلیج فارس در رتبه‌های بعدی صادرات کالا از ایران قرار دارند.

کشور‌های غرب آسیا شامل کشور‌های حوزه خلیج فارس، عراق، عربستان، امارت، قطر، اردن، لبنان، عمان، یمن، بحرین، سوریه و ترکیه است.

بیشترین حجم واردات به ایران در غرب آسیا؛ امارات، ترکیه و عمان

مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت در ادامه با اشاره به اینکه حدود ۴۷ درصد واردات ایران از کشور‌های غرب آسیا تامین می‌شود توضیح داد: بیشترین حجم واردات از کشور امارت، ترکیه و عمان به ایران صورت می‌گیرد.

وی محدودیت‌های صادراتی عراق را فصلی عنوان کرد و گفت: این کشور در برخی بازه‌های زمانی محدودیت‌هایی مربوط به همه کشور‌ها برای صادرات به کشورش اعمال می‌کند و به نوعی سیاست دولت عراق به منظور حمایت از تولیدات داخلی خود محسوب می‌شود.

پیلتن ادامه داد: با توجه به فصلی‌بودن این شرایط باید زیرساخت‌های صادراتی در استان‌های مرزی به ویژه در زمینه محصولات کشاورزی مانند انبار و سردخانه توسعه یابد و ظرفیت آن‌ها تقویت شود.

مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت به راهکار‌های مختلف برای افزایش میزان صادرات به عراق اشاره کرد و افزود: در فصل تولید محصولات کشاورزی، باید تا حد امکان صادرات صورت گیرد و باقی مانده در سردخانه‌ها انبار شده تا در زمان مشخص به آن کشور صادر شود.

نبود ارتباط مستقیم تجاری ایران با عربستان و یمن

وی با اشاره به روابط تجاری به مقاصد تجاری حوزه غرب آسیا گفت: در این حوزه به شکل مستقیم ارتباط تجاری با کشور عربستان و یمن وجود ندارد که از طریق برخی کشور‌های واسط انجام می‌شود.

هدفگذاری ۴۰ نمایشگاه بین‌المللی

پیلتن هدفگذاری برگزاری ۴۰ نمایشگاه در کشور‌های حوزه غرب آسیا را عنوان کرد و توضیح داد: بیشتر این نمایشگاه‌های بین‌المللی در کشور عراق، ترکیه، سوریه، عمان و امارات برنامه‌ریزی شده است.

مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ادامه داد: پاویون ایران در ۲۵ نمایشگاه با حضور شرکت‌های تولیدی و صادراتی راه‌اندازی شد که هنوز خروجی دقیق پاویون‌ها جمع بندی نشده است، اما براساس گزارش‌های رسیده، بخش عمده صادرکنندگان، توانمندی‌ها و کالای صادراتی خود را معرفی کرده و بازار‌های هدف و مصرف را به صورت مطلوب مورد ارزیابی قرار دادند.

وی ابراز امیدواری کرد که حضور فعالان اقتصادی در نمایشگاه‌های بین‌المللی منجر به قرارداد‌های تجاری شود.

نبود توازن در کالا‌های سبد صادراتی ایران به دیگر کشور‌ها

پیلتن با اشاره به تنوع سبد‌های صادراتی در حوزه غرب آسیا گفت: تنوع کالا در سبد‌های صادراتی وجود دارد، اما در این زمینه نسبت‌ها متوازن نیست.

مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت اضافه کرد: تمام کالا‌های تولیدی در کشور امکان و فرصت صادرات دارند، اما نسبت‌های آن‌ها نامتوازن است و کالا‌های با ارزش افزوده پایین‌تر، موادخام یا کالا‌های نیمه ساخته مثل آهن، فولاد و... سهم بیشتری از صادرات را به خود اختصاص داده‌اند.

وی سیاست کلان دولت و سازمان توسعه تجارت را اهتمام بر افزایش سهم کالا‌های با ارزش افزوده بالاتر در سبد صادراتی کشور و فرآوری کالا‌های خام و یا نیمه خام تا رسیدن به محصول نهایی عنوان کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->