اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴) احتمال تداوم اجرای طرح کالابرگ | استقبال ۵۴ میلیون ایرانی از کالابرگ الکترونیکی قیمت جهانی طلا در مدار صعود (۹ فروردین ۱۴۰۴) خبر مهم برای سهامداران | افزایش دامنه نوسان در دستور کار مدیران بورسی قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۹ فروردین ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان
سرخط خبرها

بیشترین صادرات ایران مربوط به کدام کشورهاست؟

  • کد خبر: ۱۹۱۴۴۶
  • ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۸
بیشترین صادرات ایران مربوط به کدام کشورهاست؟
مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت گفت: عراق بزرگترین مقصد کالا‌های صادراتی ایران است که  در شش ماهه اول سال ۴.۵ میلیارد دلار کالا به این کشور صادر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فرزاد پیلتن، مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت اظهار کرد: صادرات جمهوری اسلامی ایران به جهان در ۶ ماهه نخست سال جاری حدود ۲۴.۶ میلیارد دلار بوده که ۱۰.۳ میلیارد دلار آن مربوط به کشور‌های حوزه غرب آسیا است.

پیلتن گفت: از مجموع صادرات به کشور‌های حوزه غرب آسیا در مدت مذکور ۱۹ درصد مربوط به کشور عراق بود که ارزش آن ۴.۵ میلیارد دلار اعلام شده است.

وی در ادامه میزان صادرات به امارات را سه میلیارد دلار، ترکیه ۲.۴ میلیارد، کویت ۸۶ میلیون و عمان ۶۳۵ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: کشور‌های قطر، سوریه، یمن، لبنان و دیگر کشور‌های حوزه خلیج فارس در رتبه‌های بعدی صادرات کالا از ایران قرار دارند.

کشور‌های غرب آسیا شامل کشور‌های حوزه خلیج فارس، عراق، عربستان، امارت، قطر، اردن، لبنان، عمان، یمن، بحرین، سوریه و ترکیه است.

بیشترین حجم واردات به ایران در غرب آسیا؛ امارات، ترکیه و عمان

مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت در ادامه با اشاره به اینکه حدود ۴۷ درصد واردات ایران از کشور‌های غرب آسیا تامین می‌شود توضیح داد: بیشترین حجم واردات از کشور امارت، ترکیه و عمان به ایران صورت می‌گیرد.

وی محدودیت‌های صادراتی عراق را فصلی عنوان کرد و گفت: این کشور در برخی بازه‌های زمانی محدودیت‌هایی مربوط به همه کشور‌ها برای صادرات به کشورش اعمال می‌کند و به نوعی سیاست دولت عراق به منظور حمایت از تولیدات داخلی خود محسوب می‌شود.

پیلتن ادامه داد: با توجه به فصلی‌بودن این شرایط باید زیرساخت‌های صادراتی در استان‌های مرزی به ویژه در زمینه محصولات کشاورزی مانند انبار و سردخانه توسعه یابد و ظرفیت آن‌ها تقویت شود.

مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت به راهکار‌های مختلف برای افزایش میزان صادرات به عراق اشاره کرد و افزود: در فصل تولید محصولات کشاورزی، باید تا حد امکان صادرات صورت گیرد و باقی مانده در سردخانه‌ها انبار شده تا در زمان مشخص به آن کشور صادر شود.

نبود ارتباط مستقیم تجاری ایران با عربستان و یمن

وی با اشاره به روابط تجاری به مقاصد تجاری حوزه غرب آسیا گفت: در این حوزه به شکل مستقیم ارتباط تجاری با کشور عربستان و یمن وجود ندارد که از طریق برخی کشور‌های واسط انجام می‌شود.

هدفگذاری ۴۰ نمایشگاه بین‌المللی

پیلتن هدفگذاری برگزاری ۴۰ نمایشگاه در کشور‌های حوزه غرب آسیا را عنوان کرد و توضیح داد: بیشتر این نمایشگاه‌های بین‌المللی در کشور عراق، ترکیه، سوریه، عمان و امارات برنامه‌ریزی شده است.

مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ادامه داد: پاویون ایران در ۲۵ نمایشگاه با حضور شرکت‌های تولیدی و صادراتی راه‌اندازی شد که هنوز خروجی دقیق پاویون‌ها جمع بندی نشده است، اما براساس گزارش‌های رسیده، بخش عمده صادرکنندگان، توانمندی‌ها و کالای صادراتی خود را معرفی کرده و بازار‌های هدف و مصرف را به صورت مطلوب مورد ارزیابی قرار دادند.

وی ابراز امیدواری کرد که حضور فعالان اقتصادی در نمایشگاه‌های بین‌المللی منجر به قرارداد‌های تجاری شود.

نبود توازن در کالا‌های سبد صادراتی ایران به دیگر کشور‌ها

پیلتن با اشاره به تنوع سبد‌های صادراتی در حوزه غرب آسیا گفت: تنوع کالا در سبد‌های صادراتی وجود دارد، اما در این زمینه نسبت‌ها متوازن نیست.

مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت اضافه کرد: تمام کالا‌های تولیدی در کشور امکان و فرصت صادرات دارند، اما نسبت‌های آن‌ها نامتوازن است و کالا‌های با ارزش افزوده پایین‌تر، موادخام یا کالا‌های نیمه ساخته مثل آهن، فولاد و... سهم بیشتری از صادرات را به خود اختصاص داده‌اند.

وی سیاست کلان دولت و سازمان توسعه تجارت را اهتمام بر افزایش سهم کالا‌های با ارزش افزوده بالاتر در سبد صادراتی کشور و فرآوری کالا‌های خام و یا نیمه خام تا رسیدن به محصول نهایی عنوان کرد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->