احیای نقش تربیتی سرود در دستور کار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صادق ملکی: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر آیا سرکه سیب برای کاهش وزن مؤثر است؟ مصرف قارچ سمی ۶۳ نفر را مسموم و یک نفر را به کام مرگ کشاند خسارت تگرگ به ۲۵۵ هکتار از باغ‌های فریمان در خراسان رضوی (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مسئله آلودگی هوا باید در اولویت دولت باشد انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور
سرخط خبرها

«خراسان رضوی» در صدر اهدای عضو در کشور قرار دارد | رضایت ۶۰ تا ۷۰ درصد خانواده‌های مرگ مغزی

  • کد خبر: ۱۹۱۵۱۶
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۴
  • ۱
«خراسان رضوی» در صدر اهدای عضو در کشور قرار دارد | رضایت ۶۰ تا ۷۰ درصد خانواده‌های مرگ مغزی
نیشابور و گناباد، بیشترین موارد اهدای عضو در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، افتخاری برای استان ماست که امسال هم بر قله اهدای عضو ایران ایستادیم. افتخاری که آمار بالای اهدای عضو در دو شهرستان نیشابور و گناباد در نقش‌آفرینی‌اش تأثیر گذاشته است. دو شهرستانی که در رقابت جدی و نزدیک با کشور اسپانیا به‌عنوان سرآمد اهدای عضو در جهان قرار گرفته‌اند.

اهمیت این خبر ما را به گفتگو با مسئول واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد کشاند.

نیشابور در صدر اهدای عضو کشور

دکتر ابراهیم خالقی در این زمینه بیان می‌کند که شاخص اهدای عضو در خراسان رضوی، امسال با عدد ۲۳ (پی‌ام‌پی)، گوی سبقت را از دیگر استان‌ها ربوده و در صدر کشور ایستاده‌ایم. او می‌گوید: پارسال هم استان ما با عدد ۲۲ اولین اهداکننده عضو در کشور بود.

وی می‌افزاید: شاخص اهدای عضو یا پی‌ام‌پی، یکی از شاخص‌های بهداشتی در هر کشور محسوب می‌شود که میزان اهدای عضو به ازای هر یک‌میلیون نفر است. این عدد در کشور در سال گذشته ۱۲ پی‌ام‌پی بوده است. یعنی به ازای هر یک‌میلیون جمعیت، دوازده اهداکننده عضو داشته‌ایم. وی می‌گوید: خبر خوش اینجاست که شهرستان نیشابور با عدد شاخص ۵۲، در رتبه اول کشوری ایستاده است. البته رتبه دوم کشور هم مربوط به استان خراسان رضوی و شهرستان گناباد با عدد ۴۶ است.

خالقی خاطرنشان می‌کند: بالابودن عدد شاخص اهدای عضو در هر جامعه، نشانه دو چیز است. اینکه مجموعه بهداشت و درمان توانسته‌اند با کار تیمی بزرگ، افرادی را که دچار مرگ مغزی شده‌اند به اهدای عضو برسانند. همچنین از نهادینه‌شدن اهدای عضو در بین افراد آن جامعه خبر می‌دهد.

رضایت ۶۰ تا ۷۰ درصد خانواده‌های مرگ مغزی

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به عدد شاخص اهدای عضو در استان، تصریح می‌کند: این شاخص براساس میزان تعداد اهدای عضو سنجیده می‌شود و نه تعداد پیوند‌های اعضا. در این میان با وجود شاخص‌های بالای دو شهرستان نیشابور و گناباد، شاخص اهدای عضو در بعضی شهرستان‌های ما پایین و حتی صفر است که این موضوع، میانگین استان را پایین آورده است.

دکتر خالقی می‌افزاید: شاخص اهدای عضو در سبزوار عدد ۱۱.۷ است. درحالی که این عدد در نیشابور به عدد ۵۲ رسیده است. هر دو شهرستان هم در مجاورت همدیگر هستند، اما چه می‌شود که در نیشابور این عدد بالاست و در شهر همسایه‌اش پایین.

او در این باره بیان می‌کند: نیشابور در شش ماهه اول امسال، چهارده مورد مرگ مغزی داشته که با این تعداد اهدای عضو به این عدد شاخص مناسب رسیده است، درواقع تمام خانواده این افراد به اهدای عضو رضایت داده‌اند. گویا برای مردم نیشابور فرهنگ اهدای عضو نهادینه شده است. اتفاقی که باید برای مردم بقیه شهر‌های استان و کشور هم رخ بدهد.

خالقی تصریح می‌کند: خوشبختانه ما در بحث رضایت‌گرفتن از خانواده‌ها مشکلی نداریم و بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد خانواده‌های مرگ مغزی رضایت می‌دهند. اما مسئله اینجاست که گاهی دانشگاه‌های علوم پزشکی بعضی شهرستان‌ها برای معرفی موارد مرگ مغزی مسئله دارند یا در نگهداری این بیماران برای اهدای عضو با مشکل روبه‌رو هستند.

برگزاری کارگاه‌های آموزشی

چندین سال است که دانشگاه علوم پزشکی مشهد، کارگا‌ه‌های آموزشی مربوط به اهدای عضو را برای کادر پزشکی شهرستان‌های مختلف استان برگزار می‌کند، موضوعی که به‌طور مستقیم در افزایش آمار اهدای عضو تأثیر گذاشته است. خالقی با بیان این موضوع می‌گوید: نزدیک به هفت سال است که این دوره‌های یک‌روزه برای پرستاران آی‌سی‌یو، سی‌سی‌یو و کادر اورژانس در شهرستان‌ها برگزار می‌شود.

ما در این دوره‌ها به بیان تشخیص مرگ مغزی، نحوه انتخاب فردی که دچار مرگ مغزی شده و برای اهدای عضو مناسب است، می‌پردازیم. همچنین درباره نحوه نگهداری افراد مرگ مغزی و حتی برخورد با خانواده این افراد برای گرفتن رضایت و آشنایی با فرایند اداری اهدای عضو، توضیح می‌دهیم.

به گفته این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، امسال این کارگاه‌ها در دو شهرستان نیشابور و گناباد برگزار شده است که نتیجه‌اش افزایش آمار اهدای عضو در این دو شهرستان و رسیدن به رتبه اول و دوم کشور بوده است.

مسئول واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح می‌کند که آموزش در زمینه آگاه‌سازی مرگ مغزی باید مداوم و همیشگی باشد. او می‌گوید: همان‌طور که شما به عنوان رسانه باید اخبار اهدای عضو را دائم به گوش مردم برسانید، وظیفه ما هم اطلاع‌رسانی و آموزش‌های پیاپی است.

وی تصریح می‌کند: اگر کشوری مانند اسپانیا در اهدای عضو با عدد شاخص ۴۰ سرآمد جهان است، به این باور مردمش برمی‌گردد که چنانچه خانواده‌ای عزیزش دچار مرگ مغزی شده و در دوسه‌ماه گذشته مطلبی درباره اهدای عضو به گوشش خورده باشد، به این موضوع رضایت می‌دهد.

سبقت سکته‌های مغزی از تصادف

اما از سال ۱۳۸۰ تاکنون، هزار و ۳۸۵ مورد مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی استان خراسان رضوی به‌وقوع پیوسته که به ۵ هزار و ۸۹۷ پیوند عضو منجر شده است. در این ۲۲ سال، اما پیوند کلیه با هزار و ۷۴۸ مورد، فراوانی بیشتری نسبت به دیگر پیوند‌ها داشته است. پس از آن هم پیوند قرنیه با هزار و ۵۷۴ مورد در رتبه دوم ایستاده است.

به گفته مسئول واحد فراهم‌آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دلیل مرگ‌های مغزی منجر به پیوند عضو در طی این سال‌ها با تغییراتی روبه‌رو بوده است. اگر پیش از این تصادف، عامل اصلی مرگ‌ومیر‌های منجر به مرگ مغزی بود، اما پس از دوران کرونا، سکته‌های مغزی گوی سبقت را از تصادف گرفته و به شایع‌ترین دلیل مرگ‌های مغزی در استان خراسان رضوی تبدیل شده است.

خراسانی‌ها در صدر جان‌بخشی

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۹
0
0
دمش گرم مردم بافرهنگ نیشابور
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->