تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ آغاز مرمت ۱۷ بنای تاریخی در خراسان رضوی پاییز امسال گرم‌ترین و خشک‌ترین فصل ۵۷ سال اخیر ایران و خاورمیانه ریسک‌پذیری آگاهانه در زندگی هشدار سازمان هواشناسی برای خشکسالی شدید در سال جاری | وضعیت سدهای مهم مشهد وخیم است اعلام برنامه‌های آموزش و پرورش به مناسبت روز دانش‌آموز در مشهد و استان + جزئیات زمان‌بندی و محل برگزاری جشن‌ها بیش از ۸۵ درصد نوجوانان ایرانی حداقل در یک شبکه اجتماعی عضویت دارند پیشگیری و غربالگری هپاتیت‌ها، کلید حفظ سلامت کبد و خانواده افراد فاقد بیمه درمانی روی تخت بیمارستان بیمه می‌شوند تشخیص دیرهنگام اختلال تنگی نخاع، عوارض جدی در بر دارد صدور هشدار سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید آلودگی در برخی نقاط خراسان رضوی (یکشنبه، ۱۱ آبان ۱۴۰۴) چرا چاقی در میان دانش آموزان بیشتر شده است؟ مصرف این قارچ‌ها جانتان را تهدید می‌کند! اعتراض یک نماینده مجلس به نابرابری‌های آموزشی و محرومیت برخی از دانش‌آموزان از امکانات ضروری هزینه ۵ میلیارد ریالی خراسان رضوی برای طرح‌های مرتبط با پدافند غیرعامل پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۱ آبان ۱۴۰۴) | احتمال بارش برف در نواحی کوهستانی استان نصب بیش از ۳۰۰ کنتور آب هوشمند برای مشترکان پرمصرف خراسان رضوی طی یک سال گذشته یک جان‌باخته و ۵ مصدوم، حاصل بی‌احتیاطی‌های جاده‌ای خراسان رضوی در روز گذشته (۱۰ آبان ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری نیمه‌متمرکز ۱۴۰۵، امروز (۱۱ آبان ۱۴۰۴) مدیریت آلرژی‌های پاییزی دانش‌آموزان با روش‌های طب سنتی رئیسی: تعداد تولد‌ها به زیر یک میلیون رسیده است هشدار جدی درباره آب‌نبات‌های دودزا مهلت ثبت سفارش کتب درسی تک‌جلدی آغاز شد (۱۱ آبان ۱۴۰۴) + آدرس سایت آخرین وضعیت توزیع شیر در مدارس | اولویت با مناطق محروم است مشاوران املاک مشهد مانع اجرای قانون ثبت رسمی معاملات با اثرات پنهان قند بر بدن آشنا شوید سرماخوردگی در کودکان می‌تواند منجر به ایست قلبی شود ۹۵ درصد بیماران پروانه‌ای حاصل ازدواج فامیلی هستند انتقاد بازنشستگان فولاد از خدمات ناچیز بیمه تکمیلی | داروخانه‌ها و مراکز درمانی پاسخگوی بازنشستگان نیستند
سرخط خبرها

تاکید وزیر بهداشت بر فرهنگ‌سازی مصرف گیاهان دارویی

  • کد خبر: ۱۹۲۸۱۶
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۴
تاکید وزیر بهداشت بر فرهنگ‌سازی مصرف گیاهان دارویی
وزیر بهداشت گفت: باید در خصوص مصرف صحیح گیاهان دارویی و دارو‌های گیاهی در کشور فرهنگ‌سازی کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، بهرام عین اللهی در حاشیه دومین «ایده بازار ملی فناوری سلامت» در مرکز همایش‌های بین المللی رازی تهران با اشاره به ظرفیت‌های بالای کشور در حوزه گیاهان دارویی، گفت: متأسفانه تاکنون استفاده چندانی از این ظرفیت عظیم نشده است درحالی‌که هر کدام از این گیاهان دارویی می‌توانند بسیاری از مشکلات را حل کنند و منشأ ساخت دارو باشند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گیاهان دارویی را منشأ تولید بسیاری از محصولات با کیفیت حوزه سلامت دانست و گفت: از توانمندی‌های کشور ما، گیاهان دارویی متعدد و متنوع و کاربرد و اثربخشی آن‌ها در درمان بسیاری از بیماری‌هاست.

وی از حمایت ویژه وزارت بهداشت از حوزه طب ایرانی، گیاهان دارویی و کاربرد آن‌ها در درمان بیماری‌ها خبر داد و گفت: ۱۳۴ شرکت دانش‌بنیان حوزه سلامت در کشور در حوزه کاربرد گیاهان دارویی فعالیت دارند و علاوه بر آن، ۳۳ مرکز رشد و پارک علم و فناوری در این زمینه به صورت علمی و اصولی، فعال هستند.

عین‌اللهی با بیان اینکه شرط ورود گیاهان دارویی و دارو‌های گیاهی به بازار، تاییدیه سازمان غذا و دارو است، گفت: آشنایی جامعه پزشکی با کاربرد محصولات تایید شده در حوزه طب سنتی بیش از گذشته افزایش یافته است.

وی به فعالیت ۸ سلامتکده طب سنتی در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: تعداد این سلامتکده‌ها به تدریج افزایش می‌یابد. در هر یک از این سلامتکده‌ها پزشک متخصص طب ایرانی حضور دارد و داروخانه‌ای با محصولات طب ایرانی دایر است. همچنین میزان مصرف دارو‌های گیاهی در این سلامتکده‌ها بر اساس یافته‌ها وشواهد علمی مشخص شده و بر تعادل در مصرف این محصولات نظارت می‌شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در کشور ما نور آفتاب به میزان کافی وجود دارد و تابش نور مستقیم آفتاب و همچنین برخی عوامل شغلی، عوارض پوستی را برای برخی افراد ایجاد می‌کند که خوشبختانه در این دوره از فن بازار سلامت، محصولات مؤثری در زمینه سلامت پوست از جمله پماد‌هایی با منشأ گیاهان دارویی تولید و عرضه شده است.

عین‌اللهی با تاکید بر اهمیت حفظ و ارتقای سلامت جامعه، اظهار کرد: در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید دارو از گیاهان دارویی به طور اصولی و علمی دنبال می‌شود؛ به این معنا که محصولات و فرآورده‌هایی از این دست پس از تاییدیه‌های مربوطه از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و همچنین سازمان غذا و دارو وارد بازار می‌شوند.

وی با بیان اینکه برای اولین بار از گیاهان دریایی در تولید دارو و مکمل، استفاده و برخی از محصولات آن در این رویداد رونمایی شده است، گفت: برخی از انواع گیاهان دریایی، خواص دارویی دارند که شرکت‌های دانش‌بنیان، فعالیت خود را در زمینه تولید و فرآوری آن‌ها آغاز کرده‌اند.

به گفته وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سرمایه‌گذاران می‌توانند در زمینه محصولات سنتی و گیاهی شرکت‌های دانش‌بنیان سرمایه‌گذاری کنند و وزارت بهداشت نیز از تجاری‌سازی هر داروی گیاهی که به تایید سازمان غذا و دارو رسیده باشد و نیز عرضه آن‌ها در داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها حمایت می‌کند.

عین‌اللهی افزود: برای التیام زخم‌های دیابتی و درمان بیماران دیابتی، دارو‌های گیاهی متعددی تولید شده و باتوجه به شیوع بالای دیابت در کشور، این دارو‌ها پس از تایید سازمان غذا و دارو، مورد حمایت وزارت بهداشت واقع می‌شوند.

وی با انتقاد از استفاده‌های نابجا و یا افراط در مصرف دارو‌های شیمیایی، یادآور شد: در درمان بیماری‌های رایج مانند سرماخوردگی، اولین دارویی که بیشتر بیماران مصرف می‌کنند، استامینوفن است و همچنین انواع آنتی‌بیوتیک‌ها در بیماری‌های عفونی و ویروسی مورد استفاده قرار می‌گیرد که می‌تواند باعث مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک شود و حال آن که بسیاری از گیاهان دارویی و دارو‌های گیاهی می‌توانند چنین بیمارانی را بهبود بخشند و موجبات رونق صنایع داخلی و عدم تحمیل عوارض آنتی‌بیوتیک‌ها را فراهم کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به مطلوبیت ترویج استفاده از گیاهان دارویی و دارو‌های گیاهی، گفت: رتبه ایران در حوزه طب سنتی در دنیا مناسب است؛ اما برخلاف تصور رایج، برخی کشور‌ها مانند آمریکا، چین و هند از حیث زمینه مصرف گیاهان دارویی و دارو‌های گیاهی رتبه‌ای بالاتر از ایران دارند.

عین‌اللهی تصریح کرد: باید در خصوص مصرف صحیح گیاهان دارویی و دارو‌های گیاهی در کشور فرهنگ‌سازی کنیم تا هر دو گروه دارو‌های شیمیایی و گیاهی به میزان لازم و به طور متعادل و اصولی مصرف شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، دومین ایده بازار ملی فناوری سلامت و نمایشگاه محصولات فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های مستقر در مراکز رشد و نوآوری و پارک‌های فناوری سلامت ۱۴ آبان با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد و تا به امروز، ۱۵ آبان نیز ادامه دارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->