به گزارش شهرآرانیوز چند مرتبه نامه نگاری به عالیترین مقام بهداشتی کشور داشته اند تا چتر بیمه برای بیماران دیابتی به نوعی لحاظ شود، اما گویا تاکنون گوش شنوایی در کار نبوده است. گلایه اصلی بیماران دیابتی و نقد آنها مربوط به تحت پوشش بیمه نبودن سر سوزن و نوار تست قند خون است. نوار تستی که یک بیمار دیابتی شاید روزانه دست کم سه بار برای ارزیابی قند خون خود به آن نیاز داشته باشد.
مادر یکی از بیماران دیابتی در پیامکی به ستون حرف مردم این گونه مشکلات بیماران دیابتی نوع یک را مطرح کرده است: فرزند من دیابت نوع یک دارد. برای کنترل قند خون وی باید مدام از نوار تست قند خون استفاده کنیم. جدا از آن دستگاهی نیز برای استفاده از این نوار قندها وجود دارد که باید خریداری شود. نمیدانم چرا هیچ کدام از این موارد مشمول بیمه پایه و حتی بیمه مکمل نمیشود؟
قیمت دستگاه نوار تست قند خون از ۵۰۰هزار تومان به بالاست. البته بستگی دارد که کدام برند را خریداری کنیم. هر سر سوزن نیز ۳ هزار تومان قیمت دارد. البته بماند که در برهههای زمانی که سرسوزن و نوار تست قند خون مثل خیلی از مشتقات دارویی کمیاب میشود قیمت این اقلام چندین برابر میشود.
این شهروند در ادامه طرح گلایه خود این نکته را هم تأکید کرده است که نوارهای تست قند خون هم از ۷۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان متفاوت است.
او بیان کرده است که با این شرایط اقتصادی، چرا این موارد و اقلام مورد نیاز یک بیمار خاص، تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد؟!
شهروند دیگری نیز که مبتلا به دیابت نوع یک است مشکلش را این طور مطرح کرده است: بیماران دیابتی نوع یک باید قند خونشان را مدام بررسی کند که دچار عوارض ناشی از افزایش قند خون نشوند، اما در حال حاضر باید این نوارهای تست را آزاد خریداری کنیم. لطفا از بیمه تأمین اجتماعی پیگیری کنید تا نوار تست قند خون و سر سوزن آن هم تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.
شش ماه قبل بود که شهرآرا در صفحه صدای مردم در گزارشی با عنوان «تلخیهای نوار قند» به موضوع مشکلات بیماران دیابتی پرداخت. در آن گزارش مسئولان این گونه قول دادند که موضوع قرارگرفتن نوار تست قند خون در فهرست بیمه در سطح کشوری در حال بررسی است. حال با گذشت شش ماه از انتشار آن وعده، مدیرعامل انجمن دیابت استان میگوید هنوز نتیجهای برای بیماران حاصل نشدهاست و این جلسات همچنان ادامه دارد.
وحید آذری فر در توضیحاتی تکمیلی بیان میکند: دفتر مرکزی انجمن دیابتیهای کشور با مسئولان بیمه همچنان در حال برگزاری جلسات هستند. برای رسیدن به نتیجه باید این موارد در شورای عالی بیمه مطرح و تصمیم گیری شود تا پس از آن به تمام بیمههای موجود در کشور ابلاغ شود. وی بیان میکند: ما به عنوان نماینده سه استان خراسان پیگیر هستیم. سایر استانها مانند استان خوزستان، البرز و استانهای شمالی هم با جدیت در حال پیگیری هستند.
آذری فر در مورد اینکه آیا شورای عالی بیمه قولی مبنی بر برگزاری جلسه داده است یا نه؟ میگوید: موضوع قرار گرفتن نوار تست قند خون در فهرست بیمهها با موضوع سود و زیان بیمهها ارتباط مستقیم دارد؛ بنابراین باید جلسات کارشناسی با حضور انجمن دیابت و بیمهها برگزار شود.
مدیرعامل انجمن دیابت استان بیان میکند: در جلسات برگزار شده، مدیران عالی انجمن دیابت کشور سعی دارند اهمیت ضرورت قرارگیری این موارد در فهرست بیمه را مطرح کنند. آنچه که مسلم است اگر نوار تست قند خون در فهرست بیمه قرار بگیرد در نهایت فرد میتواند با دقت بیشتر و بهتری قند خود را به صورت مداوم بررسی کند.
آذری فر به این نکته نیز تأکید دارد که بررسی مداوم قند خون بیمار سبب میشود از عوارض ناشی از بالا بودن خون قند و بیماریهای ناشی از آن جلوگیری شود. او یادآور میشود: در حال حاضر بیمهها برای درمان سایر بیماریهای ناشی از قندخون بالا یارانههای بسیار ارائه میدهند. این در حالی است که اگر نوار قند مشمول بیمه شود جلو عوارض قند خون بالا، گرفته میشود.