آغاز سفر ۳ روزه پزشکیان به تاجیکستان و روسیه (۲۶ دی ۱۴۰۳) فرمانده کل سپاه: هرگز میدان را ترک نخواهیم کرد همراهان پزشکیان در سفر به تاجیکستان و روسیه چه کسانی هستند؟ هلاکت مسئول شاخه ایرانی پ.ک.ک عبدالکریم حسین‌زاده: حل مشکلات حاشیه‌نشینی، کلید کاهش فقر در پایتخت دستور پزشکیان برای صیانت از حریم خصوصی اطلاعاتی شهروندان یون سوک یئول، رئیس‌جمهور معزول کره جنوبی، بازداشت شد + فیلم ترامپ چه‌زمانی رسماً رئیس‌جمهور آمریکا می‌شود و قدرت را در دست می‌گیرد؟ در دیدار استاندار خراسان رضوی با وزیر امور خارجه کشورمان چه گذشت؟ اسلامی: ۲ رزمایش دیگر در تأسیسات هسته‌ای برگزار می‌شود وزیر امور خارجه: فقط مذاکره هسته‌ای محور گفت‌و‌گو با اروپایی‌ها است + فیلم نایب‌رئیس کمیسیون حقوقی: استیضاح وزرا در شرایط فعلی تصمیمی عجولانه است بررسی آلودگی هوای مشهد با حضور معاونین رئیس جمهور | پژمان‌فر: مشهد در تخصیص اعتبارات، مظلوم واقع شده است معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به استیضاح وزرا واکنش نشان داد سرلشکر باقری: استقلال، حاکمیت و اهداف عالی خود را دنبال می‌کنیم | الحاق ناو «زاگرس» به نیروی دریایی ارتش، اقدامی ارزشمند است خرید خدمت سربازی منتفی شد معاون رئیس‌جمهور: پزشکیان هفته آینده به خوزستان می‌رود الحاق نخستین ناو اطلاعاتی-سیگنالی «زاگرس» به ارتش جمهوری اسلامی ایران + فیلم جزئیات ناو «زاگرس» از زبان فرمانده نیروی دریایی ارتش هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری از طریق آگهی‌های کاریابی در فضای مجازی کدام نمایندگان مجلس، نامه استیضاح همتی وزیر اقتصاد را امضا کردند؟ امضای تفاهم‌نامه حج ۱۴۰۴ با عربستان مشاور رئیس‌جمهور دولت‌های نهم و دهم درگذشت + بیوگرافی پاسخ پزشکیان به رسانه آمریکایی: ایران هیچ نقشه‌ای برای ترور ترامپ نداشته است + ویدئو آیا حماس و رژیم صهیونیستی بر سر پیش‌نویس توافق آتش‌بس در غزه موافقت کردند؟ عراقچی در گفتگوی ویژه خبری: سند همکاری ایران و روسیه ربطی به تحولات اخیر ندارد رژیم صهیونیستی: آمادگی آتش‌بس بلندمدت را داریم
سرخط خبرها

چرایی کمک به مقاومت «۴»

  • کد خبر: ۱۹۵۹۹۸
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۷
چرایی کمک به مقاومت «۴»
در نوشتار قبلی از مجموعه یادداشت‌های «چرایی کمک به مقاومت»، گفته شد که با حمله به عراق و بعد از یک دهه جنگ و تجاوز آمریکا، نفت عراق تحت تسلط شرکت‌های خارجی قرار گرفت.

در نوشتار قبلی از مجموعه یادداشت‌های «چرایی کمک به مقاومت»، گفته شد که با حمله به عراق و بعد از یک دهه جنگ و تجاوز آمریکا، نفت عراق تحت تسلط شرکت‌های خارجی قرار گرفت. می‌توان گفت سیاست‌های حاکم بر عراق و ایران در حوزه نفت و انرژی، عامل مزاحمی برای منافع آمریکا بود؛ البته به اذعان و اعتراف شخصیت‌های ارشد نظامی و سیاسی ایالات متحده در سال‌های پس از تهاجم به عراق، «نفت» تنها هدف جنگ عراق نبود؛ اما یقینا اصلی‌ترین هدف بود و مسئولان آمریکایی، خود به این موضوع اذعان کرده اند. در سال‌های پایانی دهه ۱۹۴۰ میلادی و در بحبوحه جنگ سرد، خطر کنترل عرضه نفت خاورمیانه توسط اتحاد جماهیر شوروی به نگرانی جدید کاخ سفید تبدیل شده بود؛ بنابراین دولت آمریکا به سرعت طرح مفصلی را تدوین کرد.

این طرح که با هماهنگی دولت بریتانیا و شرکت‌های نفتی آمریکایی و انگلیسی بدون اطلاع دولت‌های منطقه تدوین شده بود، خواستار انتقال مواد منفجره به خاورمیانه و ذخیره سازی آن‌ها در این منطقه بود. براساس این طرح، قرار بود در صورت تهاجم شوروی و به عنوان آخرین راه چاره، تأسیسات نفتی و پالایشگاه‌های مهم منطقه منفجر و میادین نفتی مسدود شوند تا اتحاد جماهیر شوروی نتواند از این منابع نفتی استفاده کند.

دولت آمریکا با ترس از اینکه شوروی ممکن است از نفت منطقه بهره برداری کند، به فکر استقرار سلاح‌های «رادیولوژیک» در تمام چاه‌های نفت خاورمیانه افتاد؛ اما آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا به جهت حفظ منابع برای استفاده آمریکا و انگلیس پس از خروج شوروی با آن مخالفت کرد. اگر به اعداد و ارقام هزینه‌های جنگ‌های دهه‌های اخیر توجه کنیم، بُعد جدیدی از حضور نظامی آمریکا و غرب در منطقه خاورمیانه روشن می‌شود. در جنگ افغانستان، دولت آمریکا ۲.۳۱ تریلیون دلار هزینه کرده که در واقع مالیات دریافتی از مردم ایالات متحده است. از این مقدار ۲.۰۲ تریلیون دلار از محل قرارداد‌هایی بوده که با پنج شرکت بزرگ تسلیحاتی بسته شده است. در واقع این کمپانی‌های تسلیحاتی آمریکایی، حدود ۸۷درصد از هزینه‌های جنگ افغانستان را به جیب زده اند.

در نگاه کلی نیز حدود ۶۰ درصد از کل فروش تسلیحات در جهان که توسط صد شرکت برتر بین المللی انجام می‌شود، به شرکت‌های آمریکایی اختصاص دارد. در واقع دولت آمریکا چنین هزینه سنگینی را که از جیب مالیات دهندگان آمریکایی و با عناوینی همچون کمک به بازسازی منطقه برمی دارد، به جیب شرکت‌های تسلیحاتی ریخته است. این داستان زمانی جذاب‌تر می‌شود که با نسبت این شرکت‌های تسلیحاتی با هیئت حاکمه آمریکا آشنا شویم.

در بررسی فهرست سهام داران این شرکت‌ها می‌بینیم که هم تعداد درخورتوجهی از شخصیت‌های سیاسی حاکم در آمریکا سهام دار این شرکت‌ها هستند و هم اینکه این شرکت‌ها افراد مهمی به ساختار سیاسی آمریکا وارد کرده اند که توان تصمیم سازی دارند. ازآنجا که زیست و بقای این شرکت‌های اسلحه سازی در جنگ افروزی است، آمریکایی‌ها با جنگ افروزی به صورت مستقیم یا به شیوه نیابتی یا با ایجاد اختلاف‌ها و درگیری‌های مسلحانه قومی، به ویژه در کشور‌های خاورمیانه، بازار فروش سلاح خود را پررونق نگه می‌دارند.

لازم به ذکر است که همه این اقدامات و تحرکات در خاورمیانه به دلیل اهمیت استراتژیک این منطقه بوده و باعث شده است منطقه غرب آسیا در طول دهه‌ها و سده‌های گذشته میدان رقابت قدرت‌های سلطه گر برای غارت منابع و ثروت‌های آن باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->