سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

حامد کرزی: گفت‌وگوهای بین‌الافغانی باید هرچه زودتر آغاز شود

  • کد خبر: ۱۹۷۲۲۵
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۸
حامد کرزی: گفت‌وگوهای بین‌الافغانی باید هرچه زودتر آغاز شود
حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین افغانستان در گفتگو با یک رسانه‌ ژاپنی گفته است که جامعه‌ جهانی نباید به‌دنبال کنار زدن طالبان از قدرت از طریق زور باشد، بلکه از گفت‌وگوی «همه‌جانبه و بین‌الافغانی» برای تغییر سیاست‌های این گروه حمایت کند.

به گزارش شهرآرانیوز، حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین افغانستان به رسانه «کیودو نیوز» ژاپن که امروز سه‌شنبه ۷ آذر منتشر شد گفته است که درگیری اوضاع را بدتر از امروز خواهد کرد.

کرزی افزوده است: ما خواهان فروپاشی رژیم یا انشعاب آن نیستیم. ما به اندازه‌ کافی (تجربه‌) آن را در افغانستان داشته‌ایم. ما خواهان بهبود در سیاست هستیم. ما می‌خواهیم که همه‌ افغان‌ها برای ساختن آینده گرد هم آیند.

رییس‌جمهور پیشین افغانستان گفته است که گفتگو‌های بین‌الافغانی باید با حضور همه‌ گروه‌های قومی هرچه زودتر آغاز شود.

کرزی در بخشی از گفت‌وگوی خود بیان کرده است که نسبت به احتمال موافقت طالبان برای تقسیم قدرت با سایر جناح‌ها بدبین نیست، زیرا او معتقد است که افغانستان «به اندازه‌ی کافی بزرگ» است که بتواند همه‌ی گروه‌های خود را جای دهد.

او گفته است: ما باید ترتیبی بدهیم که به موجب آن هر دو طرف، طالبان و دیگر افغان‌ها درک کنند که کشور به اندازه‌ کافی برای همه بزرگ است. منظورم از نظر سیاسی و اقتصادی است.

اجازه‌ آموزش به دختران می‌تواند گامی برای مشروعیت باشد

کرزی در این گفتگو تأکید کرده است که طالبان باید فورا به دختران اجازه‌ آموزش دهند و این می‌تواند گامی برای تبدیل شدن طالبان به دولت «مشروع» و «به رسمیت شناخته‌شدن» باشد. طالبان تحصیل دختران بالاتر از صنف ششم و کار زنان را منع کرده‌اند. به‌رغم تأکید کشور‌ها و سازمان‌های جهانی، طالبان تاکنون از تصمیم‌شان عقب‌نشینی نکرده‌اند.

با این حال کرزی گفته است که اکثریت طالبان با آموزش دختران موافق هستند.

مذاکرات دوحه برای صلح نبود

کرزی با نگاهی به روند ۲۰ ساله‌ی بازسازی و دموکراسی‌سازی به رهبری ایالات متحده و متحدانش در افغانستان گفته است که از ۲۰۰۱ تا بازگشت طالبان در سال ۲۰۲۱، دست‌آورد‌ها و اشتباهات زیادی از سوی جامعه‌ی جهانی و افغان‌ها انجام شده است.

او درباره‌ شکست دموکراسی در افغانستان گفته است که مردم عادی این کشور دموکراسی را پذیرفتند، اما این یک سوءمدیریت از سوی دولت وقت و جامعه‌ی جهانی بود که به‌گفته‌ او، منجر به فروپاشی دموکراسی شد.

رییس‌جمهور پیشین همچنین توافق دوحه بین ایالات متحده و طالبان را بزرگ‌ترین دلیل فروپاشی دولت قبلی عنوان کرده است.

کرزی در پاسخ به این پرسش که آیا فکر می‌کند که ایالات متحده به طالبان چراغ سبز نشان داده است تا کشور را با زور تصرف کنند -کاری که این گروه در آگست ۲۰۲۱ انجام دادند- پاسخ داد: «این اتفاق افتاد.»

وی از پرداختن به جزئیات خودداری کرده اما گفته است: تصور این است که روند دوحه برای صلح نبوده است. مردم افغانستان اکنون به این باور دارند.

منبع: اطلاعات روز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->