۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

امسال ۵ هزار دانش آموز اتباع از تحصیل بازماندند (۱۳ آذر ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۹۸۳۷۷
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
امسال ۵ هزار دانش آموز اتباع از تحصیل بازماندند (۱۳ آذر ۱۴۰۲)
طبق دستورالعمل سال جاری به جز ۳ هزار دانش آموز اتباع و لازم التعلیمی که مدرک هویتی معتبر ندارند و حضورشان در کشور غیر قانونی است، حداقل ۲ هزار دانش آموز اتباع دیگر هم به دلایل مختلف از مدارس اخراج می‌شوند.

به گزارش شهرآرانیوز، در حالی که فرآیند ثبت نام دانش آموزان اتباع هر ساله با تخصیص کد اتباع از طرف آموزش و پرورش صورت میگرفت، اما امسال با تفاوت‌هایی همراه بود. ماجرا از این قرار است که دانش آموزان اتباع جهت ثبت نام در مدارس باید با گرفتن کد یکتا از دفاتر کفالت و ثبت نام در سامانه سهما کد رهگیری را دریافت کنند که با آن کد بتوانند در مدارس ثبت نام نمایند.

طبق دستورالعمل سال جاری به جز ۳ هزار دانش آموز اتباع و لازم التعلیمی که مدرک هویتی معتبر ندارند و حضورشان در کشور غیر قانونی است، حداقل ۲ هزار دانش آموز اتباع دیگر هم به دلایل دستورالعمل جدید از مدارس اخراج می‌شوند.

بنا به گفته مسئول امور تحصیلی مهاجران خراسان رضوی، ۳ هزار دانش آموز لازم التعلیم اتباع، به دلیل نداشتن مدرک هویتی معتبر و بعضا کمبود فضای فیزیکی در مدارس نتوانستند امسال در مدارس ثبت نام کنند. ولی مشکل به اینجا ختم نمی‌شود، حتی تعدادی از دانش آموزان اتباع که به صورت قانونی در کشور هستند بنا به دلایل مختلف از کلاس درس اخراج می‌شوند.

در همین رابطه علیرضا یاری مقدم در گفتگو با شهرآرانیوز، گفت: ۲ هزار دانش آموز علیرغم داشتن کد یکتا که قانونا می‌توانند در مدارس تحصیل کنند، چون نتوانستند در سامانه سهما ثبت نام کنند با گذشت دو ماه از سال تحصیلی باید از کلاس درس خارج شوند.

وی با بیان اینکه تا الان سامانه‌های سازمان ملی مهاجرت بروز رسانی نشده است، تصریح کرد: علاوه بر این بسیاری از دانش آموزان علیرغم داشتن کد یکتا و نیز ثبت نام در سامانه سهما به دلیل بروز نبودن سامانه‌های مربوطه باید از کلاس درس اخراج شوند، چون سامانه آموزش و پرورش آن‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد.

یاری مقدم با بیان اینکه کد یکتا فقط برای اتباع کشورافغانستان توسط دفاتر کفالت صادر می‌شود، اظهار داشت: حدود هزار نفر از دانش آموزان از کشور‌های دیگر مانند ترکیه، پاکستان، چین، هند، استرالیا و ... که مقیم در استان خراسان رضوی هستند به دلیل اینکه کد یکتا برایشان صادر نمی‌شود امکان تحصیل در مدارس را ندارند.

مسئول امور تحصیلی مهاجران خراسان رضوی همچنین درخصوص دانش آموزانی که از آن‌ها با عنوان مشکوک التابعین یاد میکنند، نیز افزود: تا سال گذشته دانش آموزانی که فاقد مدرک هویتی بودند با کد اتباع و نامه از فرمانداری و دادگستری در مدارس ثبت نام می شدند، اما امسال این گروه از دانش آموزان هم نمی‌توانند در مدارس تحصیل کنند.

وی با بیان اینکه محروم شدن ۵ هزار دانش آموز اتباع یاد شده از کلاس‌های درس علاوه بر تبعات منفی فرهنگی باعث آسیب‌های اجتماعی خواهد شد، گفت: در این خصوص بار‌ها با وزارت اموزش و پرورش و اداره کل اتباع مکاتبه و جلساتی داشته، منتظر ارائه طریق هستیم.

یاری مقدم خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۶۰ هزار دانش آموز اتباع در خراسان رضوی ثبت نام کرده اند که ۹۵ درصد این جمعیت در مشهد هستند، بیشترین تراکم دانش آموزان اتباع نیز به ترتیب در نواحی تبادکان، ۱ و ۵ می‌باشند.

وی افزود: در حال حاضر علاوه بر آمار یاد شده حدود ۳ هزار نفراز اتباع در مدارس خود گردان مشغول به تحصیل اند که البته این مدارس مورد تایید آموزش وپرورش نیست و پایان سال برای آن‌ها کارنامه‌ای صادر نمی‌شود.

وی همچنین عدم ثبت نام دانش آموزان ایرانی را به دلیل حضور دانش آموز اتباع در مدارس تکذیب کرد و گفت: این مطلب را که برخی گفته اند به دلیل حضور دانش آموزان اتباع و تکمیل ظرفیت ثبت نام در مدارس، دانش آموزان ایرانی ثبت نام نشده اند صحت ندارد، ثبت نام دانش آموزان ایرانی همه ساله برای آموزش و پرورش اولویت داشته است. (البته که حضور دانش آموزان مهاجر باعث افزایش تعداد دانش آموزان کلاس‌های درس شده و کیفیت آموزش را تحت تاثیر قرار داده است)

مسئول امور تحصیلی مهاجران خراسان رضوی با بیان اینکه آخرین مرحله ثبت نام دانش آموزان اتباع ۳۰ آبان ماه بوده و هم اکنون دیگر ثبت نام انجام نمی‌شود گفت: ثبت نام دانش آموزان اتباع در مدارس دولتی و غیر دولتی، استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی مانند دانش آموزان ایرانی بوده و در این خصوص هیچ تفاوتی باهم نداشته اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->