تحصیل معرفت بعد از عمل! تربیت به سبک رحمانی در گفتگو با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی واعظ‌موسوی پیش بینی برگزاری ۲۰ محفل قرآنی در حج تمتع ۱۴۰۴ زیارت حرم نبوی با نرم‌افزار «نُسُک» | برگزاری سالگرد شهید رئیسی در هتل‌های مکه و مدینه مادر شهید رئیسی: تواضع بارزترین ویژگی ابراهیم بود نماهنگ «از تبار آفتاب» منتشر شد + فیلم در دیدار آیت‌الله جوادی آملی با آیت‌الله سیستانی در نجف چه گذشت؟ چه روز‌هایی در اردیبهشت ۱۴۰۴ قمر در عقرب است؟ خیری که محبت می‌آورد | مانند پیامبران خیرخواه یکدیگر باشیم تولیت آستان قدس رضوی: پیام رهبر معظم انقلاب به همایش یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم باید عملیاتی شود ارائه بیش از ۷ میلیون خدمت به مردم به‌مناسبت گرامیداشت شهدای خدمت راه اندازی «تریبون ابراهیم» به مناسبت بزرگداشت آیت الله شهید رئیسی هشدار کرونایی به جانبازان و ایثارگران آمادگی استان کردستان برای میزبانی از زائران اربعین از ابتدای مردادماه ۱۴۰۴ معرفی ۳۲ مسجد از ۱۴ استان برای ثبت جهانی تولد «کانون فرهنگی آیات» از دل یک خانه | روایت یک بانوی جوان مشهدی از وقف آپارتمان خود برای خدمت به اهل بیت (ع) چله خدمت، پویشی مردمی در امتداد راه رئیس‌جمهور شهید تمامی دستگاه‌ها ملزم به ترویج فرهنگ وقف هستند لزوم تحول در سبک زندگی روحانیت | ساده‌زیستی باید احیا شود مادر شهیدان خوراکیان درگذشت
سرخط خبرها

راه نجات در بیان فاطمه‌زهرا (س)

  • کد خبر: ۲۰۰۱۶۴
  • ۲۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۶
راه نجات در بیان فاطمه‌زهرا (س)
حضرت فاطمه (س) در رهنمود‌های خودشان، بار‌ها جایگاه دینی پدرشان، حضرت محمد (ص) و همسرشان، امام‌علی (ع)، را نشان داده‌اند.

سخنان حضرت فاطمه (س) برای همگان تا روز قیامت، سودمند و راهگشاست؛ چون آن حضرت، اسوه حسنه جامع و جهانی و جاویدان است، بنابراین معارف فاطمی را باید شناخت و آن‌ها را به‌کار بست. حضرت فاطمه (س) در رهنمود‌های خودشان، بار‌ها جایگاه دینی پدرشان، حضرت محمد (ص) و همسرشان، امام‌علی (ع)، را نشان داده‌اند.

فاطمه‌زهرا (س) در معرفی پدران معنوی امت و نقش آنان در رهایی از عذاب الهی و رسیدن به نعمت‌های جاودانه بهشت فرموده‌اند: «اَبوا هذِهِ الأمَّه مُحمَّدٌ و عَلِیٌ یُقیمان اَوَدَهُم وَ یُنقِذانِهِم مِنَ العَذابِ الدّائِمِ اِن اَطاعُوهُما وَ یُبیحانِهِم النَّعیمَ الدّائِم اِن وافَقُوهُما؛ محمد و علی، پدران این امت هستند. اگر مردم از این دو پیشوا اطاعت و فرمانبرداری کنند، [آن دو]کژی‌های آن‌ها را برطرف و آنان را استوار می‌سازند و آنان را از عذاب ابدی، نجات می‌دهند و اگر با آن دو همراهی و موافقت کنند، [آن دو]نعمت جاودانه بهشت را روزی آنان می‌کنند».

در یک تقسیم‌بندی، پدران به دو قسمت تقسیم می‌شوند: پدران نسبی که سبب ولادت فرزندان هستند و حق پدری بر گردن آنان دارند و قسم دیگر، پدران فکری و روحی و معنوی که حق هدایت و تعلیم و تربیت بر انسان‌ها دارند. در این حدیث، حضرت فاطمه (س) پدران معنوی و راهنمایان بزرگ اندیشه و رفتار را به جهانیان معرفی کرده‌اند.

پیامبر خدا، حضرت محمد (ص) و امیرمؤمنان، امام‌علی (ع)، دو پدر معنوی برای سازندگی و اصلاح انسان‌ها هستند. پیامبر و جانشین ایشان، راهبرانی‌اند که همواره بشر را از کژراهه‌ها و بیراهه‌ها و ضلالت و شقاوت و انحراف نجات داده‌اند. این دو پدر معنوی از پدران نسبی انسان‌ها، دلسوزتر و خیرخواه‌تر و بهترند.

پیامبر و جانشین پیامبر، پدران همه بشریت هستند و همه انسان‌ها را هدایت می‌کنند و می‌توانند همه مردم را تا روز قیامت از انحرافات نجات دهند. سه رسالت بزرگ این دو پدر معنوی در سخن فاطمه‌زهرا (س) بیان شده است. برطرف ساختن کژی‌ها و پاک‌سازی بشر از پلیدی‌ها و گناهان و مفاسد و اقدامات زیان‌بار، یک خدمت بی‌پایان این دو رهبر امت اسلامی است.

نجات از عذاب دائم الهی در جهنم، نیز رسم این دو پدر جهانی است. رساندن انسان‌ها به بهشت و نعمت‌های دائمی الهی، نیز کار این دو اسوه جامع و همه‌جانبه است. پیشوایان دینی، نقش‌های سرنوشت‌ساز و بی‌نظیری دارند. فاطمه‌زهرا (س) در این حدیث، شرط بهره‌مندی انسان‌ها از این دو پدر امت اسلامی را «اطاعت» و «موافقت» بیان کرده‌اند. پیامبر و جانشین ایشان، رفتار و گفتار زیبا و زشت را نشان داده و بدی‌ها و خوبی‌ها را آموزش داده‌اند، بنابراین باید آن‌ها را شناخت و اطاعت کرد.

راه نجات از عذاب جهنم و برخورداری از نعمت‌های بهشت، اطاعت از پیامبر خدا (ص) و حضرت امام‌علی (ع) است. معارف اسلامی ظرفیت نجات بشر را دارد. انسان‌ها باید با موافقت با پیامبر و امام و همراهی با آنان، راه سعادت دنیا و آخرت را بپیمایند. عزاداران مصیبت بزرگ فاطمه‌زهرا (س) باید با کلام آن حضرت آشنا شوند و به آن توجه کنند تا به سبک زندگی فاطمی برسند.

سزاوار است سوگواران صدیقه‌طاهره (س) در گفتار و رفتار از آن بزرگوار، پیروی و با قول و زبان، مردم را به‌سوی اهل‌بیت (ع) جذب کنند. به حکم این حدیث حضرت فاطمه (س)، پیامبر و امام، دو پدر امت اسلامی‌اند و وظیفه مسلمانان یعنی فرزندان این دو، اطاعت و موافقت با رفتار و گفتار آنان است؛ چون این پدران دلسوز، آگاه‌ترین انسان‌ها هستند و جامع‌ترین و بهترین برنامه زندگی الهی را برای بشر آورده‌اند.

منبع حدیث: تفسیر امام‌حسن عسکری (ع)، ص ۳۳۰/ البرهان فی تفسیرالقرآن، سید‌هاشم‌بن‌سلیمان بحرانی، ج ۴، ص ۳۰۷/ بحارالانوار، ج ۲۳، ص ۲۵۹ و ج ۳۶، ص ۹/ عوالم‌العلوم و المعارف و الاحوال من الایات و الاخبار و الاقوال مستدرک سیده النساء الی الامام‌الجواد علیهماالسلام، ج ۱۱، ص ۸۶۷.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->