توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴) افت شدید قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۵ تیر ۱۴۰۴) | چانگان ۲ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان شد
سرخط خبرها

افزایش ۳۰ درصدی واردات برنج طی یک دهه اخیر (۳۰ آذر ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۲۰۱۳۵۰
  • ۳۰ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
افزایش ۳۰ درصدی واردات برنج طی یک دهه اخیر (۳۰ آذر ۱۴۰۲)
معاون بازرگانی وزارت جهادکشاورزی گفت: طی۱۰ سال گذشته به طور میانگین واردات برنج خارجی ۳۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد خانی‌نوذری با رد برخی ادعا‌های طرح شده در مورد میزان تولید داخلی و واردات برنج خارجی، افزود: افزایش چشمگیر قیمت برنج داخلی در سال ۱۴۰۱، ضرورت بالا بردن سطح ذخایر متاثر از نگرانی‌ها بابت جنگ اوکراین و روسیه و افزایش مصرف برنج خارجی متأثر از عواملی مانند افزایش قیمت کالای جایگزین آن یعنی ماکارونی با توجه به حذف آرد یارانه‌ای کارخانجات تولیدکننده ماکارونی، را عمده دلیل افزایش ۳۰ درصدی واردات برنج است.

معاون بازرگانی وزارت جهادکشاورزی افزود: تولید ۳ میلیون تن برنج داخلی در سال در حالی مطرح شده که تا کنون در هیچ سالی چنین رکورد تولیدی ثبت نشده است و میزان تولید برنج داخلی در سال ۱۴۰۱ نیز با استناد به آمار معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی کمتر از ۲.۵ میلیون تن برآورد می‌شود؛ این موضوع زمانی غیر واقعی‌تر می‌شود که ادعای واردات ۳_۲ میلیون تن برنج خارجی نیز به آن افزوده می‌شود در حالی که آمار اعلامی گمرک در سال گذشته کمتر از ۱.۹ میلیون تن واردات برنج است.

وی تصریح کرد: از نظر منطق اقتصادی نیز این ادعا‌ها با تردید‌های جدی مواجه می‌شود، به عبارت دیگر چگونه ممکن است با احتساب ادعای ۶_۵ میلیون تن تولید برنج داخلی و واردات برنج خارجی در سال ۱۴۰۱ شاهد رشد بالغ بر ۳۰۰ درصدی قیمت برنج داخلی و افزایش حدود ۳۰ درصدی قیمت برنج خارجی در بازار باشیم.

خانی‌نوذری با اشاره به میانگین واردات برنج در مدت ۱۰ ساله اخیر ضمن رد پرداخت ارز ترجیجی ۴۲۰۰ تومانی برای واردات برنج خارجی گفت: ارز واردات برنج خارجی نیمایی است و متوسط سالانه ورود برنج خارجی به کشور نیز افزون بر یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن است که این میزان در سال ۱۴۰۱ با حدود ۳۰ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۸۷۵ هزار تن رسید، ثبت چنین رقمی مسبوق به سابقه بوده، به طوری که در برخی سال‌هایِ دهه نود و قبل از آن، نه تنها واردات به نزدیک ۲ میلیون تن هم رسید، بلکه در سال‌هایی از ۲ میلیون تن هم گذشت.

معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی از تولید بالغ بر ۲.۵ میلیون تنی برنج در سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: بنا بر اعلام معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در سال جاری، برنج‌کاران کشور بالغ بر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن محصول برداشت خواهند کرد؛ بر این اساس؛ با عنایت به ثبات به وجود آمده در بازار برنج در داخل کشور و نگرانی‌ها بابت خرید محصول تولیدکنندگان داخلی، سیاست گذاری واردات برنج در سال جاری واردات کمتر از میانگین سنوات گذشته است و به گونه‌ای سقف ثبت سفارشات در سامانه بررسی سیستمی درخواست مجوز‌های وزارت جهاد برنامه ریزی شده است که با کاهش بیش از ۴۰۰ هزار تنی از متوسط یک دهه گذشته، وارداتی بالغ بر یک میلیون تن را برای سال جاری هدف گذاری نموده ایم؛ در ۹ ماه نخست سال جاری این سیاست‌ها اجرایی شده و سقف برنامه ریزی شده رعایت شده و این روند ان شاء الله تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.

وی موارد مطرح شده در مورد دادن مجوز خاص به یک برند را تکذیب کرد و گفت: در سال گذشته بیش از ۱۵۰ بازرگان و مجموعه تولیدی اقدام به واردات برنج به کشور نموده اند که سهم واردات هیچکدام آن‌ها بیشتر از ۲۰ درصد نبوده است.

خانی‌نوذری تصریح کرد: واردات برنج، به عنوان بخشی از سیاست وزارت جهادکشاورزی برای مدیریت بازار مصرف و تامین سبد خانوار جامعه است و فقط به میزان کسری بازار و فاصله تولید داخل تا نیاز مصرفی کشور از آن استفاده خواهد شد؛ که البته این میزان در برخی مواقع به دلیل جایگزینی این محصول با سایر مواد غذایی، جهش‌های قیمتی و دیگر متغیرها، از یک دامنه نوسان نسبت به میانگین ده ساله برخوردار است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->