عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) کارکنان سفارت آمریکا در بغداد بازگشتند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) رایزنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با عراقچی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: اتباع مجاز شامل اخراج نخواهند شد المیادین: جولانی دمشق را ترک کرد| ترور سه نفر از اعضای ارشد دولت انتقالی سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند
سرخط خبرها

آیا صادرات نفت ایران به چین قطع شده است؟

  • کد خبر: ۲۰۴۶۷۴
  • ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۱
آیا صادرات نفت ایران به چین قطع شده است؟
خبرگزاری رویترز به‌تازگی مدعی شد که ایران ارسال محموله‌های نفتی به چین را متوقف کرد، زیرا تهران قیمت‌های بالاتری را از مشتری اصلی خود می‌خواهد و عرضه نفت ارزان را برای بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام در جهان کاهش داده است.

به گزارش شهرآرانیوز خبرگزاری رویترز به‌تازگی مدعی شد: ایران ارسال محموله‌های نفتی به چین را متوقف کرد، زیرا تهران قیمت‌های بالاتری را از مشتری اصلی خود می‌خواهد و عرضه نفت ارزان را برای بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام در جهان کاهش داده است. طبق گزارش این رسانه صادرات نفت ایران که حدود ۱۰ درصد از واردات نفت خام چین را تشکیل می‌دهد و در ماه اکتبر به پایین‌ترین حد خود در سال‌های اخیر رسید.

به‌دنبال ادعای رویترز مبنی بر توقف فروش نفت ایران به چین، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین این موضوع را تکذیب کرد، آمار‌ها نیز نشان می‌دهد صادرات نفت ایران به چین همچنان در اوج است.

آن طور که رویترز گزارش کرده بود پنج فرد مرتبط با صنعت نفت گفته‌ا ند که فروشندگان ایرانی به خریداران چینی اطلاع داده‌اند که در حال کاهش تخفیف نفت خام سبک خود هستند و در ماه دسامبر و ژانویه آن را با قیمت پنج یا شش دلار زیر قیمت نفت برنت خواهند فروخت. این در حالی است که به گفته آن‌ها، ایران در ماه نوامبر، نفت سبک خود را ۱۰ دلار زیر قیمت نفت برنت به چین فروخته بود.

مدیر یک شرکت تجاری مستقر در چین هم گفته بود که احتمالا دستور افزایش قیمت‌ها از تهران صادر شده است و معلوم نیست اوضاع چگونه پایان می‌یابد و باید دید آیا پالایشگاه‌های چینی حاضر به پذیرش قیمت‌های جدید خواهند بود یا خیر.

با وجود چنین ادعایی، آمار‌های مؤسسه کپلر نشان می‌دهد صادرات نفت ایران به چین در ماه گذشته میلادی (دسامبر) به ۱.۲میلیون بشکه در روز رسیده و حتی ایران توانسته فروش نفت خود را در ماه نوامبر به ۱.۵میلیون بشکه نفت در روز برساند.

در همین حال، دیروز مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین گفت: روند تخفیف ایران به چین در سال گذشته کاهشی بوده و با توجه به شرایط تحریمی و منافع کشور، این تخفیفات جزو اسرار است.

او افزود: این خبرسازی‌ها تأثیری در فروش نفت ایران ندارد و با توجه به اینکه فروش نفت ایران از سوی آمریکا تحریم است، اما الان هم در شرایط فروش حداکثری نفت هستیم. علیرضا ستوده، یک کارشناس انرژی گفت: با توجه به افزایش ظرفیت پالایشی چین و همچنین افزایش تولید نفت ایران، اخبار مبنی بر توقف صادرات نفت به چین صحت ندارد و ادعایی بیش نیست.

به‌گفته او، رویترز اقدام به خبرسازی کرده تا با این کار هم باعث ایجاد جو روانی در داخل ایران شود و هم با توجه به واکنش‌های مسئولان نسبت به این خبر، اطلاعات خود را نسبت به فروش نفت ایران وسیع‌تر و دقیق‌تر کند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->