به گزارش شهرآرانیوز، علی اصغر حسنی، مدیر بهداشت محیط حرفهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه اماکن اقامتی و تغذیهای محورکار بازرسان در ایام نوروز است تا با دقت، نحوه رعایت موازین بهداشتی به منظور پیشگیری از شیوع این بیماری را بررسی کنند، خاطر نشان کرد: نانواییها و رستورانها از جمله اماکنی هستند که باید موارد بهداشتی را به خوبی اجرا کنند.
وی با بیان اینکه در فرودگاه، راه آهن و سایر مکانهای پرتردد نکات بهداشتی به شهروندان آموزش داده میشود، افزود: بخش خصوصی در دو مرحله مورد ارزیابی قرار میگیرند در مرحله اول در قالب خود اظهاری نسبت به وضعیت بهداشتی خود شرایط را بیان میکند و بعد از آن بازرسان برای راستی آزمایی موضوع به این اماکن مراجعه میکنند تا صحت موارد بیان شده را بسنجند و به شکایات رسیدگی کنند.
مدیر بهداشت محیط حرفهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای هر صنفی دستورالعملهای اجرایی ارسال شده است تا اصناف براساس ضوابط مشخصی به مردم ارائه خدمت کنند، تصریح کرد: در خصوص فعالیت نانواییها، متصدی نانوایی باید نان هر فرد را تحویل دهد و مردم در صورت امکان برای خرید نان از کارتخوان استفاده کنند که نحوه کار با کارتخوانها به مردم اموزش داده میشود و بر روی دستگاه کارتخوان سلفون کشیده میشود تا بتوان گندزدایی به صورت مداوم صورت گیرد.
حسنی با بیان اینکه کارکنان رستورانها باید در ابتدای ورود نکات بهداشتی را به مردم گوشزد کنند و ومسائل ضدعفونی کردن و گند زدایی را در آشپزخانه و در سطوح مختلف رستوران به صورت مداوم انجام دهند، گفت: قنادیها نیز باید رعایت نکات بهداشتی را حین طبخ شیرینی انجام دهند و در آجیل فروشیها توصیه میشود ضمن در دسترس نبودن آجیل و خشکبار برای عموم مردم، آجیلها به صورت بسته بندی شده و بهداشتی به مردم عرضه شود.
وی با اشاره به اینکه در محلهای سوختگیری نیز به مردم توصیه میشود حتی الامکان اجازه دهند که تمام روند توسط متصدی پمپ بنزین انجام شود، افزود: ۲۶ شرکت خصوصی با مجوز اداره بهداشت در مکانهای خصوصی اجازه سم پاشی و گند زدایی دارند که نام و آدرس آنها در سایت معاونت بهداشتی در قسمت اصناف و مشاغل تحت عنوان شرکتهای سمپاشی موجود است که میتوانند برای ضدعفونی کردن ادارات و هتلها اقدام کنند.