نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی، مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد
سرخط خبرها

نخست وزیر عراق خواستار خروج سریع نیروهای آمریکایی شد

  • کد خبر: ۲۰۵۵۱۸
  • ۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۱
نخست وزیر عراق خواستار خروج سریع نیروهای آمریکایی شد
نخست‌وزیر عراق در مصاحبه با یک رسانه انگلیسی بر ضرورت خروج سریع نیروهای آمریکایی از خاک عراق تأکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، «محمد شیاع السودانی»، نخست‌وزیر عراق در مصاحبه‌ای با خبرگزاری رویترز که امروز چهارشنبه منتشر شده گفت بغداد خواستار خروج سریع و منظم نیروهای تحت رهبری آمریکا از خاک آن کشور است.

به نوشته رویترز، نخست‌وزیر عراق حضور نیروهای بین‌المللی ائتلاف آمریکا را در بحبوحه جنگ غزه، «ثبات‌زدا» توصیف کرده است.

درخواست‌ها برای خروج نیروهای آمریکایی از منطقه به ویژه بعد از اقدام ارتش این کشور در ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شماری از همراهان ایشان در نزدیکی فرودگاه بغداد در دی‌ماه سال ۱۳۹۸ شدت گرفته است. 

چندین حمله ائتلاف آمریکا به نیروهای گروه‌های مقاومت عراق در روزهای گذشته باعث شده بحث خروج نیروهای آمریکایی بار دیگر به سوژه‌ای رسمی در محافل سیاسی و نظامی عراق تبدیل شود. حملات آمریکا در حالی انجام شده‌اند که گروه‌های مقاومت بخشی از ساختار رسمی امنیتی عراق به شمار می‌روند. 

حملات آمریکا بعد از آن انجام شد که گروه‌های مقاومت در پاسخ به حمایت‌های واشنگتن از اسرائیل در جنگ غزه چندین بار پایگاه‌های غیرقانونی آمریکا را با پهپاد و راکت هدف حمله قرار دادند. در چنین شرایطی مقام‌های عراق نگرانند که عراق به میدانی برای درگیری‌های منطقه‌ای تبدیل شود. 

السودانی در مصاحبه با رویترز که روز سه‌شنبه در دفتر کارش در بغداد انجام شده گفت: «لازم است این مسئله به رسمیت شناخته شود که توجیه یا هدفی برای هیچ طرفی، اعم از خارجی یا داخلی، وجود ندارد که ثبات در عراق و منطقه را به هم بزند.»

رویترز اظهارات نخست‌وزیر عراق را به منزله نخستین توضیح او درباره دیدگاهش در خصوص آینده نیروهای ائتلاف بعد از اعلانیه‌اش در روز ۵ ژانویه دانسته است.   

السودانی در آن بیانیه که جمعه هفته گذشته (۵ ژانویه/۱۵ دی‌ماه) در پی به شهادت رسیدن یکی از رهبران گروه «نجباء» صادر شد گفته بود که دولتش آماده پایان دادن به مأموریت ائتلاف بین‌المللی آمریکا است. 

نخست‌وزیر عراق در آن بیانیه همچنین تصریح کرده بود که دولت او در حال تشکیل کمیته‌ای برای پایان دادنبه حضور نظامی ائتلاف آمریکایی در عراق است. 

بیانیه السودانی یک روز بعد از آن صادر شد که ائتلاف آمریکایی در یک حمله هوایی به یکی از ساختمان‌های مورد استفاده جنبش النجباء، «مشتاق جواد کاظم الجواری» یکی از رهبران این جنبش را به شهادت رساند. 

این حمله که ارتش عراق یک روز بعدتر آن را «نقض حاکمیت ملی عراق» توصیف کرد فشارها بر السودانی را برای خارج کردن نظامیان آمریکا از آن کشور افزایش داد. 

السودانی در مصاحبه با رویترز با بیان اینکه تنها اتمام جنگ اسرائیل علیه غزه خطر تشدید تنش‌ها در منطقه را کاهش خواهد داد گفت: «بایستی بر سر یک چارچوب زمانی [برای خروج نیروهای ائتلاف] به توافق برسیم که سریع و صادقانه باشد تا آنها مدت طولانی اینجا نمانند و حملات ادامه پیدا نکند.»

وی ادامه داد: «این مسئله (پایان جنگ غزه) تنها راهکار است. در غیر این صورت شاهد گسترش حیطه درگیری‌ها در منطقه‌ای حساس برای جهان که دارنده بخش اعظم ذخایر انرژی است، خواهیم بود.»

خبرگزاری رویترز نوشته خروج احتمالی نیروهای آمریکا موجب افزایش نگرانی واشنگتن از نفوذ ایرن بر نخبگان حاکم عراق خواهد شد. 

پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون روز دوشنبه گفت که آمریکا هیچ برنامه‌ای برای خروج نظامی از عراق ندارد. او مدعی شده بود ۲۵۰۰ نظامی آمریکا به دعوت دولت عراق در این کشور حضور دارند. 

عراق که دومین تولیدکننده نفت در میان کشورهای عضو اوپک است در سه ماه گذشته جزو منتقدان سر سخت عملیات نظامی اسرائیل در غزه بوده و کشتار جمعی فلسطینی‌ها و کوچاندن آنها را مصداق بازر نسل‌کشی توصیف کرده است. 

نیروهای تحت رهبری آمریکا در سال ۲۰۰۳ دولت وقت عراق به ریاست صدام، دیکتاتور معدوم عراق را سرنگون کرده و سال ۲۰۱۱ نظامیان خود را از این کشور خارج کردند. علی‌رغم این، ائتلاف آمریکا سال ۲۰۱۴ به بهانه مبارزه با داعش بار دیگربه این کشور بازگشت. 

با توجه به آنکه داعش در سال ۲۰۱۷ شکست خورده و سرزمین‌های تحت کنترل خود را از دست داد السودانی گفته که مأموریت نیروهای ائتلاف مدت‌هاست که به پایان رسیده است. 

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->