زمان پیش‌فروش بلیت برای سفر اربعین ۱۴۰۴ مشخص شد نرخ ارز در جنگ ۱۲ روزه چگونه کنترل شد؟ افزایش قیمت طلا تا دو ماه آینده دور از انتظار است | ثبات در بازار طلا (۷ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ تیر ۱۴۰۴) | افت ۱۵ میلیونی شاهین اتوماتیک پلاس قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۷ تیر ۱۴۰۴) | افت قابل توجه قیمت‌ها رئیس سازمان بورس: حمایت‌های قابل توجهی از بازار سرمایه صورت می‌گیرد نرخ تورم مسکن خرداد ۱۴۰۴ اعلام شد احداث ۲۷۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در خراسان رضوی تا پایان سال ۱۴۰۴ طلا و سکه امروز در مشهد چقدر قیمت خورد؟ (۷ تیر ۱۴۰۴) ریزش بورس از ترس جنگ پس از آتش‌بس! | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ تیر ۱۴۰۴) بیشترین و کمترین تورم ماهانه استان‌ها اعلام شد + جدول اقلام پروتئینی موردنیاز ایام محرم ۱۴۰۴ تأمین شد بازگشت ۲۰ هزار نفر از حجاج به کشور تا سه‌شنبه (۱۰ تیر ۱۴۰۴) لینک‌های مشکوک به خالی‌کردن حساب بانکی را چگونه شناسایی کنیم؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۷ تیر ۱۴۰۴) | دلار رشد کرد فرماندار مشهد: سهمیه آرد نانوایی‌های مشهد در صورت نیاز افزایش می‌یابد قیمت دام زنده اعلام شد (۷ تیر ۱۴۰۴) وزارتخانه‌ها و بانک مرکزی برای حمایت از بازار سرمایه اعلام آمادگی کردند ثبت سفارش واردات حبوبات و چای از امروز (۷ تیرماه ۱۴۰۴) آغاز می‌شود پرواز‌های فرودگاه مهرآباد و امام (ره) چه زمانی برقرار می‌شود؟ | فعالیت ایرلاین‌های خارجی در کشورمان به روال قبل برمی‌گردد علت توقف معاملات ۲ شرکت بزرگ خودروساز در بورس امروز چیست؟ (۷ تیر ۱۴۰۴) صادرات نفت ایران به چین شدت گرفت ریزش قیمت طلای جهانی در پی توافق تجاری آمریکا و چین (۷ تیر ۱۴۰۴) بررسی بازار ارز‌های دیجیتال (۷ تیر ماه ۱۴۰۴) شروع ریزشی بورس پس از دو هفته تعطیلی (۷ تیر ۱۴۰۴) + نمای بازار قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۷ تیر ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش قیمت میوه تخصیص وام قرض‌الحسنه به واحد‌های تخریب‌شده در حمله رژیم صهیونیستی واریز اعتبار کالابرگ سرپرستان خانوارِ دهک‌های اول تا سوم از امروز (۷ تیر ۱۴۰۴) فریب ادعای هک حساب بانکی را نخورید
سرخط خبرها

قیمت کارخانه‌ای خودرو تا پایان شهریور ۱۴۰۳ افزایش نمی‌یابد؟

  • کد خبر: ۲۱۰۴۰۳
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۲
قیمت کارخانه‌ای خودرو تا پایان شهریور ۱۴۰۳ افزایش نمی‌یابد؟
شورای پول و اعتبار افزایش سقف اعتباری دو خودروساز بزرگ کشور را تصویب کرد. این اتفاق تا حدی خیال مدیران خودروساز را آسوده کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، ایران خودرو و سایپا پولدار شدند. براساس اعلام شورای پول و اعتبار، اعضای این شورا با پیشنهاد وزیر صمت مبنی بر افزایش سقف اعتباری دو خودروساز بزرگ کشور موافقت کردند.

آن طور که وزیر صمت در نامه خود به رییس کل بانک مرکزی درخواست کرده بود، قرار شد سقف اعتباری ایران خودرویی‌ها ۱۰ هزار میلیارد تومان و سقف اعتباری دیگر خودروساز بزرگ کشور یعنی خودروسازی سایپا نیز پنج هزار میلیارد تومان افزایش یابد.

شورای پول و اعتبار در نامه موافقت خود اعلام کرده که این افزایش سقف اعتباری دو خودروساز بزرگ کشور حداکثر تا پایان شهریور ۱۴۰۳ افزایش یابد.

به نظر می‌رسد با تزریق این مبلغ به شرکت‌های خودروساز نه تنها تا پایان سال جاری خبری از افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو نخواهد بود که این گمانه نیز مطرح است که شاید شرکت‌های خودروساز تا پایان شهریور سال آینده نیز نتوانند به مجوز افزایش قیمت دسترسی پیدا کنند.

این اتفاق می‌تواند تا حدی خیال مدیران عامل دو خودروساز بزرگ کشور را آسوده کند. چالش نقدینگی همواره یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران خودروساز است. علت اصلی این دغدغه هم مشخص است، خودروسازان موظف هستند تا براساس قیمت‌های اعلامی نسبت به فروش محصولات تولیدی خود اقدام کنند. این مساله بنیه مالی ایران خودرو و سایپا را به شدت تضعیف کرده است. زیرا آن‌ها محصولات تولیدی خود را زیر قیمت تمام شده برای متقاضیان فاکتور می‌کنند.

چالش قیمت گذاری دستوری در سال جاری با توجه به شعار سال بیش از پیش گریبان خودروسازان را گرفته است.

شعار مهار تورم سبب شد تا سیاست گذار کلان به شرکت‌های خودروساز اجازه ندهد تا قیمت محصولات تولیدی خود را افزایش دهند.

بررسی قیمت کارخانه‌ای خودرو نشان می‌دهد خودروسازان تا کنون تنها یک بار مجوز افزایش قیمت محصولات خود را در وزارت صمت دریافت کردند.

تلاش‌های مدیران خودروساز برای کسب دومین مجوز افزایش قیمت در سال ۱۴۰۲ از اواخر شهریور همزمان با نزدیک شدن به پایان نیمه اول سال آغاز شد، اما نافرجام ماند.

ایران خودرو و سایپا تنها توانستند برای برخی از محصولات به اصلاح جدید خود مجوز تعیین قیمت از شورای رقابت اخذ کنند.

اما مجوز شورای پول و اعتبار به نوعی سبب شارژ مالی شرکت‌های خودروساز شد و این احتمال وجود دارد که تولید خودرو در بازه حدود ۵۰ روزه تا پایان سال جاری شتاب بیشتری بگیرد.

این نکته در نامه وزیر صمت به رییس کل بانک مرکزی نیز به نوعی منعکس شده بود. عباس علی آبادی به محمدرضا فرزین نوشته بود معاون اول رییس جمهور نیز با افزایش تولید ایران خودرو و سایپا تا پایان سال موافق است و این اتفاق با افزایش سقف اعتبارات خودروسازان محقق می‌شود.

حال باید منتظر ماند و دید آیا ایران خودرو و سایپا در بازه زمانی باقی مانده تا پایان سال جاری نسبت به عریض کردن جاده فروش خود اقدام خواهند کرد و در صورت تحقق این موضوع واکنش بازار خودرو به این اتفاق چه خواهد یود؟

پیش بینی می‌شود خودروسازان در تحویل محصولاتی که باید در بازه پایانی سال به مشتریان واگذار کنند سرعت عمل بیشتری به خرج دهند و همین اتفاق تا حدی روی قیمت‌های بازاری خودرو نیز اثر گذاشته و فیتیله قیمت را در بازار خودرو پایین بکشد.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->