آیت‌الله علم‌الهدی: فرهنگ بسیجی محور عمل کارگزاران نظام باشد | هیچ منطقی در گرانی‌های بازار نیست آیت‌الله علم‌الهدی: بسیجیان دانشجو و طلبه، نگهبان اعتقادی جریان بسیج هستند+ویدئو پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام دفاع مقدس در استان خراسان رضوی تشییع می‌شود رئیس کمیته امداد: خیرین بازوان انقلاب در خدمت‌رسانی به نیازمندان هستند جمع‌آوری ۴۰ میلیارد تومان کمک برای مردم غزه و لبنان توسط خیرین و هیئت‌های مذهبی کشور قصه آقای راستگو | یادی از حجت‌الاسلام محمدحسن راستگو، روحانی نام‌آشنای مشهدی مروری بر روایات ائمه اطهار (ع) درباره عقل | بهترین نعمت برای دنیا و آخرت نصرت الهی در پرتو صبر و پایداری دهک‌بندی ارائه خدمات به ایثارگران از بودجه حذف می‌شود خوش‌به‌حال گردو‌ها اعتکاف ماه مبارک رجب با حضور ۱۵۰۰ معتکف در حرم امام‌رضا(ع) برگزار می‌شود + فیلم (۳۰ آبان ۱۴۰۳) مروری بر زندگی و خدمات استاد «مهدی ولائی»، مأمور ثبت‌احوال نسخه‌های خطی حرم امام‌رضا(ع) زیارت، مدارِ معرفتیِ تربیت لبخند بزن تا سعادتمند شوی | مروری بر بیانات امام رضا (ع) درباره شادی و سرور خانه‌هایی که حکم بهشت را دارند «پدر»؛ مایه رحمت، مظهر قدرت | بررسی بایدهای نقش پدر خانواده براساس آموزه‌های دینی رونمایی از پایگاه تخصصی «مقاومت» در کتابخانه آستان قدس رضوی (۲۹ آبان ۱۴۰۳) برگزاری انتخابات مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآنی در مشهد کاهش مصرف برق در حرم مطهر امام رضا(ع) درراستای مصرف بهینه‌ انرژی
سرخط خبرها

نام بلند عباس (ع)

  • کد خبر: ۲۱۱۸۲۲
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰
نام بلند عباس (ع)
عباس (ع) همه چیزش را در کربلا برای اعتقادش و امام زمانش داد. او برادری را تمام کرد و به ما آموخت برادر هم که باشی باید عباس باشی.

برادر هم که باشی باید مثل عباس (ع) باشی، مرد میدان کربلا. تکیه گاه زنان و بچه‌های کاروان اباعبدا... (ع) مرد میدان، ساقی تشنگان و قمر بنی هاشم (ع). عباس (ع) همه چیزش را در کربلا برای اعتقادش و امام زمانش داد. او برادری را تمام کرد و به ما آموخت برادر هم که باشی باید عباس باشی.

اینکه آدم در زندگی یکی مثل او داشته باشد، قوت قلب است، دلت همیشه گرم است، سرت بالاست و روزگار بر وفق مرادت می‌چرخد. عباس (ع) برای من نام بلندی است. از همان کودکی همیشه ابهت داشته، من او را از شب هفت محرم شناختم. وقتی همراه با پدر به مدرسه قائم (عج) می‌رفتیم، پای منبر می‌نشستیم و در رثای او می‌شنیدیم.

مرحوم حاج آقای جید وقتی از عباس (ع) سخن می‌گفت، صدایش می‌لرزید. او در رثای علمدار کربلا حماسه می‌خواند و مردم پایین منبرش برای مردی اشک می‌ریختند که علمدارکربلا بود. او از عباس (ع) می‌گفت، از قدرتش، از مهربانی اش، از فداکاری اش، از ارادتش به امام حسین (ع)، از رشادتش که وقتی دشمن نامش را می‌شنید به خود می‌لرزید.

اما معنای شکوه عباس (ع) برای من با آمدن علمش به مراسم عزاداری کامل می‌شد. علم او تکیه گاه است. در طول همه این سال‌ها وقتی زمان می‌چرخد و به شب علم کشی می‌رسم، یک گوشه می‌ایستم و زل می‌زنم به علم. علم مردی که نامش گره خورده به جانبازی و رشادت، به مردانگی و مهربانی، به بزرگی و ادب. علم با احترام وارد مراسم عزای سیدالشهدا (ع) می‌شود، در شبی که به نام عباس (ع) است.

شیعیان افغانستان برای آقا قمر بنی هاشم (ع) یک جور دیگر عزاداری می‌کنند، همه جلو شکوه نام عباس (ع) سر خم می‌کنند، خیلی‌ها را دیده ام که وقتی نام او می‌آید از همه چیزشان می‌گذرند و همه هم و غمشان بالا بردن نام اوست. عزای او فرق دارد، غم او عمیق‌تر است و عشق به او تو را مجنون می‌کند.

امروز میلاد اوست، میلاد قمر بنی هاشم (ع)، مرد میدان کربلا. انگار ماه شب چهارم شعبان در آسمان درخشان‌تر است، انگار ماه هم در این شب به خود می‌بالد و در آسمان قد بلندی می‌کند تا زیبایی هلالش را به چشم دیگران بزند تا قمر بنی هاشم (ع) را به دیگران یادآوری کند. عباس (ع) نام بلند شعبان است. مردی که هروقت یاد نامش می‌افتم، دلم قرص می‌شود و سرم را بالا می‌گیرم.
وقتی اولین بار گنبدش را دیدم، تنها چیزی که بر زبانم آمد شعر مرحوم سید حسن حسینی بود، شعری که کامل‌ترین تعریف برای شکوه عباس است:

به گونۀ ماه/ نامت زبانزد آسمان‌ها بود/ و پیمان برادری ات/ با جبل نور/، چون آیه‌های جهاد/ محکم
تو آن راز رشیدی/ که روزی فرات/ بر لبت آورد/ و ساعتی بعد/ در باران متواتر پولاد/ بریده بریده/
افشا شدی/ و باد/ تو را با مشام خیمه گاه/ در میان نهاد/ و انتظار در بهت کودکانۀ حرم/ طولانی شد
تو آن راز رشیدی/ که روزی فرات/ بر لبت آورد/ و کنار درک تو/ کوه از کمر شکست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->