بورس فردا دوشنبه (۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های ترافیکی مراسم گرامیداشت شهدای مقاومت در مشهد اعلام شد
سرخط خبرها

فرزین: هدف بانک مرکزی تقویت حکمرانی ریال است

  • کد خبر: ۲۱۲۶۸۴
  • ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۲
فرزین: هدف بانک مرکزی تقویت حکمرانی ریال است
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه هدف بانک مرکزی تقویت حکمرانی ریال است، گفت: باوجود تحریم‌ها اقتصاد باز در کشور داریم و سهم صادرات و واردات عدد بزرگی است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی در اختتامیه دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، در خصوص حکرمانی ارزی اظهارداشت: وقتی درباره ارز صحبت می‌کنیم، ارز و ریال دو روی یک سکه هستند. وقتی درباره حکمرانی ارزی صحبت میکنیم باید درباره حکمرانی ریال هم صحبت کنیم. طبیعی است که حکمرانی ارزی را اگر دنبال میکنیم بخاطر اهمیت حکمرانی ریال است.

وی با بیان اینکه هدف بانک مرکزی تقویت حکمرانی ریال است، گفت: باوجود تحریم‌ها اقتصاد باز در کشور داریم. سهم صادرات و واردات عدد بزرگی است؛ اقتصاد ما اقتصاد باز است و به همین دلیل نسبت به ارز حساس می‌شویم.

فرزین با بیان اینکه قبل از تحریم‌ها روال مراودات و مبادلات مالی مشخص بود، ولی تحریم‌ها باعث شد نقشه تجاری تغییر کند، تصریح کرد: با تحریم، تجارت ما با غرب به شرق رفت، ولی مراودات مالی به شرق نرفت؛ هنوز بیشتر شعب بانکی ما در غرب هستند؛ در انگلستان سه بانک داریم درحالی که تجارتی نداریم، ولی در چین با این حجم از تجارت، بانکی نداریم. در این زمینه دچار مشکل هستیم.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه نقل و انتقال ارزی هم با تحریم‌ها تغییراتی داشت که پر هزینه و سختتر شده است، افزود: برای اینکه حکمرانی ارزی کل را تقویت کنیم باید ابزار‌های لازم برای نقل و انتقالات ارزی کشور را تقویت کنیم.

او ضمن اشاره به اینکه باید سازوکار جدیدی را برای مراودات تجاری بعد تحریم‌ها تعیین می‌کردیم، گفت: حجم تجارت ما نزدیک به ۲۰۰ میلیارد بوده است. ولی هنوز نتوانستیم به اندازه‌ای که در غرب حضور تخصصی داشتیم در شرق هم باشیم.

فرزین گفت: از ابتدایی که ما به بانک‌مرکزی آمدیم این سیاست را در دستور کار قرار دادیم؛ نظام رسمی مالی در منطقه نداریم و انتقال این نظام دشوار است. بخش زیادی از نیرو‌ها و شعبمان در کشور‌هایی هستند که هیچ مراوده‌ای نداریم، کم کم باید حضورمان را کم کنیم در این کشورها.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به افزایش سهم کشور‌های شرقی در تجارت ادامه داد: باید بتوانیم در این حوزه حضور بسیار قوی تری داشته باشیم؛ نهادسازی کنیم و از آن هم استفاده کنیم. در بریکس پیشنهاد‌هایی برای روسیه داریم.

باید تحولات اقتصادی را در بریکس دنبال کنیم

به گفته فرزین؛ باید تحولات اقتصادی را در بریکس دنبال کنیم، حکمرانی ارزی بدون‌تعامل با دنیا امکان پذیر نیست و باید با شرق و شریک‌های تجاری روابط مالی را توسعه دهیم.

در تمام دنیا، بخش عمده‌ای از تجارت با کشور‌های همسایه است، ما هم باید با کشور‌های همسایه روابط تجاری و مالی را تقویت کنیم و این یکی از پیش نیاز‌های حکمرانی ارزی در کشور است.

وی در ادامه تاکید کرد: در کشور ما دائما کانال‌هایی نرخ سازی میکنند و هرچه زمان میگذرد تعداد این کانال‌ها افزایش می‌یابد و بعضا مرجعیت هم دارند، ولی امیدواریم مرجعیت ارز‌ها را به مرکز مبادله ارزی منتقل کنیم. هنوز با این فاصله داریم، ولی خسته نمی‌شویم و‌حتما دنبال میکنیم.

فرزین با اشاره به اینکه در کشور فضایی درست شده که هرچقدر بیشتر انتقاد کنی جذاب‌تر نشان میدهد، گفت: باید بتوانیم نقاط مثبت کشور را هم ببینیم، باید بتوانیم از دانش و توان تمام متخصص‌ها استفاده کنیم. در حوزه ارز، چون دائما درحال تهدید بودیم الان متخصصان خوبی در این حوزه داریم که تسلط بالایی دارند.

او با اشاره به اینکه همین الان ۵۰ شعبه خارج از کشور داریم، گفت: اینطور نیست که خودمان را محدود کرده باشیم بلکه دنبال توسعه روابط بین الملل هستیم و‌نمیخواهیم مرز بکشیم دور کشورمان.

رییس کل بانک مرکزی به حکمرانی ریال هم اشاره و تاکید کرد: جریانی در کشورمان شکل گرفته که دایما درحال تضعیف حکمرانی ریال است؛ نمیگویم به عمد، ولی بعضا تمام جوانب دیده نمی‌شود و‌مشکل ساز می‌شود. رمزارز‌ها براحتی میتوانند جایگزین پول ملی کشور بشوند، ولی در کشور ما بسیاری از وظایف اجتماعی و محدودیت‌ها به بانک‌ها تحمیل می‌شود و ریال تضعیف می‌شود و خیلی‌ها ترجیح میدهند با ارزی غیر از ریال مباذله کنند. نباید مبادله با ریال را پر هزینه کنیم.

وی با بیان اینکه کسانی که در سیاستگذاری هستند باید حواسشان به ریال باشد، گفت: حکمرانی ریال بسیار با اهمیت است. ریال افشور که مطرح کردیم اینطور است که بخشی از مبادلات با کشور‌های همسایه با ریال انجام شود؛ ما در بانک‌مرکزی مرزبان ریال هستیم؛ معضل ما ریال است نه دلار؛ باید روی ریال متمرکز شویم. ریال امروز جایگزین پیداکرده است؛ صنف‌ها از شمش، رمز ارز و دلار استفاده می‌کنند.

او تاکید کرد: خواهشم این است که در سیاستگذاری و برنامه ریزی‌ها به ریال توجه شود؛ اگر لازم است همایش یا کمیته‌ای تشکیل شود آماده ایم کمک کنیم تا به راهکاری برسیم که چکار کنیم ریال تضعیف نشود. باید چاره اندیشی انجام شود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->