پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

رشد ۲۴ درصدی صادرات و ۱۱ درصدی واردات در خراسان رضوی

  • کد خبر: ۲۱۳۸۷۳
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۸
رشد ۲۴ درصدی صادرات و ۱۱ درصدی واردات در خراسان رضوی
مدیرکل گمرکات خراسان رضوی گفت: امسال یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار به وزن ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تن کالا از استان صادرات داشتیم که این میزان صادرات از نظر ارزش ۲۴ درصد و از نظر وزنی ۳۴ درصد نسبت به ۱۰ ماهه سال گذشته افزایش داشته است.

جواد جعفری در گفت‌وگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: خوشبختانه در بحث صادرات و واردات در استان در ۱۰ ماهه نخست سال جاری آمار‌ها حاکی از رشد نسبت به سال گذشته دارد. ابتدا اشاره‌ای به آمار‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۰ خواهم داشت.

وی با اشاره به اینکه در بحث صادرات ۱۴۰۱، یک میلیون و ۴۱۹ هزار دلار صادرات به وزن ۲ میلیون و ۶۰۸ هزار تن داشتیم که نسبت به ۱۴۰۰، به لحاظ ارزش ۱.۲ درصد افزایش داشت، افزود: در بحث واردات ۱۴۰۱ نیز ۶۴۴ میلیون دلار واردات به وزن ۲۷۵ هزار تن داشته باشید که در مقایسه با سال ۱۴۰۰ از نظر ارزش ۱۱ درصد رشد را نشان می‌دهد.

مدیرکل گمرکات استان خراسان رضوی بیان کرد: همچنین در بحث ترانزیت خارجی در سال ۱۴۰۱، در مجموع ۲ میلیون و ۹۸۶ هزار تن ترانزیت خارجی در استان ثبت شده که نسبت به سال قبل از آن ۱۴ درصد منفی شده است.

وی با بیان اینکه عمده کالا‌های صادراتی ما در سال گذشته زعفران، پسته، محصولات فولادی، سیب تازه و کف‌پوش‌های مختلف پلاستیکی و ... به مقصد کشور‌های افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبسکتان و عراق بوده است، گفت: در بحث واردات در سال گذشته نیز عمده اقلام وارد شده به استان تلفن همراه، پنبه‌های حلاجی نشده، برنج کامل و نخ الیاف برای ریسندگی بوده که از کشور‌های امارات، تاجیکستان، ترکیه، چین و پاکستان این اقلام وارد استان شده است.

جعفری با اشاره به اینکه در ۱۰ ماهه سال جاری وضعیت ما نسبت به سال گذشته بهتر شده است ۵۸هزار اظهارنامه واردات کالا داشته‌ایم، گفت: امسال یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار به وزن ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تن کالا از استان به مقصد کشور‌های افغانستان، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان و عراق و ... صادرات داشتیم که این میزان صادرات از نظر ارزش ۲۴ درصد و از نظر وزنی ۳۴ درصد نسبت به ۱۰ ماهه سال گذشته افزایش داشته است. عمده اقلام صادراتی از استان ما نیز زعفران، پسته، تخم خوراکی پرندگان، پلی اتیلن و محصولات فولادی بوده است.

وی افزود: در بحث واردات نیز ۵۹۶ میلیون دلار به وزن ۲۲۱ هزار تن واردات در ۱۰ ماهه امسال در استان ثبت شده که از نظر ارزش ۱۱ درصد رشد و از نظر وزنی ۵ درصد کاهش داشته است. علت کاهش واردات از لحاظ وزنی و افزایش ارزش آن به کالا‌های وارداتی برمی‌گردد. در ۱۰ ماهه امسال عمده کالا‌های وارداتی به استان به ترتیب تلفن همراه، پنبه‌های حلاجی شده برای ریسندگی، نخ‌های الیافی، طلا به اشکال خام و کلرور پتاسیم بوده است. وجود طلا در این کالا‌های وارداتی ارزش آن را افزایش و مجموع وزن آن را کاهش داده است. کشور‌های عمده‌ای که واردات از آن‌ها به استان صورت گرفته نیز به ترتیب امارات، ازبکستان، تاجیکستان، هلند و چین بوده‌اند.

مدیرکل گمرکات استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در بحث ترانزیت خارجی نیز ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تن ترانزیت خارجی در ۱۰ ماهه ابتدایی امسال از استان داشتیم که در مجموع ۸ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.

جایگاه استان در بحث صادرات و واردات در بین استان‌های کشور‌های چگونه است؟

وی گفت: گمرکات استان در بحث صادرات در بین گمرکات سایر استان‌ها، رتبه دهم را دارد. علت بالا بودن رتبه استان نیز به دلیل وجود تعداد گمرکات بزرگ و مرزی همچون گمرک شهید رجایی، گمرک بوشهر، گمرک بازرگان و گمرک آستاراست که عمده کالا‌های صادراتی از این گمرکات به مقاصد خود صادر می‌شوند. اغلب کالا‌های صادراتی از این گمرکات نیز مربوط به استان خودشان نیست.

جعفری ادامه داد: در واقع ما تنها استانی هستیم که صادرات کاملا غیرنفتی داریم. در گمرکات استان خراسان رضوی به هیچ وجه مواد پتروشیمی و نفتی صادر نمی‌شود. به این معنا که اگر درصد مواد نفتی و پتروشیمی در گمرکات گفته شده را حذف کنیم، جایگاه گمرکات خراسان رضوی به رتبه دوم یا سوم صعود می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->