به گزارش شهرآرانیوز این روزها تفاوت چشمگیری که میتوان بین فضاهای شهری با روستایی قائل شد، وجود درختان انبوه در روستاها ست که به جز ایجاد کردن فضایی سرسبز و باطراوت، حکم موتورخانه را برای تصفیه هوا، تولید اکسیژن و خنکای هوا در گرمای شدید تابستان دارد. موضوعی که شهرداریها را هم در جایگاه متولیان رسیدگی به امور شهری بیش از گذشته به سمت کاشت درخت سوق داده است و حتی برای تشویق شهروندان به این موضوع مشوقهای زیادی را هم قائل شده اند، مانند در اختیار گذاشتن نهال رایگان در همه طول سال یا تخفیف در عوارض و مالیات شهروندان برای نگهداری از درختان در محل زندگی شان. موضوعی که میتواند بهانهای برای علاقهمندان به درخت کاری هم باشد تا از همین امروز برای آن اقدام کنند. (بخشی از اطلاعات این اینفوگرافی به کمک کارشناسان شهرداری مشهد تهیه و تنظیم شده است.)
۴۱۶ درخواست
در یکماه گذشته شهروندان ۴۱۶ درخواست برای کاشت درخت در سامانه جامع فضای سبز شهرداری مشهد ثبت کردهاند.
۷۹ درخت
در یکماه گذشته ۷۹ درخت به درخواست شهروندان در خیابانهای فرعی مشهد کاشته شدهاست.
۶۰ درخواست
در یک ماهه گذشته شهروندان ۶۰ درخواست برای دریافت تسهیلات تشویقی آبیاری درختان در سامانه جامع فضای سبز شهرداری مشهد ثبت کردهاند.
اگر مقابل محل کار یا زندگی تان فضای مناسبی برای کاشت درخت دارید و میخواهید بدون هرگونه هزینهای از مزایای سرسبزی آن بهره ببرید، درخواست خود را برای کاشت نهال به یکی از این روشها ثبت کنید. (کاشت نهال پس از بازدید و تأیید کارشناس سازمان پارکها انجام خواهد شد.)
مکانی که میخواهید درخت بکارید باید مشخصاتی داشته باشد تا کارشناسان شهرداری آنجا را تأیید کنند، درغیر این صورت باید قید کاشت درخت در آن مکان را بزنید، چون بعدها میتواند برایتان دردسرساز شود.
* از کاشت درختان با تاج گسترده در معابر کم عرض بپرهیزید.
بهترین زمان برای آبیاری گیاهان اول صبح یا هنگام غروب است که میزان تبخیر آب به کمترین حدممکن میرسد.
برای ازبین بردن حشرات، لارو و تخم آنها در بخش ریشه گیاه یک تا دوبار در زمستان درختان را غرق آب میکنند که به آن یخ آب با آبیاری غرقابی میگویند. یخ آب را باید یک روز پیش از اینکه دمای هوا به زیر صفر درجه برسد، انجام داد. اگر دمای هوا به زیر منفی ۱۰درجه سانتی گراد برسد، یخ آب بی فایده است و آسیب زیادی به ریشه درخت میزند.
برای آبیاری درختانی باعمر بیشتر از پنج سال در ماههای بسیار گرم خرداد، تیر، مرداد، شهریور و مهر در ابتدا و نیمه هر ماه دو مرحله آبیاری نیاز است. برای این منظور لازم است:
برای آبیاری درختان جوان با عمر کمتر از پنج سال در ماههای بسیار گرم خرداد، تیر، مرداد، شهریور و مهر باید سه تا چهار مرحله آبیاری عمیق داشت. برای این منظور لازم است:
برای آبیاری درختانی با عمر بیشتر از پنج سال در ماههای سردسال بهترین روش این است که بین تنه درخت و سایه انداز آن آبیاری انجام شود. برای این منظور لازم است:
برای آبیاری درختانی با عمر کمتر از پنج سال هم میتوان در هر جایی از پیرامون تاج گیاه آبیاری را انجام داد. برای این منظور لازم است:
کارگران فضای سبز شهرداری برای آبیاری درختان در معابر فرعی با مشکلات زیادی همراه هستند که ضرورت همیاری ما برای این موضوع را بیشتر میکند.
برای برخورداری از تسهیلات و مشوقهای آبیاری و نگهداری گیاهان، سالی یک بار باید به سامانه جامع فضای سبز به نشانی gsms.mashhad.ir مراجعه و فرم درخواست تسهیلات تشویقی آبیاری درختان را تکمیل کنید. فقط باید حواستان به این نکات باشد:
تنها آبیاری درختان مقابل ملکتان مشمول تخفیف در عوارض نوسازی میشود و آبیاری گل، پرچین، چمن و درختان داخل ملک شامل این تخفیف نخواهد شد.
آبیاری درختان در معابر فرعی درصورتی که در برنامه آبیاری پیمانکاران شهرداری باشند، شامل تخفیف میشوند.
با توجه به محاسبه مبلغ آب بها برای آبیاری درختان و اعمال بخشودگی یک بار در سال، لازم است فقط سالی یک بار ثبت درخواست کنید. برای این منظور به نشانی parks.mashhad.ir مراجعه و کد نوسازی درج شده برروی قبض عوارض نوسازی خود را ثبت کنید.
اکنون بهازای نگهداری و آبیاری از هر درخت زیر سه متر ماهیانه ۱۲ هزارتومان و برای هر درخت بالای سه متر ۱۶ هزار تومان از عوارض نوسازی شهروندان کم میشود.
تسهیلات اعطایی شهرداری فقط برای نگهداری و آبیاری از درختان جدید نیست و شامل درختان قدیمی کاشت هم میشود.
کاشت درخت در معابر عمومی برعهده شهرداریهاست، ولی اگر شخصی خودخواسته اقدام به این کار کند، خسارتهای ناشی از آن متوجه خود او خواهد بود و شهرداری مسئولیتی نمیپذیرد.
اگر درخت مقابل خانه یا محل کارتان نیاز به هرس دارد یا ایجاد مزاحمت کرده است، اجازه ندارید سرخود برای هرس یا قطع یا جابه جایی آن دست به کار شوید. برای این منظور باید به سامانه جامع فضای سبز شهرداری مشهد به نشانی gsms.mashhad.ir مراجعه و فرم مربوط به آن را پر کنید تا کارشناسان شهرداری برای آن اقدام کنند.